Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης στο "Σπίτι του Παλαμά" στην Πάτρα - Το πρόγραμμα

Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης στο "Σπίτι ...

Την Πέμπτη 21/3/2019 στις 20.00

Η «Στέγη Γραμμάτων Κωστής Παλαμάς», το Γραφείον Ποιήσεως, ο Κύκλος Ποιητών και η Λογοτεχνική Ομάδα Jean Moreàs, διοργανώνουν μία Ποιητική Βραδιά στην Πάτρα με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης, την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019, στις 20:00 το βράδυ.

Η βραδιά θα έχει θέμα «Ποίηση και Περιβάλλον» και θα λάβει χώρα στο «Σπίτι του Παλαμά», στην οδό Κορίνθου 241 πλησίον της Κολοκοτρώνη, έναν χώρο ιδιαίτερης πολιτιστικής αξίας για την πόλη της Πάτρας, ο οποίος ανακαινισμένος πλέον και ανοιχτός για το κοινό, προσφέρεται για να τιμήσει τη μνήμη του μεγάλου ποιητή που γεννήθηκε το 1859 στην Πάτρα, αλλά και να συμβάλει στην ανάπτυξη και τη διάδοση του Πολιτισμού.

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς θα ακουστούν ποιήματα με θέμα το Περιβάλλον τόσο του ίδιου του Παλαμά όσο και πολλών άλλων ποιητών. Η επιλογή θα γίνει από τους ίδιους τους συμμετέχοντες, οι οποίοι θα απαγγείλουν ποιήματα της επιλογής τους ή και δικά τους. Στην εκδήλωση καλούνται να συμμετάσχουν ποιητές, καλλιτέχνες, άνθρωποι των γραμμάτων, φοιτητές, μαθητές, και γενικότερα άπαντες οι πολίτες της Πάτρας οι οποίοι αγαπούν και τιμούν την ποίηση.

Την ίδια μέρα και ώρα, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίων και Λυκείων της πόλης θα απαγγείλουν τις ποιητικές δημιουργίες, με τις οποίες συμμετείχαν και διακρίθηκαν στον Γ’ Λογοτεχνικό και Καλλιτεχνικό Διαγωνισμό του Συνδέσμου Φιλολόγων Πατρών (Άνοιξη 2018) με θέμα: «Το σπίτι που γεννήθηκα», αφορμώμενο από το ομότιτλο ποίημα του Κωστή Παλαμά.

Στον χώρο της «Στέγης Γραμμάτων Κωστής Παλαμάς», φιλοξενούνται όλες οι εικαστικές, μουσικές και ψηφιακές δημιουργίες των μαθητών που συμμετείχαν και διακρίθηκαν στον παραπάνω διαγωνισμό. Την επιμέλεια της έκθεσης είχαν οι καθηγητές Πληροφορικής, Μεσσήνης Περικλής και Χριστακούδης Χρήστος, οι εικαστικοί Βανταράκη Χρυσάνθη και Λάμπρου Αστέριος και η φιλόλογος Ψάχου Μαρία.

Το «Σπίτι του Παλαμά», ο χώρος της Στέγης Γραμμάτων, θα είναι ανοικτός αυτή την ημέρα στους πολίτες της Αχαικής πρωτεύουσας που επιθυμούν να γνωρίσουν την Στέγη και τις δραστηριότητές της, αλλά και να τιμήσουν την Παγκόσμια Ημέρα της Ποίησης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture