Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Γιορτάζει ο ναός του Αγίου Παντελεήμονος στο Προάστιο

Πάτρα: Γιορτάζει ο ναός του Αγίου Παντελ...

Την Πέμπτη το απόγευμα και την Παρασκευή

Τη μνήμη του Αγίου Παντελεήμονος, του Θεράποντος και Ιαματικού τιμά η εκκλησία μας στις 27 Ιουλίου. Επίκεντρο του εορτασμού στην περιοχή της Πάτρας αποτελεί ο ιερός ναός του Αγίου Παντελεήμονος Προαστείου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί, την Πέμπτη 26/7 στις 19.00 θα τελεστεί εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ.κ. Χρύσανθου, ο οποίος και θα κηρύξει το Θείο λόγο. Θ’ ακολουθήσει στις 22.00 ιερά αγρυπνία, στις 22.00 όπου θα ιερουργήσει ο αρχιμανδρίτης π. Προκόπιος Κόρδας.

Ανήμερα της εορτής, την Παρασκευή 27/7/2018 το πρωί στη Θεία λειτουργία θα χοροστατήσει και θα κηρύξει το Θείο λόγο ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος ενώ στις 19.00 το απόγευμα θα γίνει μεθεόρτιος εσπερινός και λιτάνευση της εικόνας και των ιερών λειψάνων του Αγίου Παντελεήμονος του ιαματικού, ο οποίος να προσθέσουμε πως θεωρείται και ο προστάτης του κλάδου των αρτοποιών.

Επίσης την προσεχή Κυριακή 29 Ιουλίου 2017 στο τέλος της Θείας λειτουργίας θα τελεστεί στο ναό Αγίου Παντελεήμονος Προαστείου Πατρών ιερό μνημόσυνο για τους αοίδιμους ιερείς, κτήτορες και επιτρόπους του ναού.

Ο Άγιος Παντελεήμων έζησε στα τέλη του 3ου αιώνα, στη Νικομήδεια της Μικράς Ασίας και παρέδωσε μαρτυρικώς τη ζωή του δια αποκεφαλισμού το 305 μ.Χ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις