Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Εκατοντάδες παιδιά κινδυνεύουν κάθε ημέρα για να παίξουν στο σχολείο τους

Εκατοντάδες παιδιά κινδυνεύουν κάθε ημέρ...
Βγενόπουλος Φάνης

Η περιπέτεια να παίζεις στο προαύλιο του σχολείου σου

Στην επιφάνεια έρχεται το πρόβλημα με τα κλειστά προαύλια των σχολείων, ιδίως τώρα τους θερινούς μήνες. Κατά πάγια τακτική οι διευθυντές των σχολείων  όλων των βαθμίδων, εφαρμόζοντας τη νομοθεσία, κλειδώνουν τις πόρτες των σχολικών συγκροτημάτων μετά το πέρας του ωραρίου.

Κατά συνέπεια οι μαθητές, ιδίως του αστικού ιστού της Πάτρας, ελλείψει χώρων αθλοπαιδιών και αναψυχής, αναγκάζονται να θέτουν τη σωματική τους ακεραιότητα σε κίνδυνο, για να έχουν πρόσβαση στο προαύλιο του σχολείου τους και να παίξουν. Έτσι, σκαρφαλώνουν από τα κάγκελα ή ακόμη και σπάζουν κάποια, ώστε να μπουν στο προαύλιο και να αθληθούν με τους φίλους τους.

Και πρόκειται για παιδιά Γυμνασίου, Λυκείου ακόμη και Δημοτικού, τα οποία αψηφούν τους υπαρκτούς κινδύνους, μόνο και μόνο για να περάσουν δημιουργικά την ώρα τους.

Το φαινόμενο είναι καθημερινό και γνωστό στους διευθυντές των σχολείων,  στους γονείς, ακόμη και στην Αστυνομία, η οποία καλείται κατά καιρούς από τους περίοικους όταν οι πιτσιρικάδες κάνουν φασαρία.

Όπως είναι γνωστό, τόσο στην τοπική ηγεσία της Εκπαίδευσης, αλλά στο Δήμο Πατρέων, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τα σχολικά κτίρια.

Μιλώντας στο thebest.gr ο αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Πατρέων Ανδρέας Αθανασόπουλος, δήλωσε κλειστά είναι τα σχολεία, στα οποία δεν υπάρχουν σχολικοί φύλακες και δεν έχει υπάρξει συμφωνία με τους διδάσκοντες και τους γονείς να επιτηρούν τα απογεύματα το προαύλιο χώρο για να παίζουν τα παιδιά.

Όπως εξήγησε, αυτή τη στιγμή υπάρχουν μόλις 26 σχολικοί φύλακες στο Δήμο Πατρέων, από τους 90 που υπηρετούσαν το 2014. Μάλιστα, από τους 90 οι τέσσερις βγαίνουν στη σύνταξη μέχρι το τέλος του έτους. Κατά συνέπεια ο αριθμός τους δεν επαρκεί όταν στο Δήμο Πατρέων λειτουργούν 227 σχολικά συγκροτήματα και σχολεία.

«Έχουμε ζητήσεις πολλάκις προσλήψεις σχολικών φυλακών από την κυβέρνηση, αλλά δεν έχουμε πάρει απάντηση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αθανασόπουλος. Μάλιστα, ανέφερε πως βασική αιτία που είναι κλειστά τα σχολεία τις ώρες που δεν λειτουργούν, είναι  να αποτρέπονται φαινόμενα ζημιών και φθορών, καθώς κατά μέσο όρο καταγράφονται δυο κρούσματα φθορών την εβδομάδα, στα σχολεία της Πάτρας. Το thebest.gr επικοινώνησε και με τον διευθυντή του σχολείου, στο οποίο έγινε το περιστατικό το απόγευμα της Δευτέρας και χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής, για να ξεκλειδώσει την πόρτα, ώστε να παραλάβει τον ασθενοφόρο τον τραυματία. Όπως μας είπε, το προαύλιο του σχολείου κλειδώνεται μετά το πέρας του σχολικού ωραρίου,  σύμφωνα με τον νόμο.

Το παιδί, έσπασε το πόδι του, την ώρα που έπαιζε μπάσκετ  με τους συμμαθητές του.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις