Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Ξεκίνησε το πελώριο φεστιβάλ του Δήμου και σας έχουμε ατζέντα –μπούσουλα

Ξεκίνησε το πελώριο φεστιβάλ του Δήμου κ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Από 5/6 έως και 11/9 περιλαμβάνει 61 εκδηλώσεις καταλαμβάνοντας όλη τη θερινή περίοδο

Υπέρ της ποσότητας, ασυζητητί, το φετινό πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ του Δήμου και με εμφανή αγάπη στα λαικά και παραδοσιακά ακούσματα όπως και στο ντόπιο δυναμικό. Από 5 Ιουνίου έως 11 Σεπτεμβρίου μας βομβαρδίζει με εκδηλώσεις  οπότε σας φτιάξαμε ατζέντα- «μπούσουλα». Το πρόγραμμα που ήδη ξεκίνησε, δεν δικαιώνει βέβαια το διεθνή τίτλο του θεσμού, ούτε αποτελεί πειρασμό για να επισκεφθεί κάποιος την Πάτρα για να απολαύσει κάποια περιζήτητη διασημότητα παγκόσμιου βεληνεκούς. Είναι όμως πολυσυλλεκτικό και πειραματίζεται σε χώρους, δηλαδή βγαίνει από το Αρχαίο Ωδείο και οδεύει προς Κρήνη, Παλαιό Νοσοκομείο, Σκαγιοπούλειο, γειτονιές  κ.α. Και κλαρίνο και Κάθριν Χάντερ δηλαδή στις κερκίδες αλλά και τζαζ με  Παλαμά στον κήπο όπως και σινεμά στην πλατεία… . Εμείς περιμένουμε πάντως τις αβάν γκαρντ «Νεφέλες» με τις παγιέτες.

JAZZ+ ΠΡΑΞΕΙΣ ΣΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

6/6  Κυριάκος Σφέτσας – Greek Fusion Orchestra. Ο σημαντικός ελληνας μουσουργός με τα πιο πρωτοποριακά του ακούσματα από δεξιοτέχνες μουσικούς.

 

7/7 Gilad Atzmon & Next Step Quartet

Ο διάσημος Βρετανός, γεννημένος στο Τελ Αβίβ, σαξοφωνίστας, συνθέτης, συγγραφέας και ακτιβιστής μαζί με ένα σπουδαίο ελληνικό γκρουπ.

 

 8/6 Mathias Eick Quintet

Ο νορβηγός σταρ του τριημέρου για πρώτη φορά στην Ελλάδα, αποκλειστικά κοντά μας, με την τετραμελή μπάντα του και πρωτόγνωρα ηχητικά τοπία. Είναι κορυφαίο όνομα της ευρωπαικής τζαζ με εμφανίσεις στους μεγαλύτερους χώρους παγκοσμίως.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

10/6 «Το μπουζούκι χθες και σήμερα». Οι 4 σολίστ του μπουζουκιού Βαγγέλης Τρίγκας, Παναγιώτης Στεργίου, Νίκος Τατασσόπουλος, Νίκος Κατσίκης  πλαισιωμένοι από το συγκρότημα «Βαγγέλης Τρίγκας» αυτοσχεδιάζουν στο Αρχαίο Ωδείο.

 

12/6«Το κλαρίνο χθες και σήμερα». Συναυλία -συνάντηση δεξιοτεχνών του κλαρίνου στο Αρχαίο Ωδείο: του Ηπειρώτη Πέτρο-Λούκα Χαλκιά και των μελετητών της παραδοσιακής μουσικής Νίκου Φιλιππίδη, Γιώργου Κωτσίνη και Αλέξανδρου Αρκαδόπουλου.

 

20/6 «Αφιέρωμα στην Λίνα Νικολακοπούλου» με την ορχήστρα του Χορευτικού Τμήματος Δήμου Πατρέων. Πασίγνωστες επιτυχίες της στιχουργού από μουσικά σύνολα, χορευτές και βίντεο στο Αρχαίο Ωδείο.

 

 22/6, Αφιέρωμα στο Μάνο Λοϊζο από τον Παμμικρασιατικό Σύνδεσμο Πατρών και Περιχώρων. Το Μουσικό Εργαστήρι του σωματείου εμφανίζεται στο Αρχαίο Ωδείο με τους ερμηνευτές  Ρίτα Αντωνοπούλου, Μανώλη Ανδρουλιδάκη και τους «Κολεκτίβα».

25- 26/6 «Ερωτόκριτος» της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Αρχαίο Ωδείο. Μιούζικαλ του Δημήτρη Μαραμή σε σκηνοθεσία, χορογραφία, σκηνικό Κωνσταντίνου Ρήγου.

24/6 Νίκος Καββαδίας «Ταξιδεύοντας την ατελείωτη γη» με τους Κώστα Βασιλιάγκο, Ανδρέα Στεργίου, Κώστα Βλαχόπουλο, Βαγγέλη Ζωγράφο.  Στο Ανοιχτό Θέατρο Κρήνης.

25/6,«Σπείρε αγάπη…»  της συνθέτριας- παιδαγωγού Σοφίας Καμαγιάννη, μια συναυλία με πολιτικοκοινωνικά τραγούδια που αγγίζουν συλλογικές μνήμες Τραγουδούν Αννη Ονουφρίου, Κώστας Τριανταφυλλίδης στο Ανοιχτό Θέατρο Κρήνης.

27/6 «Οι Προσευχές της Θάλασσας», από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά – Πύλη Πολιτισμού μουσικό θέαμα της Ανθής Γουρουντή με τον Τσσιμάρα Τζανάτο και το Πειραικό φωνητικό σύνολο Libro Coro στο Ανοιχτό Θέατρο Κρήνης.

28/6 Ζεϊμπέκικο: 9 σημάδια στον χρόνο. Με την ορχήστρα παραδοσιακών οργάνων Δημοτικού Ωδείου Πάτρας στο Αρχαίο Ωδείο. Καλεσμένος ο τραγουδιστής της μυτηληναίικης μουσικής παράδοσης, Σόλων Λέκκας, μαζί του στο κανονάκι ο Απόστολος Τσαρδάκας,

2/7 και 4/7 «Χορεύοντας την Ζωή». Παράσταση Μεγάλου και Παιδικού Χορευτικού Δήμου Πατρέων με παραδοσιακά ξεχασμένα τραγούδια στο Συνεδριακό Πανεπιστημίου Πατρών

4/7 Συναυλία Τάνιας Τσανακλίδου στο Αρχαίο Ωδείο. Με τη μαγική, κελαριστή της φωνή μας θυμίζει μεγάλες επιτυχίες.

8/7 «Το βάλς με τα παραμύθια». Γιόχαν Στράους σε σκηνοθεσία Κάρμεν Ρουγγέρη στο Παμπελοποννησιακό Σταδιο

10/7 Αφιέρωμα του Δημοτικού Ωδείου Πάτρας στον Κωστή Παλαμά «Μία Νεράιδα με εγένησε από θνητό πατέρα». Με έργα Μ. Καλομοίρη σε ποίηση  Παλαμά στο Αρχαίο Ωδείο υπό την διεύθυνση  Β. Φιδετζή και σολίστ τους Γ. Μαυρίδη (βιολί) και Μαίρη Έλεν Νέζη (μεσόφωνος).

11/7 Αναλόγιο «Η γυναίκα και ο Παλαμάς». Με το γυναικείο μουσικό σύνολο A Compania Artistica και το συνθέτη -φιλόλογο Σάκης Παπαδημητρίου στο Παλαιό Νοσοκομείο. Επιμέλεια παράστασης: Μαρία Παναγιωτακοπούλου

15- 16/7 «Λωξάντρα» της Μαρίας Ιορδανίδου στο Αρχαίο Ωδείο σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη. Παίζουν Ελένη Κοκκίδου, Γιώργος Αρμένης, Μιχάλης Μητρούσης, Ευαγγελία Μουμούρη κ.α.

17/7 «Των ονείρων μας οι μουσικές», Χρήστος Θηβαίος – Φιλαρμονική Ορχήστρα Λουτρακίου. Τραγουδάει στο Αρχαίο Ωδείο ο Χρήστος Νινιός, στο πιάνο ο Μάξιμος Δράκος.

18/7 Χρήστος Τσιαμούλης και Κυρατζήδες σε «Βόρεια Διαδρομή». Η  αστική μουσική της Πόλης αντηχεί σε Θράκη, Μακεδονία, Γιάννενα με σύγχρονους αυτοσχεδιασμούς στο Ανοιχτό Θέατρο Κρήνης.

22- 23/7 Αριστοφάνη «Νεφέλες» στο Αρχαίο Ωδείο. Με την καινοτόμα υπογραφή του Δημήτρη Καραντζά και αισθητική σόου βαριετέ παίζουν οι  Γιώργος Γάλλος Νίκος Καραθάνος, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Θεοδώρα Τζήμου, Χρήστος Λούλης, Αλεξάνδρα Αϊδίνη κ.α.

5-  6/8 «Κατά Φαντασίαν Ασθενής» στο Αρχαίο Ωδείο με σκηνοθέτη και πρωταγωνιστή τον Πέτρο Φιλιππίδη. Παίζουν επίσης Μυρτώ Αλικάκη, Τάκης Παπαματθαίου, Τάσος Γιαννόπουλος, Αντίνοος Αλμπάνης, Λαέρτης Μαλκότσης κ.α.

10/8 «Κάτι ανοίγει». Σύγχρονος χορός, με την ομάδα Strates και τον χορογράφο Χάρη Γκέκα στο Αρχαίο Ωδείο.

12- 13/8 και 25/8 «Προμηθέας Δεσμώτης» του Αισχύλου από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας . Ένα βλάσφημο κείμενο για τα βάσανα της ζωής, σε σκηνοθεσία Σταύρου Τσακίρη στο Αρχαίο Ωδείο. Παίζει η διάσημη Κάθριν Χάντερ, οι Νικήτας Τσακίρογλου, Δημήτρης Πιατάς, Πέγκυ Τρικαλιώτη, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Γεράσιμος Γεννατάς κ.α. Σκηνική εγκατάσταση: Κώστας Βαρώτσος- Κοστούμια: Γιάννης Μετζικώφ


26/8 Alexandra Gravas «Με του έρωτα τις ευωδίες…» Τραγούδια από Ελλάδα,  Κύπρο, Λίβανο,  Γαλλία, Μεξικό, Κίνα κ.ά. με τη γνωστή ελληνογερμανίδα μέτζο. Είσοδος ελεύθερη, Κάστρο Ρίου

 

31/8 και  1/9 «Στα μονοπάτια της Ζωητάδας» στο θέατρο Κρήνης
Από το χορευτικό του Δήμου Πατρέων σε συνεργασία με τον Σύλλογο ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς Κρήνης Πατρών

Βήμα Νέων Καλλιτεχνών στο αίθριο Παλαιού Νοσοκομείου

2/9 - La Chanteuse με τον πιανίστα Γιώργο Αναστασόπουλο, το μπασίστα Χάρη Πεγιάζη, τον ηθοποιό Νίκο Παρασκευόπουλο, την τραγουδίστρια Ελενα Παπαδημητρίου
- Μελωδίες με τον Ανδρέα Φοίβο Αποστόλου. 

3/9 - Athens Tango Ensemble. Το κουιντέτο  σε αργεντίνικα τανγκό, συνθέσεις του Astor Piazzolla και μουσικές Σουγιούλ, Γιαννίδη, Αττίκ.- Συνθέσεις  Ανδρέα Γκολφινόπουλου

4/9 -  «Γέρμα» του μουσουργού  Ιωάννη Μπαλαφούτη
-Συγκρότημα dRom. Με υλικό από τον προσωπικό δίσκο του Θάνου Σταυρίδη “Με μια βαλίτσα όνειρα”

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Μέρες Σκαγιοπουλείου

5/9 Ευήκοον Μέλος και Γιάννης Κούτρας. Μαζί με τη φωνή της Έλενας Κοσμά,  τραγούδια των Μικρούτσικου,Θεοδωράκη,  Λοίζου κ.α.

6/9 Σωματείο Χορωδία «Αντηχώ». Ένα αφιέρωμα στην ροκ μπαλάντα μέσα από τρείς δεκαετίες (1960 – 1990)

---------------------------------------------------------------------------------------------------

9/9 «Ηρα»  στο Αρχαίο Ωδείο. Μονόπρακτη Οπερα με την Ορχήστρα Νυχτών Εγχόρδων Δήμου Πατρέων. Σε μουσική του Θοδωρή Αμπαζή, λιμπρέτο Έλσας Ανδριανού.

10/9 «Λειβαδάς, 20 χρόνια τραγούδια»
Με τους Κ. Λειβαδά, Α. Μπάμπαλη στο αίθριο Παλαιού Νοσοκομείου

10/9 Οι Μεν και Δε(ν):  «Τα τραγούδια της καρδιάς μας» Εντεχνα και λαικά
στο θεατράκι στις Ιτιές.

 

 

 

* To πρόγραμμα του φεστιβάλ του Δήμου ολοκληρώνεται με  τις εκδηλώσεις «Παιδί και Τέχνη» σε Σκαγιοπούλειο και Αιγλη 18-21/6 με κουκλοθέατρο, παραστάσεις, εργαστήρι, δράσεις κ.α. Επίσης με δημοτικό σινεμά, χορευτικά συλλόγων, συναυλίες σε πλατείες, σχολεία και συνοικίες λόγω της ενότητας «Φεστιβάλ στις γειτονιές», λεπτομέρειες [email protected] και www.festivalpatras.gr

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight