Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

"ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ ΤΟΠΙΑ" ΣΤΗ ΣΤΕΓΗ ΠΑΛΑΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

"ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ ΤΟΠΙΑ" ΣΤΗ ΣΤΕΓΗ Π...

Τα εγκαίνια είναι την Τρίτη του Πάσχα στις 20.00

Mία εικαστική παρουσίαση με τίτλο "Μεταφυσικά τοπία" θα φιλοξενηθεί στη Στέγη Γραμμάτων Κωστής Παλαμάς στην οδό Κορίνθου πλησίον της Κολοκοτρώνη στην Πάτρα, από την Φρειδερίκη Παπασταυροπούλου. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 30 Απριλίου 2019 στις 20.00 το βράδυ ενώ η εικαστική έκθεση θα λειτουργήσει και την Πέμπτη 2 Μαΐου 2019 και την Παρασκευή 3 Μαΐου, 10 το πρωί με 1 το μεσημέρι και 6 το απόγευμα με 9 το βράδυ.

''Μέσα από μια άλογη χειρονομία, με την τεχνική του  action painting, σχηματίζεται το πρώτο επίπεδο των έργων. Φωτεινά και σκοτεινά σημεία , έντονοι και χλωμοί τόνοι, διαφανείς και αδιαφανείς ύλες δημιουργούν μια ακαθορίστου χώρου και επιπέδου εικόνα. Σε αυτό το σημείο προκύπτει η ευκαιρία να γίνει ένα βήμα πίσω, ενώ ο νους σε συνεργασία με μια βαθύτερη αίσθηση αρχίζει να μορφοποιεί και να οριοθετεί τα προηγουμένως διάχυτα πεδία, ώστε οργανικά να αναπτυχθεί η μορφή.

Δημιουργείται ένα παιχνίδι όρασης από το γενικό στο ειδικό και αντίστροφα, μέσα από τον συνδυασμό ετερόκλητων υλικών όπως διαφόρων ειδών ελαιοχρώματα, βερνίκι, πίσσα, σκόνες αγιογραφίας κ.α.

Επιρροές για το έργο αυτό αποτελούν παιδικές ακόμα εντυπώσεις και εικονικές καταγραφές. Μέσα από το βίωμα μιας εκτεταμένης και ασάλευτης παρατήρησης της πανίδας και της χλωρίδας, είναι δυνατό να εμφανιστεί μια προηγουμένως αθέατη πλευρά της ζωής των όντων, η οποία αρμονικά και άκριτα συνδυάζει άνθιση με αποσύνθεση, βάθος με επιφάνεια, πυκνότητα με λεπτότητα, υγρότητα με ξηρότητα και αναρίθμητες άλλες πολικότητες.

Ότι πάνω έτσι και κάτω, ότι μέσα έτσι και έξω. Φέρνοντας στο υλικό πεδίο τον νόμο αυτό σε πράξη, αναδύθηκαν τα παρόντα μεταφυσικά τοπία. Ο εξωτερικός κόσμος της αντίληψής μας πάντοτε συνδεδεμένος με τον εσωτερικό μας κόσμο, αποτελεί τον καθρέφτη του όντος μας στον εαυτό μας. Έτσι όντας δημιουργοί της ζωής μας, δημιουργούμε για να γνωρίσουμε τον Εαυτό», αναφέρει η εικαστικός Φρειδερίκη Παπασταυροπούλου για τη δουλειά της.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture