Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Πέθανε ο πρωτοψάλτης του Αγ. Ανδρέα Αθανάσιος Παπαναγιώτου- Είχε παρασυρθεί νωρίτερα από Ι.Χ.

Πάτρα: Πέθανε ο πρωτοψάλτης του Αγ. Ανδρ...

Ήταν εξαιρετικά αγαπητός στους κόλπους της εκκλησίας

Εξέπνευσε στο Νοσοκομείο όπου και νοσηλευόταν από το πρωί μετά από ατύχημα που είχε στην συμβολή των οδών Σαρανταπόρου και Μπιζανίου, ο Αθανάσιος Παπαναγιώτου ο οποίος για 52 χρόνια ήταν ψάλτης στον Άγιος Ανδρέα της Πάτρας.

Ο άτυχος 86χρονος είχε παρασυρθεί νωρίτερα από αυτοκίνητο, είχε τις αισθήσεις του, επικοινωνούσε με το περιβάλλον αλλά τελικά εξέπνευσε το απόγευμα της Πέμπτης. Η είδηση του χαμού του έχει προκαλέσει θλίψη στην πόλη καθώς ήταν ιδιαίτερα γνωστός και αγαπητός.

Ο Αθανάσιος Παπαναγιώτου εργαζόταν στην Πειραϊκή Πατραϊκή, είχε κάνει σπουδές μουσικής στη Θεσσαλονίκη Κι διατέλεσε επί σειρά ετών Πρωτοψάλτης στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα της Πάτρας.

Η ψαλτική του σταδιοδρομία είχε ξεκινήσει στον  τον Ι. Ν. Υπαπαντής του Σωτήρος, Κουλούρας Αιγίου και ακολούθησαν ο Όσιος Λουκάς Πατρών, ο Άγιος Δημήτριος Πατρών, ο Άγιος Διονύσιος Πατρών και από το 1964 ο Άγιος Ανδρέας.

Για την πολυετή του προσφορά τιμήθηκε από την Μητρόπολη με τον «Χρυσό Σταυρό», από αυτή την εκδήλωση προέρχεται και η φωτογραφία (δίπλα του ο γιος του Κώστας).

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις