Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ομιλία του Νεκτάριου Φαρμάκη στο Αίγιο: Το… χθες τελειώνει την επόμενη Κυριακή!

Ομιλία του Νεκτάριου Φαρμάκη στο Αίγιο: ...

Στο επίκεντρο των αναφορών του, το σχέδιο οικονομικής αναγέννησης της Περιφέρειας

 

Σε ανακοίνωση του συνδυασμού του υποψηφίου Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριου Φαρμάκη με αφορμή την ομιλία του στο Αίγιο αναφέρονται τα εξής: 

"Ηχηρό μήνυμα αλλαγής στη Δυτική Ελλάδα έστειλε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, Νεκτάριος Φαρμάκης, ανοίγοντας από το Αίγιο τον κύκλο των κεντρικών προεκλογικών εκδηλώσεων και ομιλιών του, το βράδυ της Παρασκευής.

Στο επίκεντρο των αναφορών του, το σχέδιο οικονομικής αναγέννησης της Περιφέρειας και κυρίως των μικρότερων αστικών κέντρων και των χωριών της, καθώς όπως τόνισε, «ο υδροκεφαλισμός δεν αποτελεί ελάττωμα μόνο των κεντρικών εξουσιών, αλλά και τοπικών, κάτι που ίσχυσε έντονα και κατά τη διάρκεια της θητείας της απερχόμενης περιφερειακής Αρχής, ενώ όλοι ξέρουν πως η ανάπτυξη μπορεί να έρθει μόνο από τα κάτω προς τα πάνω και από την περιφέρεια προς το κέντρο».

Στην κατάμεστη αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Αιγίου, ο κ. Φαρμάκης ανέφερε πως η δική του περιφερειακή Αρχή θα «αντιστρέψει το σημερινό μοντέλο» και για πρώτη φορά, θα δώσει ουσιαστική προτεραιότητα στην ύπαιθρο.

Ασκώντας αυστηρή κριτική στον απερχόμενο Περιφερειάρχη, ο κ. Φαρμάκης τόνισε ότι επί εννιά σχεδόν χρόνια δεν κατάφερε να ολοκληρώσει ούτε ένα σημαντικό έργο στην περιοχή, εξαγγέλλοντας διαρκώς τη σύνδεση του λιμανιού του Αιγίου με την Ολυμπία Οδό ή τα αντιπλημμυρικά έργα που έχει ανάγκη η περιοχή. «Μόνο που οι εξαγγελίες μένουν… εξαγγελίες και τα έργα δεν προχωράνε» επεσήμανε, προσθέτοντας πως «οι πολίτες της Δυτικής Ελλάδας και ιδιαίτερα της Αχαΐας, έδωσαν πολλές ευκαιρίες στον κ. Κατσιφάρα και του πρόσφεραν θέσεις και αξιώματα επί 25 περίπου χρόνια, χωρίς όμως ο ίδιος να έχει πετύχει κάτι σημαντικό για την περιοχή».

«Είμαστε η Περιφέρεια με το δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας και η πρώτη σε ποσοστά ακραίας φτώχιας. Είμαστε, η 8η από τις 13 Περιφέρειες σε απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ και η 11η από τις 13 σε ταξιδιωτικές εισπράξεις. Και επιπλέον, αντί για αύξηση, έχουμε μείωση παραγωγής και εξαγωγών! Η Δυτική Ελλάδα βουλιάζει ακόμα πιο βαθιά. Είναι ξεκάθαρο, λοιπόν: Προκοπή με τον κ. Κατσιφάρα, ούτε είδαμε, ούτε και θα δούμε ποτέ!» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ Φαρμάκης, υπογράμμισε ότι με τη ψήφο των πολιτών, στις 26 Μαΐου θα ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο για τη Δυτική Ελλάδα, αρκεί οι πολίτες να μην ξεγελαστούν και καταφύγουν σε παλαιοκομματικές επιλογές που έχουν αποδείξει ότι δεν έχουν τίποτα να προσφέρουν.

«Ο παλαιοκομματισμός του απερχόμενου Περιφερειάρχη υπήρξε και παλαιότερα ένα μεγάλο και ισχυρό σύστημα, το οποίο υπηρέτησαν πολλοί. Γι’ αυτό και αντίπαλός μας δεν είναι μόνο ο κ. Κατσιφάρας, αλλά συνολικά ο παλαιοκομματισμός, από όποιον και αν εκπροσωπείται, σε όποιο κόμμα και αν ανήκει, με όποιο προσωπείο και να φοράει σήμερα», είπε.

Ακόμα, τονίζοντας πως «δεν μπορεί να υπάρξει πλούσια Περιφέρεια με φτωχούς πολίτες», αναφέρθηκε στο τρίπτυχο «πρωτογενής τομέας, πολιτισμός, τουρισμός» που όπως είπε μπορεί να φέρει άμεσα αναπτυξιακά αποτελέσματα στην περιοχή και να δημιουργήσει χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας.

Μάλιστα, ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην ελληνική σταφίδα, που χαρακτήρισε «μεγάλο θησαυρό της γης της Αγιάλειας», σημειώνοντας ότι μαζί με το κρασί και τα σταφύλια, μπορεί να φέρει μία νέα εποχή οικονομικής άνθησης για την περιοχή, αρκεί να διαμορφωθούν σύγχρονες συνθήκες αγροτικής επιχειρηματικότητας και εξωστρεφούς προώθησης.

Σε ό,τι αφορά τον τομέα του πολιτισμού, ο κ. Φαρμάκης μίλησε για την αξιοποίηση της αρχαίας Ελίκης και του αρχαίου θεάτρου της Αιγείρας, καθώς και για την ανάγκη ψηφιοποίησης και προβολής του ελληνορθόδοξου πλούτου της Μητρόπολης Καλαβρύτων και Αιγιάλειας, που όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «από το Μέγα Σπήλαιο και την Αγία Λαύρα, μέχρι την Παναγία την Τρυπητή και τη Μονή Ταξιαρχών, αποτελούν την σπονδυλική στήλη της ελληνορθόδοξης ιστορίας, όχι μόνο της Δυτικής Ελλάδας, αλλά όλης της χώρας»

Ως προς την τουριστική ανάπτυξη, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης υπογράμμισε την ανάγκη ενός συνολικού σχεδιασμού ανάδειξης του άξονα που αρχίζει από τα παραλιακά θέρετρα του Κορινθιακού κόλπου και φτάνει μέχρι το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων, κάνοντας λόγο για ένα «σχέδιο πολλαπλών ταξιδιωτικών προορισμών 12μηνης διάρκειας».

«Στις 26 Μαΐου, η Δυτική Ελλάδα θα φωνάξει ΟΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ! Το χθες τελειώνει την επόμενη Κυριακή και μία νέα εποχή ανατέλλει. Και θα είναι εποχή προκοπής, για όλους και με όλους!» κατέληξε ο κ. Φαρμάκης.

Σημειώνεται ότι στην εκδήλωση παρέστη και χαιρέτισε ο βουλευτής Α’ Αθηνών και πρώην Υπουργός, κ. Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος εξέφρασε την βεβαιότητά του για τη νίκη του κ. Φαρμάκη στις περιφερειακές εκλογές της Δυτικής Ελλάδας, αλλά και την ικανότητα του να δώσει νέα και σύγχρονη «πνοή» σε μία περιοχή της χώρας που έχει πολύ μεγάλες δυνατότητες, αλλά παραμένει σε υστέρηση για πολλά χρόνια."

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις