Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΥΓΕΙΑ

/

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας-Προεκλογικές σκοπιμότητες καταγγέλλει η 6η Υ.ΠΕ.

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στο νοσοκ...

Οι ανακοινώσεις του "Ιπποκράτη" και της Υγειονομικής Περιφέρειας

Συνεχίζουν και σήμερα τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις τα μέλη του σωματειόυ «Ιπποκράτης» στο Γενικό Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας. Όπως τονίζουν σε ανακοίνωσή τους «με δεδομένο ότι χθες δεν υπήρξε καμία εξέλιξη, παρά την θετική πρωτοβουλία του Υποδιοικητή της 6ης Υ.Πε, του Κου Κωστακιώτη, συνεχίζουμε και σήμερα τις απεργιακές μας Κινητοποιήσεις, διεκδικώντας:

-Την διόρθωση του Οργανισμού κάτι που πλέον είναι αδύνατον, μετά το κλείσιμο της Βουλής.

-Την ανάκληση της μη ενδεδειγμένης απόφασης του Διοικητή, που με λαθεμένη ημερομηνία, λάθη διατύπωσης και τίτλων και βεβαίως παραλήψεις τμημάτων είναι αναρτημένη στη διαύγεια, απόφαση που επίμονα αρνείται να αποσύρει ο Διοικητής.

-Την μη έκδοση των ημερήσιων αποφάσεων, που επιβάλλουν υπηρεσιακές μεταβολές σε Συναδέλφους μας, ημερήσιες παράνομων μεταβολών που απαγορεύονται πλέον και εκ του νόμου, λόγω της επίσημης προκήρυξης των εκλογών.

Στα πλαίσια λοιπόν της σημερινής κινητοποίησης, όπου βρισκόμαστε εν αναμονή των εξελίξεων, εάν υπάρχουν, μετά και την χθεσινή σχετική σύσκεψη στο υπουργείο παρουσία των Διοικητών της 6ης Υ.Πε και του Νοσοκομείου μας και δυστυχώς χωρίς την δική μας παρουσία, θα έχουμε:

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ, όπου θα συζητήσουμε όλα τα προαναφερόμενα, καθώς επίσης και τις τρικλοποδιές του Διοικητή και της Νοσηλευτικής Διευθύντριας, που επιδιώκουν δυσχέρειες στη λειτουργία του  Νοσοκομείου και όχι μόνον.

Εμείς, όπως  προαναφέρουμε, συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις, παρά τις απειλές του Διοικητή, για μέτρα κλπ άλλα που μας ατσαλώνουν πιο πολύ και βεβαίως παρά τις τρικλοποδιές της Νοσηλευτικής Διευθύντριας που έφθασε στο έσχατο σημείο να μην υπογράφει ούτε τις άδεια των συναδέλφων μας για να δημιουργήσει καταστάσεις εναντίωσης κλπ.

Καταγγέλλοντας αυτές τις απαράδεκτες πρακτικές συνεχίζουμε τον αγώνα».

Στην απάντησή της η 6η Υγειονομική Περιφέρεια αναφέρει:

«Μετά την ολοκλήρωση του νέου οργανισμού στο ΓΝ Πατρών «Αγ. Ανδρέας», έγινε η τοποθέτηση των Διευθυντών και των Προϊσταμένων στις θέσεις ευθύνης, όπως προβλέπεται.

Ο Διοικητής του νοσοκομείου, τηρώντας απόλυτα τα προβλεπόμενα από το νόμο, τοποθέτησε τους υπεύθυνους με κριτήρια την προϋπηρεσία τους στη θέση ευθύνης στα διασυνδεδεμένα έως πρόσφατα νοσοκομεία, τα προσόντα και την εμπειρία τους και με γνώμονα την εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου.   Η αξιοκρατία κατά την επιλογή και η διασφάλιση, κατά το δυνατόν, της ομαλής και ποιοτικής λειτουργίας του νοσοκομείου προασπίζουν το δημόσιο συμφέρον.

Παρ’  όλα αυτά, μερίδα της συνδικαλιστικής ηγεσίας προχώρησε σε κατάληψη των διοικητικών υπηρεσιών με το πρόσχημα ότι δύο εκ των τοποθετηθέντων υπολείποντο σε προϋπηρεσία κατά 8 ημέρες και 3 μήνες αντίστοιχα!!!  Προφανώς δεν ήταν της δικής της «επιλογής».

 

Η κατάληψη αυτή, απότοκος μιάς πελατειακής νοοτροπίας συνδιοίκησης εκ μέρους ορισμένων συνδικαλιστών, το μόνο που επιτυγχάνει είναι να δημιουργεί καθυστερήσεις στην έγκαιρη προμήθεια υλικών του νοσοκομείου, καθυστέρηση στην καταβολή των αμοιβών του προσωπικού και την εξόφληση των υποχρεώσεων του νοσοκομείου προς τους προμηθευτές του.

Δεδομένου δε, ότι με την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου δεν επιτρέπεται ουδεμία υπηρεσιακή μεταβολή στους εργαζόμενους στο δημόσιο, η « κατάληψη» αυτή προσλαμβάνει έντονα χαρακτηριστικά προεκλογικού πυροτεχνήματος δυσφήμισης όλης της προσπάθειας αναβάθμισης του νοσοκομείου εκ μέρους της Διοίκησης».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being