Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Η Αποστολία Κοκκίνη – Παπαγγελούτσου είναι υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος με τον Κώστα Σπηλιόπουλο και μιλάει στο thebest.gr

Η Αποστολία Κοκκίνη – Παπαγγελούτσου είν...

Υποψήφια με την «Δυτική Ελλάδα Μπροστά»

Μητέρα τριών παιδιών με μεγάλη εμπειρία στον ασφαλιστικό χώρο, η Αποστολία Κοκκίνη – Παπαγγελούτσου κατεβαίνει υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος με την «Δυτική Ελλάδα Μπροστά» και τον Κώστα Σπηλιόπουλο και εξηγεί στο thebest.gr πώς πήρε την απόφαση να ασχοληθεί με τα κοινά αλλά και το όραμά της για την περιοχή. Γεννήθηκε και μεγάλωσε σε αγροτική οικογένεια στα Σαγέϊκα Αχαΐας. Είναι παντρεμένη με τον Κωνσταντίνο Παπαγγελούτσο, έχουν αποκτήσει τρία παιδιά και  μένω πολλά χρόνια στην Πάτρα. Υπήρξε στέλεχος σε θέσεις ευθύνης στον ασφαλιστικό χώρο τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα.

Πώς προέκυψε η απόφαση να ασχοληθείτε με τα κοινά και συγκεκριμένα με την αυτοδιοίκηση;

Νομίζω ότι έφθασε η στιγμή να ασχοληθώ με την Αυτοδιοίκηση επειδή πιστεύω ότι η ενασχόληση με τα κοινά απαιτεί χρόνο, αλλά και επειδή ως άνθρωπος θέλω να αφιερώνομαι σε ό,τι κάνω. Σε αυτήν την φάση οι συνθήκες στη ζωή μου έχουν ωριμάσει και έχω τη δυνατότητα να εργαστώ περισσότερο για το κοινωνικό σύνολο, με έμφαση σε όσους αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην καθημερινή τους ζωή και έχουν ανάγκη τη συνδρομή και την υποστήριξή μας. Η κρίση που συνεχίζεται, δυστυχώς, έχει δημιουργήσει πολλές κοινωνικές πληγές και χρειάζεται ένα σχέδιο για την επούλωσή τους, αλλά και για να στηριχθούν τα άτομα που είναι αποκλεισμένα από το κοινωνικό γίγνεσθαι.

Γιατί με τον Κώστα Σπηλιόπουλο και την Δυτική Ελλάδα Μπροστά;

Με τον Κώστα Σπηλιόπουλο γνωριζόμαστε εδώ και πολλά χρόνια, και, όπως είναι φυσικό, έχω παρακολουθήσει τη διαδρομή του τόσο στον ιδιωτικό όσο και το δημόσιο βίο του. Από την εποχή που ξεκίνησε ως Πρόεδρος της κοινότητας Μελισσίων Αιγαλείας, για να συνεχίσει ως δημοτικός σύμβουλος και Αντιδήμαρχος Αιγίου, ως νομαρχιακός σύμβουλος και αντινομάρχης Μελετών και Εκτέλεσης Έργων, αλλά και ως βουλευτής, Υφυπουργός Άμυνας στα δύσκολα χρόνια της κρίσης, και μετά Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ.

Στο διάστημα αυτό έχω εκτιμήσει τη μεθοδικότητα του, την αφοσίωσή του στο στόχο του, την εργατικότητα του και την υπευθυνότητα με την οποία ασχολείται με τα αντικείμενα που αναλαμβάνει ώστε να επιτύχει τη μέγιστη απόδοση και το έργο να ωφελήσει το κοινωνικό σύνολο. Θεωρώ ότι είναι άτομο που η πολυδιάστατη και πολυεπίπεδη ενασχόλησή του με τα κοινά, οι γνώσεις του και η εμπειρία του μόνο θετικά αποτελέσματα μπορούν να έχουν για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος σε αυτήν τη χρονική στιγμή.

Τι θα αλλάζατε άμεσα στην περιφέρεια, εάν είχατε τη δυνατότητα;

Θα ήθελα η Περιφέρεια να γίνει πρότυπο εξυπηρέτησης των πολιτών

Θα ήθελα η Περιφέρεια να γίνει πρότυπο εξυπηρέτησης των πολιτών, είτε αυτό αφορά επιχειρηματίες είτε απλούς πολίτες, και βεβαίως να έχει το ρόλο που η πολιτεία έχει αποφασίσει – να είναι δηλαδή μια μικρή κυβέρνηση της περιοχής. Στόχος μας είναι επίσης η εξωστρέφεια και η ανταγωνιστικότητα, η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής με στοχευμένες δράσεις και η βελτίωση των υποδομών και των υπηρεσιών στην Υγεία, την Πρόνοια, την Παιδεία και στον Αθλητισμό.

Ποιο είναι το πλεονέκτημα της περιοχής μας που θα έπρεπε να αξιοποιηθεί;

Η Περιφέρειά μας έχει δύο βασικά πλεονεκτήματα: τον φυσικό αλλά και τον αρχαιολογικό της θησαυρό, ο οποίος μπορεί να αξιοποιηθεί τουριστικά.

Ελάχιστες περιφέρειες σε όλη την Ευρώπη έχουν το προνόμιο να διαθέτουν έναν αρχαιολογικό χώρο γνωστό σε όλον τον πλανήτη , όπως η Αρχαία Ολυμπία. Αυτό το προνόμιο είναι σχεδόν αναξιοποίητο. Στο πρόγραμμά μας επίσημα περιλαμβάνεται η εκπόνηση ενός κοινού σχεδίου σε συνεργασία με την Εθνική και Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή για την περαιτέρω ανάδειξη της Αρχαίας Ολυμπίας ως μοναδικού σε παγκόσμια κλίμακα φάρου αθλητισμού και ειρήνης.

Το θαυμάσιο εναλλασσόμενο τοπίο, το υπέροχο ήπιο κλίμα, οι αρχαιολογικοί και ιστορικοί θησαυροί της Περιφέρειας μας παρέχουν την  δυνατότητα για ανάπτυξη του θαλάσσιου, πολιτιστικού, εναλλακτικού και θρησκευτικού τουρισμού όλες τις εποχές του χρόνου και όχι μόνον τους λίγους καλοκαιρινούς μήνες.

Ποια θεωρείτε ότι είναι τα τρία πιο σοβαρά προβλήματα της περιφέρειάς μας;

Το μεγαλύτερο και πιο σοβαρό πρόβλημα της περιοχής μας είναι το χαμηλό κατά κεφαλήν εισόδημα των πολιτών της.

Είμαστε από τις περιφέρειες που, δυστυχώς, συνεχίζει την πτωτική της πορεία, ενώ στις υπόλοιπες περιφέρειες της χώρας έχει αρχίσει η ανάκαμψη. Ακούμε συνέχεια για τα Ευρωπαϊκα προγράμματα και κονδύλια και πόσο καλά πήγε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος στην απορρόφηση του ΕΣΠΑ κλπ. Εγώ ως πολίτης αναρωτιέμαι: πώς γίνεται το ΕΣΠΑ να πηγαίνει καλά αλλά το κατά κεφαλήν εισόδημα να είναι τόσο χαμηλό; Γιατί ευημερούν οι αριθμοί, όχι όμως και οι πολίτες; Πού οφείλεται αυτή η δυσαρμονία και τελικά γιατί δεν υπάρχει ανάπτυξη;

Δεύτερο πρόβλημα είναι η αποδυνάμωση της Περιφέρειας από ανθρώπινο δυναμικό και ειδικά νεανικό.

Όλο και περισσότεροι νέοι υψηλού πνευματικού επιπέδου με λαμπρές σπουδές και γνώσεις εγκαταλείπουν τον τόπο μας στην προσπάθειά τους να έχουν εισόδημα, κάτι που θα μπορούσε να τους προσφέρει η Περιφέρειά μας. Αυτή η αιμορραγία ανθρώπινου δυναμικού θα έχει πολλαπλές επιπτώσεις στην περιοχή μας αφού δεν στερούμεθα μόνον της φυσικής τους παρουσίας, αλλά χάνουμε τις γνώσεις τους που θα μπορούσαν να βελτιώσουν το επίπεδο της περιοχής, τις οικογένειες που θα δημιουργήσουν, αφού έχουν εγκατασταθεί σε ξένες χώρες, το δυναμισμό και τις νέες ιδέες που οι νέοι άνθρωποι προσφέρουν στον τόπο που ζουν και δημιουργούν. Αυτό σημαίνει πως σταδιακά μετατρεπόμαστε σε μια γερασμένη, αποδυναμωμένη και μαρασμένη κοινωνία. Αυτό άραγε θέλουμε για την Περιφέρεια μας;

Ένα ακόμη μεγάλο πρόβλημα στην Περιφέρειά μας είναι οι ελλιπείς υποδομές και κυρίως το οδικό δίκτυο.

Αναφέρομαι περισσότερο στον οδικό άξονα Πάτρας – Πύργου, ο οποίος με ευθύνη και της Περιφέρειας δεν έχει προχωρήσει με αποτέλεσμα να συνεχίζονται τα τροχαία δυστυχήματα και να είναι βαρύς ο φόρος αίματος στην περιοχή μας. Αντίθετα, στις περιοχές που ολοκληρώθηκαν οι νέοι οδικοί άξονες μειώθηκαν στο ελάχιστο τα τροχαία δυστυχήματα και οι πολίτες απολαμβάνουν το ταξίδι τους και φθάνουν ασφαλείς στον προορισμό τους.

Θα ήθελα να κλείσω με ένα μήνυμα προς τους πολίτες της Περιφέρειας:

Αν όχι εμείς, ποιος; Αν όχι τώρα, πότε; «Εμείς» και «Τώρα»!

Στις 26 Μαΐου χτίζουμε τη νέα εποχή. Αφήνουμε πίσω την εγκατάλειψη της Δυτικής Ελλάδας και κοιτάμε μπροστά! Ενώνουμε τις δυνάμεις μας και μέσα από συλλογική προσπάθεια κάνουμε πράξη τους κοινούς μας στόχους. Δεν αφήνουμε άλλο χρόνο να χαθεί! Σας ζητώ να μου δώσετε την ευκαιρία, ώστε όλοι μαζί να πάμε τη Δυτική Ελλάδα Μπροστά!

 

 

Αποστολία Κοκκίνη Παπαγγελούτσου

Τηλ. Επικοινωνίας: 6948469713

Email: [email protected]

Facebook: Αποστολία Κοκκίνη - Παπαγγελούτσου - Υπ Περ Σύμ Δυτική Ελλάδα Μπροστά

Να σημειώσουμε πως το εκλογικό φυλλάδιό της είναι από τα λίγα, ίσως και το μοναδικό που δημιουργήθηκε από υλικά φιλικά προς το περιβάλλον.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις