Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ο Δημήτριος Λυμπερόπουλος υποψήφιος με τον Γρηγόρη Αλεξόπουλο

Ο Δημήτριος Λυμπερόπουλος υποψήφιος με τ...

"Οφείλω να βγω ανοικτά στην κοινωνία και χωρίς να διεκδικώ την οποιαδήποτε κοινωνική ή άλλη ανταμοιβή"

Υποψήφιος με τον Γρηγόρη Αλεξόπουλο και την παράταξη "Πρωτεύουσα ξανά" είναι ο Δημήτρης Λυμπερόπουλος. ΌΠως αναφέρει σε ανακοίνωση του:

"Αγαπητές συμπολίτισσες και αγαπητοί συμπολίτες,
Στην Πάτρα ζω και εργάζομαι συνεχώς τα τελευταία σχεδόν 45 χρόνια. Εδώ σπούδασα, εδώ έκανα οικογένεια, εδώ επένδυσα τους κόπους μιας ζωής και εδώ υπηρετώ την ανώτατη παιδεία ως καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών για αρκετές δεκαετίες.

Όταν τη δεκαετία του ’70 πρωτοήρθα στην Πάτρα, από την Τρίπολη απ’ όπου κατάγομαι, γνώρισα μια πόλη φάρο πολιτισμού, μια πόλη ανθούσα οικονομικά και κοινωνικά, παρά τις αδιαμφισβήτητα υπάρχουσες κοινωνικές της ανισότητες. Γύρω από την Πάτρα, το Πανεπιστήμιο Πατρών, το λιμάνι και οι Βιομηχανικές της μονάδες, δρώντες ως οι αέναοι αιμοδότες της την ωθούσαν σταθερά ώστε να είναι η τρίτη σημαντικότερη πόλης της Ελλάδος. Ξένοι και Έλληνες ήθελαν να την επισκεφτούν και να πάρουν από την ενέργειά της, κυρίως κατά την περίοδο του καρναβαλιού της.

Στα μετέπειτα όμως χρόνια και παρά τη συνολική ανάπτυξη της χώρας, η Πάτρα σταδιακά άρχισε να συρρικνώνεται και να χάνει την ενεργότητά της και τη δυναμική της σε όλα τα μέτωπα. Το λιμάνι της άδειασε και οι μεγάλες βιομηχανικές της μονάδες έκλεισαν. Μόνο το Πανεπιστήμιο και λίγοι άλλοι τομείς της οικονομίας της καταφέρνουν να επιζούν, όμως και αυτοί βαθιά πληγωμένοι τόσο από την κρίση όσο και από ανορθόδοξες καιροσκοπικές στρατηγικές. Η Πάτρα από σημαντικός οικονομικός και πολιτισμικός αιμοδότης ολόκληρης της χώρας κατάντησε ένας επαίτης επιδομάτων και ελπίδας από το κράτος.

Στα 45 αυτά χρόνια είδα άλλες πόλεις να βγαίνουν από την αφάνεια και να προσπερνούν την Πάτρα σε πολλούς τομείς. Οι πόλεις αυτές βασίστηκαν στις δικές τους αναπτυξιακές δυνάμεις και δεν περιορίστηκαν μόνο σε διεκδίκηση κρατικών επιδοτήσεων. Ειδικότερα αναφέρομαι στην πορεία των Τρικάλων, των Ιωαννίνων και της Ρόδου την πορεία των οποίων γνώρισα από κοντά αφού για αρκετά χρόνια υλοποιήσαμε και εγκαταστήσαμε σε αυτές ηλεκτρονικές υπηρεσίες τηλεργασίας και τηλεϊατρικής προς τους πολίτες τους, μέσω έργων πληροφορικής στα οποία συνεργάστηκε ο ΟΤΕ με το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Αγαπητές συμπολίτισσες και αγαπητοί συμπολίτες,
Με την τοπική αυτοδιοίκηση είναι η δεύτερη φορά που ασχολούμαι ενεργά. Πριν πέντε χρόνια συμμετείχα στις Περιφερειακές εκλογές, όπου είχα την τύχη να γνωρίσω από κοντά τον Γρηγόρη Αλεξόπουλο. Η ιστορία και η προσφορά του στη δημοτική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση είναι γνωστή σε όλους και δεν έχει νόημα να την επαναλάβω και εγώ. 

Η σημερινή ανοικτή πρόσκληση του Γρηγόρη προς όλους τους κατοίκους της πόλης να δουλέψουμε όλοι ενωμένοι ώστε να ξανακάνουμε την πόλη μας Πρωτεύουσα, δεν μπορούσε να με αφήσει αδιάφορο. Αισθάνομαι ότι δεν πρέπει να επαναπαύομαι στον απαιτητικό αλλά ασφαλή χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης, αλλά οφείλω να βγω ανοικτά στην κοινωνία και χωρίς να διεκδικώ την οποιαδήποτε κοινωνική ή άλλη ανταμοιβή, να γίνω ένα μικρό ανάχωμα στην συρρίκνωση της πόλης μας. 

Δεν θέλω να δίνω άλλες συστατικές επιστολές στους φοιτητές μου και στις φοιτήτριές μου για να φεύγουν και να ζουν στο εξωτερικό, όπως ήδη έχουν κάνει και τα δύο δικά μου παιδιά. Όμως από την άλλη πλευρά, δεν θέλω να τους προτείνω να μαραζώνουν εδώ μέσα στην ανεργία και στη μιζέρια. Θέλω απλά να βοηθήσω στη χάραξη ενός τρίτου δρόμου, αυτού του σχεδιασμού της ανάπτυξης της Πάτρας και μέσα από αυτό το δρόμο να ξαναγεννηθεί η ελπίδα σε όλους μας, νέους και μεγαλύτερους. Δεν μπορώ να περπατώ στους δρόμους και να βλέπω θλιμμένα πρόσωπα, βρώμικους τοίχους και μια γενικευμένη ακαταστασία. Πρόοδος δεν σημαίνουν όλα αυτά. Πρόοδος είναι η καθαρή και ελεύθερη σκέψη που σπάει προκαταλήψεις του παρελθόντος και οδηγεί στην υλοποίηση των οραμάτων μας.

Σε αυτή τη ρήξη με το παρελθόν θέλω να είμαι παρών, δεν έχω δικαίωμα να απουσιάζω.
Αγαπητές συμπολίτισσες και αγαπητοί συμπολίτες,
Σας καλώ όλες και όλους να βοηθήσετε και εσείς στο να ξανακάνουμε την πόλης μας Πρωτεύουσα. Σας καλώ να συμμετέχετε στις προσεχείς εκλογές και να μην αφήσετε τους άλλους να αποφασίζουν για εσάς. Δεν υπάρχουν πρώτης και δεύτερης κατηγορίας πολίτες. Μελετήστε με προσοχή το τι σας προτείνει ο κάθε συνδυασμός και ελέγξτε τη δυνατότητά του να υλοποιήσει με συνέπεια τις υποσχέσεις του. Η ζωή έχει αποδείξει ότι δεν είναι πάντα οι καλύτεροι αυτοί που προβάλλονται έντονα ή αυτοί που κάνουν θόρυβο.

Ο συνδυασμός μας έχει ένα πρόγραμμα με εφικτούς στόχους και αποτελείται από άτομα που η μέχρι τώρα επαγγελματική και προσωπική τους πορεία δείχνει συνέπεια σε αρχές και σε έργα. Σας καλώ να μελετήσετε προσεκτικά τόσο το πρόγραμμά μας όσο και τις ικανότητες όλων των μελών της παράταξής μας. Αν αυτά σας πείθουν σας ζητώ να συστρατευτείτε μαζί μας ώστε να σχεδιάσουμε και να επιτύχουμε την αναγέννηση της πόλης μας για το καλό όλων των συμπολιτών μας. Ελάτε όλοι μαζί να φέρουμε το χαμόγελο πίσω στην Πάτρα της καρδιάς μας.

Με ειλικρινή σεβασμό και εκτίμηση προς όλους σας,
Δημήτριος Λυμπερόπουλος, Καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις