Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Θλίψη στον καρναβαλικό κόσμο της Πάτρας για το χαμό της εμβληματικής φυσιογνωμίας του θεσμού Ντούλης Δημητροπούλου- ΦΩΤΟ

Θλίψη στον καρναβαλικό κόσμο της Πάτρας ...

Άφησε την τελευταία της πνοή στην Πάργα, όπου ήταν σε διακοπές

Ως κεραυνός έπεσε το βράδυ της Τρίτης, η θλιβερή είδηση πως η Πατρινή δικηγόρος και από τα πιο ιστορικά πρόσωπα του Πατρινού Καρναβαλιού, Ντούλη Δημητροπούλου, έφυγε από τη ζωή. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, άφησε την τελευταία της πνοή στην Πάργα, όπου ήταν οικογενειακώς σε διακοπές, από ανακοπή καρδιάς.

Η είδηση έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία και ιδιαίτερα τους καρναβαλικούς κύκλους της πόλης, όπου η εκλιπούσα ήταν ιδιαίτερα γνωστή και αγαπητή.

Οι δημιουργίες της, τα κοστούμια και τα σκηνικά που έφεραν την υπογραφή της ήταν όχι μόνο εμπνευσμένα, ήταν όχι απλώς υψηλής αισθητικής και μεγάλης ευρηματικότητας, αλλά αποτελούσαν πραγματικά έργα καρναβαλικής σύγχρονης τέχνης. Υπήρξε, αναμφισβήτητα εμβληματικό πρόσωπο του πατρινού καρναβαλιού, άφησε το δημιουργικό της στίγμα παρακαταθήκη στις καρναβαλικές ομάδες της πόλης, ενώ ειδικά τις τελευταίες δεκαετίες συνέδεσε το όνομά της με το Καρναβαλικό Κομιτάτο, του οποίου εκτός από ιδρυτικό μέλος, επιμελούνταν σκηνικά και κοστούμια σε όλες τις παραστάσεις του.

Μεταξύ άλλων εμπνεύστηκε την έκθεση «Κομιτάτο και γελοιογράφοι» το 1995 στον Έσπερο.

Η Ντούλη Δημητροπούλου υπήρξε επίσης επί σειρά ετών μέλος στην Καρναβαλική Επιτροπή, όπως και στη Γνωμοδοτική Επιτροπή του Πατρινού Καρναβαλιού.

Η Ντούλη Νικολοπούλου -Δημητροπούλου, ήταν κόρη του Πάνου Νικολόπουλου, δικηγόρου Πατρών, και αδελφή του Πέτρου Νικολόπουλου, επίσης δικηγόρου.

*πρώτη ενημέρωση 4-9-2018/ 23.29μμ

Η Ντούλη Δημητροπούλου με την Ρουμπίνη Φάκαλου, η οποία έφυγε πέρσι και αυτή από τη ζωή, και τον Ιάσονα Φωτήλα

Η Ντούλη Δημητροπούλου με την Ρουμπίνη Φ...

Η Ντούλη Δημητροπούλου με την Ρουμπίνη Φάκαλου, η οποία έφυγε πέρσι και αυτή από τη ζωή, και τον Ιάσονα Φωτήλα

Συντετριμμένος δηλώνει ο γνωστός καρναβαλιστής Δημήτρης Φάκαλος, για την απώλεια της Ντούλης Δημητροπούλου, με ανάρτησή του στη σελίδα του στο facebook.

«Πολύ μεγάλη απώλεια για μας για το κομιτάτο για το καρναβάλι για το θεατρικό για πολλά πολλά πολλά ..... Έδωσε πολλά σε πολλούς έμαθε πολλά σε πολλούς !!!!!

Κρίμα !!!!!

Όλο και λιγοστεύουμε !!!!

Έδινε μιά φινέτσα σε ότι έκανε στο Καρναβάλι ! Με τα κοστούμια της αναβάθμιζε κατά πολύ τις παραστάσεις τού Κομιτάτου ! Ανεπανάληπτα !!!!»

Έγραψε η Νίκη Πετσάλη – Παπανδρέου από το Καρναβαλικό Κομιτάτο.

Η Ασπασία Αντωνάτου έγραψε:

«Αντίο Κα Ντουλη!

Τα καρναβάλια μας φτωχότερα από εδώ κι εμπρός...»

«Γιατί Ντούλη μου; Είχαμε πολλά να κάνουμε ακόμα για την Πάτρα μας», έγραψε συγκλονισμένος και αυτός, ο γνωστός καρναβαλιστής Νίκος Κανελλάκης.

"Είχε φτιάξει εκπληκτικά καρναβαλικά θεατρικά κοστούμια. Με είχε βοηθήσει και στο act με την τεχνογνωσία της. Θα την θυμόμαστε με αγάπη. Συλλυπητήρια στην οικογένεια."

Έγραψε ο Τηλέμαχος Τσαρδάκας

"Καλό σου ταξίδι αγαπημένη μας....Η σφραγίδα σου θα μείνει ανεξίτηλη..." έγραψε ο Στέλιος Αποστολοπουλος.

Η Νάντια Κωνσταντινίδη έγραψε:

"Είναι φορές που ακόμα κι η καρδιά δεν μπορεί να αντέξει ένα τέτοιο μεγαλείο ψυχής, δημιουργίας, καλοσύνης, έμπνευσης και δοτικότητας...
Χάσαμε το ‘Φανερό Θησαυρό’ μας!
Το Καρναβάλι πενθεί.
Καλή ‘παρέλαση’ στη διαδρομή σου για τον παράδεισο Καρναβαλική μου μητέρα...
Το κενό σου δεν θα αναπληρωθεί ποτέ_"

"ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ !!!! Χθές της έστειλα έναν φάκελο με φωτογραφίες του πατέρα μου και άλλων συγγενών, φωτοτυπίες κλπ, προκειμένου να δοθούν πρός δημοσίευση !! Ο φάκελος, έφθασε σήμερα, τον παρέλαβε η οικιακή βοηθός της, διότι η Ντούλη έλειπε και θα ερχόταν την Τετάρτη το βράδυ !!Είχε έρθει ο γιός της από το εξωτερικό και πήγαν μαζί με τον Αλέξη, τον άνδρα της μιά σύντομη εκδρομή. Η Ντούλη Νικολοπούλου -Δημητροπούλου, δικηγόρος, κόρη του Πάνου Νικολόπουλου, δικηγόρου Πατρών, αδελφή του Πέτρου Νικολόπουλου, επίσης δικηγόρου,υπήρξε αγαπημένη μας συγγενής, μεγαλώσαμε μαζί στην Πάτρα, η γιαγιά της, ήταν αδελφή του πατέρα μου και η μητέρα της πρώτη μου εξαδέλφη !! Εχω πάθει σόκ, σήμερα της έστειλα email και περίμενα, αύριο που θα επέστρεφε, να μου απαντήσει....Κουράγιο Αλέξη, κουράγιο Λουκή, κουράγιο Παντελή."

Έγραψε η Αλεξάνδρα Καραβοστάση στο facebook

* Οι φωτογραφίες είναι του Βασίλη Παπαϊωάννου

Ο Στέλιος Απστολόπουλος με την Ντούλη Δημητροπούλου, σε χαρακτηριστικό στιγμιότυπο που ανέβασε στο facebook

Ο Στέλιος Απστολόπουλος με την Ντούλη Δη...

Ο Στέλιος Απστολόπουλος με την Ντούλη Δημητροπούλου, σε χαρακτηριστικό στιγμιότυπο που ανέβασε στο facebook

H Nάντια Κωνσταντινίδη με την Ντούλη Δημητροπούλου, σε χαρακτηριστικό στιγμιότυπο που ανέβασε στο facebook

H Nάντια Κωνσταντινίδη με την Ντούλη Δημ...

H Nάντια Κωνσταντινίδη με την Ντούλη Δημητροπούλου, σε χαρακτηριστικό στιγμιότυπο που ανέβασε στο facebook

Η Βικτωρία Αγγελοπούλου αποχαιρετά τη Ντούλη Δημητροπούλου με την "τραβιάτα" την οποία αφιερώνει όπως λέει στην αγαπημένη της συμμαθήτρια...

Είχες γνώσεις, είχες δική σου ταυτότητα και δικό σου ρυθμό. "Να φτιάχνεις μάσκες μεγάλες, χωρίς πολλές λεπτομέρειες. Σαν σε αγάλματα". Θα λείπεις. Καλό ταξίδι" έγραψε ο Παύλος Σούλης στο Facebook.

Πηνελόπη Αλιβιζάτου

Το Καρναβάλι μας έδεσε με φιλία που κράτησε δεκαετίες, πολυποίκιλη, με διακυμάνσεις που άγγιξαν όλους τους χρωματισμούς του κομφετί.

Ένα μόνο χρώμα δεν είχαν ποτέ, που το πρόσθεσες σήμερα μονομερώς: το μαύρο..... Καληνύχτα Ντούλη, απόψε δεν pefteiconfeti (σαν το mail σου), γιατί απόψε κυλάνε δάκρυα....

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας» εκφράζουν τη βαθιά θλίψη τους για τον απροσδόκητο θάνατο της Ντούλης Δημητροπούλου και τα θερμά συλλυπητήριά τους στην οικογένειά της.

Το όνομα της Ντούλης Νικολοπούλου – Δημητροπούλου ήταν και είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το Πατρινό Καρναβάλι, το οποίο αγάπησε με πάθος αφού δραστηριοποιήθηκε με εξαιρετικά αποτελέσματα δημιουργώντας καλλιτεχνικά για αυτό αλλά και συνεισφέροντας με πολλές εμπνευσμένες ιδέες. Η Ντούλη Δημητροπούλου άφησε το δημιουργικό της ίχνος στο Πατρινό Καρναβάλι ενώ ως πολύ πρόσφατα ήταν μέλος της Γνωμοδοτικής Επιτροπής. Ο θάνατός της αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις