Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Κωνσταντίνος Μαρκέτος: Στόχος μου είναι να επιστρέψει η γενιά μου στον τόπο της

Κωνσταντίνος Μαρκέτος: Στόχος μου είναι ...

Συνέντευξη του υποψήφιου Δημοτικού Συμβούλου Πατρέων

- Τι σας ώθησε να είστε υποψήφιος;

Πριν από μερικούς μήνες κυκλοφόρησε το πρώτο μου βιβλίο. Ένα ιστορικό μυθιστόρημα για την Πάτρα των αρχών του 20ου αιώνα. Την Πάτρα του λιμανιού, της σταφίδας, της belle epoque της. Μια άλλη πόλη από την σημερινή. Μια πόλη που είχε τραμ, με υπέροχα νεοκλασικά κτίρια, ως και υδροηλεκτρικό εργοστάσιο , την εποχή που η πρωτεύουσα δεν είχε. Πάντοτε αυτή η πόλη μπορούσε με τις υγιείς παραγωγικές δυνάμεις να βρεθεί στην πρωτοπορία. Να είναι μια πραγματική ευρωπαϊκή πόλη. Αυτήν την πόλη, μέσα από ακούσματα και ιστορίες ερωτεύτηκα .Για αυτήν την πόλη θα αγωνιστώ στο πλευρό του Νίκου Νικολόπουλου. Εξάλλου οι λύσεις δίνονται πάντοτε μέσα από την ενασχόληση με τα κοινά και όχι μέσω της απάθειας και της απαξίωσης. Είναι ένα από τα πρώτα μαθήματα που πήρα όντας στα πρώιμα φοιτητικά μου χρόνια υπεύθυνος πόλης της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Αιγίου.

- Ποιος είναι ο πρώτος στόχος σας αν εκλεγείτε;

Ένας είναι ο στόχος, ο σκοπός μου, που νυχθημερόν θα παλεύω από το δικό μου μετερίζι να επιτύχω. Να επιστρέψει η γενιά μου στον τόπο της. Μια γενιά που μεγάλωσε, που σπούδασε μέσα στα δύσκολα χρόνια των μνημονίων. Μια γενιά που είδε από νωρίς να της στερούν τα όνειρά της. Μια γενιά που αναγκάστηκε να ξενιτευτεί για να εργαστεί. Αυτούς τους ανθρώπους με τον Νίκο Νικολόπουλο θα γυρίσουμε πίσω, προσελκύοντας ιδιωτικά κεφάλαια να επενδύσουν στην πόλη, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας.

- Είναι αλήθεια πως ήρθατε σε ρήξη από την πρώτη στιγμή με τον κ Πελετίδη. Ποιος είναι ο λόγος;

Γνωρίζετε πως είμαι ένας από τους ανθρώπους που βρίσκομαι στον πρωϊνό καφέ του Νίκου Νικολόπουλου έχοντας επιφορτιστεί σε ένα μεγάλο βαθμό την προβολή της παράταξης στα social media(μέσα κοινωνικής δικτύωσης). Ο λόγος αυτής της στρατηγικής δεν κρύβει καμία σκοπιμότητα σας διαβεβαιώ. Είναι απλός και ξάστερος. Η δημοτική αρχή του ΚΚΕ μένοντας αλυσοδεμένη στην στείρα λογική του Περισσού αρνείται κάθε είδους ιδιωτικής πρωτοβουλίας και επένδυσης. Έχει αποφασίσει να διανείμει φτώχεια και μιζέρια, αντί προκοπής και ελπίδας. Η πόλη μας αν παραμείνει για μια ακόμη τετραετία δέσμια των σταλινικών αντιλήψεων της σημερινής δημοτικής αρχής θα συνεχίσει να εθελοτυφλεί. Πόλεις όπως τα Τρίκαλα, η Καλαμάτα και ο Βόλος θα συνεχίζουν να μας προσπερνούν. Το λιμάνι μας θα χρησιμοποιείται μόνο για βόλτες, 5G και φυσικό αέριο θα μείνουν όνειρα απατηλά και την ανεργία θα προσπαθεί ο κ Πελετίδης να την μειώσει περπατώντας εν είδει τάματος μέχρι την Αθήνα. Εμείς με τον Νίκο Νικολόπουλο ονειρευόμαστε μια άλλη Πάτρα. Την Πάτρα που θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της πρωτοπορίας. Την Πάτρα της ανάπτυξης. Ο Νίκος Νικολόπουλος ΜΠΟΡΕΙ να βγάλει την πόλη από το τέλμα που έχει περιέλθει.

- Έχετε μια από τις πιο φρέσκιες καμπάνιες με το καρτελάκι σας που κυκλοφορεί σε σχήμα κομματιού παζλ και με το βίντεο που σαρώνει στα social media(μέσα κοινωνικής δικτύωσης). Πώς και κινηθήκατε σε αυτήν την κατεύθυνση;

Ζούμε πλέον στην εποχή που οι πολιτικοί των μεγάλων και παχιών λόγων και υποσχέσεων έχουν απαξιωθεί. Ο κόσμος επιζητά την ανανέωση, την φρεσκάδα όπως ορθά αναφέρατε. Η καμπάνια μου ακριβώς αυτό ζητάει. Τόσο το βίντεο που αποτελείται από συνεντεύξεις συνομηλίκων μου που δεν μπορούν να κρατηθούν στον τόπο τους λόγω της ανεργίας, όσο και το καρτελάκι μου που ζητάει από τους συμπολίτες μου να γίνουν και αυτοί κομμάτι στο παζλ της αλλαγής, κινούνται σε αυτήν την κατεύθυνση. Να αλλάξει η πόλη μας όχι απλά σελίδα, αλλά κεφάλαιο. Αυτό ζητάμε από τους συμπολίτες μας. Να παλέψουμε όλοι μαζί για την Πάτρα των ονείρων μας. Για την Πάτρα που μας αξίζει. Για την ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ.

 

* Ο Κωνσταντίνος Μαρκέτος είναι εκπρόσωπος της μείζονος αντιπολίτευσης στον καρναβαλικό οργανισμό του Δήμου Πατρέων, συγγραφέας, εκδότης της νεανικής free-press εφημερίδας «Η ΠΡΟΤΑΣΗ», τελειόφοιτος φυσικοθεραπείας ΑΤΕΙ Αιγίου και υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ  του Νίκου Νικολόπουλου

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις