Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Απόστολος Κατσιφάρας στο Αίγιο: Η Περιφέρεια ολοκληρώνει έργα που ήταν διεκδικήσεις δεκαετιών

Απόστολος Κατσιφάρας στο Αίγιο: Η Περιφέ...

Περιοδεία

H σύνδεση του νέου λιμανιού του Αιγίου με την Ολυμπία Οδό που χρηματοδοτείται με 6,4 εκατομμύρια ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και η ανακατασκευή της εθνικής οδού από την Πάτρα έως το Αίγιο, με διασφαλισμένη χρηματοδότηση 12,5 εκατομμυρίων ευρώ είναι δύο από τα σημαντικότερα έργα υποδομής που αφορούν την προσβασιμότητα της πόλης του Αιγίου και συνδέονται με την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής της Αιγιάλειας.

Οι παρεμβάσεις που υλοποιεί η Περιφερειακή Αρχή αποτέλεσαν τις σημαντικότερες αναφορές στις συζητήσεις με επαγγελματίες, εμπόρους και πολίτες, τις οποίες είχε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και επικεφαλής του συνδυασμού «Δυτική Ελλάδα - Δικαίωμα στην Πρόοδο» Απόστολος Κατσιφάρας κατά την περιοδεία του στο Αίγιο, το απόγευμα της Πέμπτης, συνοδευόμενος από υποψηφίους Περιφερειακούς Συμβούλους της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας, αναφέρει η ανακοίνωση του συνδυασμού.

Ο κ. Κατσιφάρας κατά τις επαφές του αναφέρθηκε ιδιαίτερα και σε δύο έργα που ενισχύουν την πολιτιστική φυσιογνωμία του Αιγίου, όπως είναι η Αποκατάσταση του Ιερού Ναού της Παναγίας Τρυπητής Αιγίου, αλλά και η επέκταση της έκθεσης του Αρχαιολογικού Μουσείου Αιγίου.

«Τα θρησκευτικά μας μνημεία, ο πολιτιστικός μας πλούτος και οι φυσικές ομορφιές της Αιγιάλειας είναι τα στοιχεία που θέλουμε να αναδείξουμε μέσα από ένα ολοκληρωμένο σχέδιο. Έχοντας δρομολογήσει τις απαραίτητες υποδομές, προχωράμε στην επόμενη μέρα» τόνισε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης.

Ο κ. Κατσιφάρας αναφέρθηκε, επίσης, και στο μεγάλο έργο της κατασκευής του αποχετευτικού δικτύου σ’ όλη την παραλιακή ζώνη της Αιγιάλειας, από τον Ερινεό έως την Αιγείρα, «το μεγαλύτερο έργο αυτής της κατηγορίας σ’ όλη τη χώρα τα τελευταία χρόνια», όπως σημείωσε, προσθέτοντας ότι η παρέμβαση αυτή αποτελούσε για πολλά χρόνια σταθερή διεκδίκηση των κατοίκων της Αιγιάλειας για την βελτίωση της ποιότητας ζωής και την προστασία του περιβάλλοντος.

Η περιοδεία κατέληξε στο καφέ BUZZ, στην οδό Μητροπόλεως, όπου ο κ. Κατσιφάρας έκανε ένα σύντομο απολογισμό της Περιφερειακής Αρχής και εν συνεχεία παρουσίασε το σχεδιασμό της επόμενης ημέρας ευχαριστώντας ιδιαίτερα τους παρευρισκόμενους και αναφέροντας μεταξύ άλλων:

«Σας ευχαριστώ για την στήριξη και την εμπιστοσύνη. Μου δίνει χαρά, δύναμη και αισιοδοξία το να βρίσκομαι ανάμεσα σε φίλους, σε συναγωνιστές και συνοδοιπόρους. Είναι μαζί η πιο στέρεη επιβεβαίωση μιας σχέσης δοκιμασμένης στο χρόνο. Μιας σχέσης που χτίστηκε πάνω σε κοινούς αγώνες, σε κοινές αγωνίες, σε κοινά οράματα, σε κοινές κατακτήσεις, με αμοιβαία εκτίμηση, με σεβασμό, αρχές και αξίες. Με τις ίδιες αρχές συνεχίζουμε να ανοίγουμε δρόμους στην πρόοδο».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις