Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ζαχάρω: Άκυρος κρίθηκε από το Πρωτοδικείο ο συνδυασμός του Πανταζή Χρονόπουλου

Ζαχάρω: Άκυρος κρίθηκε από το Πρωτοδικεί...

«Δυναμική Πρωτοβουλία» για τον Δήμο Ζαχάρως – Φιγαλείας.

Μια δυσάρεστη έκπληξη επιφύλασσε η επίσημη ανακήρυξη των συνδυασμών και των υποψηφιοτήτων που έγινε το πρωί του Σαββάτου στο Πρωτοδικείο Πύργου, καθώς η παράταξη «Δυναμική Πρωτοβουλία» του υποψηφίου δημάρχου Πανταζή Χρονοπούλου στο Δήμο Ζαχάρως δεν ανακηρύχθηκε και τέθηκε εκτός των εκλογών της 26ης Μαΐου.

Η ανακήρυξη πραγματοποιήθηκε σε δημόσια συνεδρίαση στις 11 το πρωί με το μοναδικό πρόβλημα να παρατηρείται μόνο για την παράταξη του κ. Χρονόπουλου, η οποία «κόπηκε» ολόκληρη.

Οι υπόλοιποι συνδυασμοί με τους υπόλοιπους συνδυασμούς να ανακηρύσσονται χωρίς καμία αλλαγή από την κατάθεσή τους το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Η εφημερίδα «Πατρίς», θέλοντας να μεταφέρει τις πρώτες αντιδράσεις ύστερα από την ακύρωση του κ. Χρονόπουλου, επικοινώνησε τόσο με τον ίδιο όσο και με τους πολιτικούς «αντιπάλους του». Στην τοποθέτησή του, ο κ. Χρονόπουλος υποστήριξε πως το «Πρωτοδικείο εκτελεί εντολές άλλων» χωρίς να γνωρίζει όμως ποιος κρύβεται από πίσω. Όσον αφορά την ποινή στέρησης των πολιτικών του δικαιωμάτων, ανέφερε πως τελείωσε στις 18 Ιανουαρίου του 2019, ένα χρόνο μετά τη δικαστική απόφαση που την επέβαλε. Όσο για τις επόμενες κινήσεις του, τόνισε πως θα κάνει προσφυγή για την απόφαση μη συμμετοχής του στις εκλογές, καθώς και αγωγή-μήνυση προς πάντες.

Να κριθεί από το λαό!

Από την πλευρά του, ο έτερος υποψήφιος δήμαρχος με την παράταξη «ΝΕΔΑ» Κωνσταντίνος Αλεξανδρόπουλος, δε θέλησε να επεκταθεί περαιτέρω επί του θέματος παρά μόνο εξέφρασε την επιθυμία να μπορούσε ο κ. Χρονόπουλος να συμμετέχει στις εκλογές αυτές, προκειμένου να λάβει το μήνυμα της μη αποδοχής του από τον ίδιο τον κόσμο. Τη δική του άποψη επί του ζητήματος όμως εξέφρασε και ο τρίτος υποψήφιος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση Ζαχάρως-Φιγαλείας» Χρήστος Γιαννόπουλος, που πιστεύει πως οποιοσδήποτε υπηρετεί τις αντιλαικές πολιτικές που εκπορεύονται από την ΕΕ και υλοποιούνται από τις εκάστοτε κυβερνήσεις και τους εκπροσώπους τους στην περιφερειακή και τοπική διοίκηση, θα έπρεπε να καταδικάζεται από την ψήφο του λαού, ενώ πρόσθεσε πως η παράταξει συνεχίζει την προσπάθεια να πείσει εργαζόμενους και λαϊκά στρώματα Ζαχάρως και Φιγαλείας να καταδικάσουν με την ψήφο τους όσους υπηρετούν αντιλαϊκές πολιτικές.

Η κατηγορία

Η καταδίκη του Πανταζή Χρονόπουλου σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών για απιστία στην υπηρεσία τον Ιανουάριο του 2018 με στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων για ένα χρόνο, επικυρώθηκε και με την 1180/2018 απόφαση του Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου η οποία ελήφθη στις 16/7/2018. Ημερομηνία που σύμφωνα με νομικούς κύκλους, ξεκινάει η στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων για ένα χρόνο που του επιβλήθηκε στο Εφετείο Πατρών τον Ιανουάριο του 2018 με την 61-62-63/2018 σχετική απόφαση. Αυτή η εξέλιξη είναι που οδηγεί ουσιαστικά εκτός εκλογών τον έκπτωτο δήμαρχο Ζαχάρως και το συνδυασμό του.

Να σημειωθεί πως στους τέσσερις δήμους κατέρχονται συνολικά 18 υποψήφιοι Δήμαρχοι.

Δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων

Αναλυτικότερα, στο δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων συμμετέχουν στις προσεχείς εκλογές οι συνδυασμοί:

– «Λαϊκή Συσπείρωση Ανδρίτσαινας-Κρεστένων» με υποψήφιο δήμαρχο το Νικόλαο Γκότση και 33 υποψηφίους στο κεντρικό ψηφοδέλτιο.

– «Ενωτική Δημιουργία» με υποψήφιο Δήμαρχο το Διονύσιο Μπαλιούκο και 41 υποψηφίους στο κεντρικό ψηφοδέλτιο.

– «Επιλογή Ευθύνης» με υποψήφιο Δήμαρχο το Παναγιώτη Δημητρουλόπουλο και 41 υποψηφίους στο κεντρικό ψηφοδέλτιο.

Στους συνδυασμούς συμμετέχουν συνολικά 115 υποψήφιοι, 160 στις Τοπικές κοινότητες και 31 μεμονωμένοι στις τοπικές κοινότητες. Το σύνολο υποψηφίων για τον δήμο Ανδραβίδας- Κυλλήνης είναι 306 υποψήφιοι!

Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας

Στο δήμο Αρχαίας Ολυμπίας συμμετέχουν στις προσεχείς εκλογές οι εξής συνδυασμοί:

– «Ολυμπία Νέα Αρχή» με υποψήφιο Δήμαρχο το Γεώργιο Γεωργιόπουλο και 41 υποψηφίους στο κεντρικό ψηφοδέλτιο.

– «Ολυμπία Φως» με υποψήφιο Δήμαρχο το Γεώργιο Αηδόνη και 40 υποψηφίους στο κεντρικό ψηφοδέλτιο.

– «Λαϊκή Συσπείρωση Αρχαίας Ολυμπίας» με υποψήφιο Δήμαρχο το Γεώργιο Τζαβάρα και 27 υποψηφίους στο κεντρικό ψηφοδέλτιο.

– «Ολυμπία Πορεία στο Μέλλον» με υποψήφιο Δήμαρχο τον Ευθύμιο Κοτζά και 41 υποψηφίους στο κεντρικό ψηφοδέλτιο.

Στους συνδυασμούς συμμετέχουν συνολικά 149  υποψήφιοι, 198 στις Τοπικές κοινότητες και 69  μεμονωμένοι στις τοπικές κοινότητες. Το σύνολο υποψηφίων για τον δήμο Αρχαίας Ολυμπίας είναι 416 υποψήφιοι!

Δήμος Ζαχάρως

Στο δήμο Ζαχάρως στις προσεχείς εκλογές συμμετέχουν οι εξής συνδυασμοί:

– «Λαϊκή Συσπείρωση Ζαχάρως-Φιγαλείας» με υποψήφιο Δήμαρχο το Χρήστο Γιαννόπουλο και 25 υποψηφίους στο κεντρικό ψηφοδέλτιο.

– «Νέα Δημοτική Αρχή» με υποψήφιο Δήμαρχο τον Κωνσταντίνο Αλεξανδρόπουλο και 32 υποψηφίους στο κεντρικό ψηφοδέλτιο.

Στους συνδυασμούς συμμετέχουν συνολικά 57 υποψήφιοι, 106 στις Τοπικές κοινότητες και 47 μεμονωμένοι στις Τοπικές κοινότητες. Το σύνολο υποψηφίων για τον δήμο Ζαχάρως είναι 210 υποψήφιοι!

Δήμος Πύργου

Στο δήμο Πύργου στις προσεχείς εκλογές συμμετέχουν οι εξής συνδυασμοί:

– «Ελληνική Αυγή για τον Πύργο» με υποψήφιο Δήμαρχο τον Ανδρέα Δημητρόπουλο και 33 υποψηφίους στο κεντρικό ψηφοδέλτιο.

– «Μπορούμε-Στάθης Καννής» με υποψήφιο Δήμαρχο το Στάθη Καννή και 50 υποψηφίους στο κεντρικό ψηφοδέλτιο.

– «Λαϊκή Συσπείρωση Πύργου» με υποψήφιο Δήμαρχο το Χρήστο Γιάνναρο και 50 υποψηφίους στο κεντρικό ψηφοδέλτιο.

– «ΑΝΑΓΕΝΕΣΙΣ στο Δήμο Πύργου» με υποψήφιο Δήμαρχο το Χαράλαμπο Μιχαλακόπουλο και 35 υποψηφίους στο κεντρικό ψηφοδέλτιο.

– «Δήμος Πύργου-Πρωτεύουσα Ευθύνης» με υποψήφιο Δήμαρχο το Χαράλαμπο Αριστειδόπουλο και 50 υποψηφίους στο κεντρικό ψηφοδέλτιο.

– «Όραμα Δημιουργίας-Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών Δήμου Πύργου» με υποψήφιο Δήμαρχο τον Ιωάννη Αργυρόπουλο και 50 υποψηφίους στο κεντρικό ψηφοδέλτιο.

– «Πύργος-Έργο Πολιτών» με υποψήφιο Δήμαρχο τον Αντώνιο Καράμπελα και 50 υποψηφίους στο κεντρικό ψηφοδέλτιο.

– «Ανα.Σ.Α. Ανάπτυξη Συμμετοχή Αλληλεγγύη» με υποψήφιο Δήμαρχο τον Παναγιώτη Αντωνακόπουλο και 50 υποψηφίους στο κεντρικό ψηφοδέλτιο.

– «Μαζί Μπροστά» με υποψήφιο Δήμαρχο τον Κωνσταντίνο Νικολούτσο και 47 υποψηφίους στο κεντρικό ψηφοδέλτιο.

Στους συνδυασμούς συμμετέχουν συνολικά 415 υποψήφιοι, 492 στις Τοπικές κοινότητες και  36 μεμονωμένοι στις Τοπικές κοινότητες. Το σύνολο υποψηφίων για τον δήμο Ζαχάρως είναι 943 υποψήφιοι!

Συνολικά υποψήφιοι στους τέσσερις δήμους είναι 1.875 άτομα!

 

πηγή: patrisnews.com

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις