Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Πανηγυρίζει ο Παντοκράτορας και τιμά τον Άγιο Ελευθέριο

Πάτρα: Πανηγυρίζει ο Παντοκράτορας και τ...

Θρησκευτική πανήγυρις και στο ναό στη νέα εθνική οδό Πατρών Αθηνών

Η μνήμη του Αγίου Ενδόξου Ιερομάρτυρος Ελευθερίου τιμάται στις 15 Δεκεμβρίου από την εκκλησία μας καθώς και της μητρός αυτού Ανθίας. Στην Ιερά Μητρόπολη Πατρών πανηγυρίζει ο ιερός ναός που βρίσκεται στη νέα εθνική οδό Πατρών Αθηνών μετά την Αρέθα καθώς και ο ιερός ναός Παντοκράτορος στην άνω πόλη όπου ως γνωστόν, φυλάσσεται ως πολύτιμος θησαυρός η χείρα του Αγίου Ιερομάρτυρος Ελευθερίου.

Στον Παντοκράτορα ήχησαν χαρμόσυνα οι καμπάνες στις 11 το πρωί της Παρασκευής 14/12/2018 με την έξοδο της εικόνας του Αγίου για προσκύνημα από τους πιστούς. Στις  6 το απόγευμα τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας όπου λειτούργησε ο αρχιμανδρίτης και πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών Αρτέμιος Αργυρόπουλος που κήρυξε και το Θείο λόγο.

Για ανήμερα το Σάββατο 15/12/2018, στον Ιερό Ναό Παντοκράτορος Πατρών, θα τελεστεί πανηγυρική Θεία λειτουργία χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ.κ. Χρυσάνθου, με την συμμετοχή κι άλλων ιερέων και διακόνων της Ιεράς Μητροπόλεως. Ο κ.κ. Χρύσανθος θα αναφερθεί στο κήρυγμα του στον Άγιο Ελευθέριο.

Πλήθος πιστών αναμένεται να περάσει από τον Παντοκράτορα για να προσκυνήσει τη χάρη του Αγίου Ελευθερίου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις