Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Πόσο πάει στην Πάτρα το Airbnb; Πρωταθλήτρια σε πισίνες η Ναύπακτος!

Πόσο πάει στην Πάτρα το Airbnb; Πρωταθλή...
Βγενόπουλος Φάνης

Από κοντά και παραθαλάσσιοι προορισμοί σε Αίγιο

Μπορεί η Πάτρα να μην αποτελεί τουριστικό προορισμό, ωστόσo περισσότερα από 200 σπίτια ενοικιάζονται μέσω των πλατφορμών βραχυπρόθεσμων ενοικιάσεων της Airbnb και της HomeAway. Από κοντά Ναύπακτος και Αίγιo που ως παραθαλάσσιοι προορισμοί έχουν αυξημένο ενδιαφέρον. Μάλιστα η αναλογία σπιτιών με πισίνα στη γραφική και πολύ ανεβασμένη τα τελευταία χρόνια Ναύπακτο εκτινάσσεται. Στην Πάτρα λοιπόν εντοπίσαμε στην πλατφόρμα Airbnb 170 σπίτια, ενώ στη HomeAway 44 σπίτια.

Στην πρώτη πλατφόρμα οι τιμές ξεκινούν από 12 ευρώ για ένα υπνοδωμάτιο σε διαμέρισμα στο κέντρο της Πάτρας και φτάνουν μέχρι τα 125 για διαμέρισμα πάνω στη θάλασσα, στην μαρίνα της Πάτρας, δίπλα σε café και εστιατόρια, σε ένα σύγχρονο κτήριο πολυτελών διαμερισμάτων, όπως διαβάζουμε.

Ακόμη βρήκαμε ολόκληρη βίλλα στον Άγιο Βασίλη με 290 ευρώ ανά διανυκτέρευση, αλλά και ολόκληρο σπίτι στα Ροϊτικα με πισίνα, έναντι του ποσού των 276 ευρώ, ανά διανυκτέρευση.

Πάντως, η μέση τιμή ανά διανυκτέρευση είναι στα 34 ευρώ.

Στη Ναύπακτο είναι καταχωρημένοι 97 ενοικιαζόμενοι χώροι, με τη μέση τιμή ανά διανυκτέρευση στα 53 ευρώ.

Ακόμη στο Αίγιο βρίσκουμε βίλα με 291 ευρώ τη βραδιά, στο Λόγγο του Αιγίου επίσης βίλα με πισίνα, έναντι 305 ευρώ τη βραδιά, ενώ στη Ναύπακτο μπορείτε με 285 ευρώ την ημέρα, να νοικιάσετε ολόκληρη έπαυλη.

Η εξήγηση που δίνεται από τους παράγοντες της κτηματαγοράς για τη χαμηλή συμμετοχή της Πάτρας στις πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης είναι το γεγονός ότι η περιοχή δεν είναι στις τοπ τουριστικές περιοχές της χώρας. Στην πρώτη θέση των περιοχών βρίσκεται η Κρήτη και ακολουθούν Αθήνα και Κέρκυρα, ενώ Σαντορίνη, Μύκονος, Θεσσαλονίκη, Ρόδος, Πάρος, Κασσάνδρα, Ζάκυνθος, Κεφαλονιά, Λευκάδα βρίσκονται επίσης στην πρώτη δεκάδα ανάλογα με την πλατφόρμα.

Τα στοιχεία στο τέλος του 2018 έναντι του αμέσως προηγούμενου έτους παραπέμπουν σε αύξηση των καταχωρήσεων σπιτιών για βραχυχρόνιες τουριστικές μισθώσεις στην Ελλάδα κατά 21%, ξεπερνώντας τις 72 χιλ. από 59,4 χιλ. το 2017, ενώ πτώση σημειώνει η μέση τιμή διανυκτέρευσης κατά 17% και ακόμη μεγαλύτερη, κατά 28% το μέσο έσοδο ανά ιδιοκτησία.

Το μεγαλύτερο μηνιαίο εισόδημα, σε απόλυτους αριθμούς, εντοπίζεται πάντως στη Σαντορίνη, με τη μέση τιμή να ανέρχεται σε σχεδόν 4.000 ευρώ, με τις αγγελίες ακινήτων να αγγίζουν τις 2.240. Ακόμα κι έτσι, η αύξηση ανέρχεται σε 32%. Αντίστοιχα, το μεγαλύτερο πλήθος αγγελιών με 12.260 ακίνητα καταγράφεται στην Κρήτη, όπου η αύξηση κατά την περίοδο 2016-2018 ανήλθε σε 25%, στα 950 ευρώ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά