Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πανηγυρίζει ο ναός της Αγίας Τριάδας

Πανηγυρίζει ο ναός της Αγίας Τριάδας

Την Κυριακή & τη Δευτέρα το απόγευμα θα χοροστατήσει ο Επίσκοπος Χρύσανθος & τη Δευτέρα το πρωί ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος

Την τιμητική του θα έχει το ερχόμενο τριήμερο της Πεντηκοστής & του Αγίου Πνεύματος ο Ιερός Ναός Αγίας Τριάδος Πατρών. Ο εορτασμός περιλαμβάνει την πανηγυρική Θεία λειτουργία και το τελετουργικό – εσπερινό της γονυκλισίας την Κυριακή 16/6/2019 το πρωί όπου θα προεξάρχει ο αρχιμανδρίτης Προκόπιος Κόρδας ενώ το απόγευμα στον πανηγυρικό εσπερινό μετ’ αρτοκλασίας στις 19.00 θα χοροστατήσει ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, ο οποίος και θα αναφερθεί στην μεγάλη εορτή του Αγίου Πνεύματος και στη σημασία της τρισυπόστατης Θεότητας. Ως γνωστόν, οι Χριστιανοί Ορθόδοξοι τιμούμε ισότιμα τον Πατέρα, τον Υιό και το Άγιο Πνεύμα.

Το βράδυ της Κυριακής στις 22.00 θα τελεστεί στο ναό ιερά αγρυπνία όπου θα λειτουργήσει ο πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, αρχιμανδρίτης Αρτέμιος Αργυρόπουλος και ανήμερα τη Δευτέρα 17/6 το πρωί στην πανηγυρική Θεία λειτουργία θα χοροστατήσει ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος που θα κηρύξει και το Θείο λόγο.

Ο εορτασμός θα ολοκληρωθεί το απόγευμα με τον μεθεόρτιο εσπερινό, ιερά παράκληση και την λιτανεία της εικόνας της Αγίας Τριάδας στους γύρω δρόμους. Η λιτάνευση της ιεράς εικόνας θα γίνει διά των οδών: Ἁγίας Τριάδος – Δορυλαίου – Συνώπης – Ὴρακλείου –Ἱωνίας  – Μητροδώρου  - Ἱερός Ναός.

Θα παραστεί και πάλι ο κ. Χρύσανθος.

Να προσθέσουμε πως το Σάββατο 15/6 θα γίνει στις 11 το πρωί η έξοδος της εικόνας και θα αρχίσει το ιερό προσκύνημα ενώ στις 19.00 το απόγευμα έχει προγραμματιστεί από τις νεανικές ομάδες & το χορευτικό συγκρότημα της ενορίας της Αγίας Τριάδας Πατρών εορταστική μουσικοχορευτική εκδήλωση.  

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις