Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Το "φιλέτο" στα βόρεια της Γέφυρας Ρίου- Αντιρρίο... ζητά επενδυτές

Το "φιλέτο" στα βόρεια της Γέφ...

Απόπειρα αξιοποίησης από το ΤΑΙΠΕΔ

Μια ακόμα απόπειρα αξιοποίησης των πρώην εργοταξιακών χώρων της Γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου επιχειρεί το ΤΑΙΠΕΔ, σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Επιχειρησιακό Σχέδιο, που εγκρίθηκε πριν από λίγες ημέρες, από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής.

 

Πρόκειται για μια πολυσυζητημένη έκταση, που κάποτε αναμενόταν να έχει χρυσή τύχη, αλλά έπεσε στον βάλτο της ύφεσης και έμεινε στα αζήτητα. Ούτε ξενοδοχειακές μονάδες, ούτε μαρίνες...

 

Το «φιλέτο» περιλαμβάνεται στον κατάλογο των ακινήτων, για τα οποία το ΤΑΙΠΕΔ ετοιμάζει προκηρύξεις διαγωνισμών μέσα στο επόμενο εξάμηνο.

Το επιχειρησιακό σχέδιο προβλέπει πώληση του ακινήτου έκτασης. Πρόκειται για το περίφημο ακίνητο ΑΒΚ 314, έκτασης 213.583,51 τ.μ., το οποίο αποτελείται από 4 μη όμορα τμήματα στην βόρεια απόληξη της γέφυρας Ρίου- Αντιρρίου, χωρίς κτίσματα.

Η αξιοποίηση των πρώην εργοταξιακών χώρων της Γέφυρας στο Αντίρριο, είχε αποτελέσει και στο παρελθόν αντικείμενο μεγάλης συζήτησης και μάλιστα, για τον σκοπό αυτό, είχε συσταθεί ο φορέας «Γέφυρες Ανάπτυξης» που είχε καταθέσει συγκεκριμένο πλαίσιο προτάσεων.

Την περίοδο της ΚΕΔ είχαν ολοκληρωθεί σε συνεργασία τότε με τον Δήμο Αντιρρίου, όλες εκείνες οι διαδικασίες τεχνικές και γραφειοκρατικές που καθιστούσαν το έργο ώριμο για να βγει στην αγορά και να αξιοποιηθεί προς την κατεύθυνση της τουριστικής εκμετάλλευσης. Ωστόσο, η κρίση έπληξε τη χώρα με αποτέλεσμα να χαθεί κάθε ενδιαφέρον και το ακίνητο να περάσει ως περιουσιακό στοιχείο από την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου στο ΤΑΙΠΕΔ.

Ο διαγωνισμός που είχε γίνει το 2014, είχε ορίσει τιμή εκκίνησης για την απόκτηση του ακινήτου, το ποσό του 1.300.000 ευρώ, αλλά απέβη άκαρπος, προφανώς λόγω του κλίματος μεγάλης πολιτικής και οικονομικής αβεβαιότητας που επικρατούσε στην χώρα, εν μέσω οικονομικής κρίσης.

Πλέον, το ΤΑΙΠΕΔ, όπως γράφει η "Πελοπόννησος" θα επιχειρήσει μια ακόμα προσπάθεια πώλησης του ακινήτου υπό διαφορετικές οικονομικές συνθήκες.

Στην παρούσα φάση, το ΤΑΙΠΕΔ κάνει ενέργειες τεχνικής ωρίμασης σχετικά με τη διόρθωση της χερσαίας ζώνης λιμένα, ενώ την ίδια στιγμή, ενημερώνει και δυνητικά υποψήφιους επενδυτές, προετοιμάζοντας τον σχετικό διαγωνισμό, οποίος αρχικά είχε προγραμματιστεί για το πρώτο τρίμηνο του 2019, αλλά απ' ό,τι φαίνεται μετατίθεται για λίγους μήνες αργότερα.

Οι πρώην εργοταξιακοί χώροι του Αντίρριου, είναι κτήμα του ελληνικού δημοσίου που έχει περιέλθει στη δικαιοδοσία του ΤΑΙΠΕΔ και σήμερα βρίσκονται σε φάση αναμονής ως προς την εκμετάλλευσή τους. Το ακίνητο είναι σε εξαιρετικά κομβικό σημείο, σε άμεση γειτνίαση με τη Ζεύξη Ρίου - Αντιρρίου, το πορθμείο του Ρίου και το κάστρο του Ρίου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις