Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΜΟΥΣΙΚΗ

/

Πάτρα: Στις 25 Ιουνίου συναυλία με πολιτικοκοινωνικά τραγούδια & κομμάτια της Κάτω Ιταλίας

Πάτρα: Στις 25 Ιουνίου συναυλία με πολιτ...

Στο θεατράκι στην Κρήνη, στο Διεθνές Φεστιβάλ με τους Άννη Ονουφρίου, Κώστα Τριανταφυλλίδη & την καλλιτεχνική επιμέλεια της Σοφίας Καμαγιάννη

«Σπείρε αγάπη κι ας μη θερίσεις. Έτσι, για να μοσκοβολάει ο κόσμος». Με αυτή την φράση του εκλεκτού Μικρασιάτη στην καταγωγή λογοτέχνη Μενέλαου Λουντέμη, τιτλοφορείται η ιδιαίτερη μουσική εκδήλωση με συντελεστές την αισθαντική ερμηνεύτρια Άννη Ονουφρίου και τον Κώστα Τριανταφυλλίδη & με την καλλιτεχνική επιμέλεια της συνθέτριας Σοφίας Καμαγιάννη που είναι ενταγμένη στο φετινό πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων και ια πραγματοποιηθεί στον υποβλητικό και με θαυμάσια θέα, ανοιχτό θέατρο Κρήνης την Τρίτη 25 Ιουνίου 2019, με ώρα έναρξης 21.30.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, θα είναι μια συναυλία με πολιτικά-κοινωνικά τραγούδια που αγγίζουν συλλογικές μνήμες και συναισθήματα.

Σπουδαίοι Έλληνες συνθέτες (Μίκης Θεοδωράκης, Χρήστος Λεοντής, Μάνος Λοίζος, Θάνος Μικρούτσικος, Σταύρος Ξαρχάκος, Δημήτρης Λάγιος κ.α.) και ποιητές (Γ. Ρίτσος, Κ. Βάρναλης, Μ. Μπουρμπούλης, Μ. Ρασούλης κ.α) σε κορυφαίες στιγμές συνάντησής τους.

Με ανάλογο περιεχόμενο θα παρουσιαστούν και κάποια τραγούδια αφοπλιστικής δύναμης από την γειτονική Κάτω Ιταλία.

Η ενορχηστρωτική κατεύθυνση θα μπορούσε να περιγραφεί ως λυρική, με στόχο την πιο εσωτερική προσέγγιση όλων αυτών των γνωστών μελωδιών.

Η αισθαντική φωνή της Άννης Ονουφρίου, η οποία είναι βιολόγος και εργάζεται στο βιοχημικό τμήμα του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών στο Ρίο, συναντιέται με την πλούσια, λαϊκή φωνή του Κώστα Τριανταφυλλίδη, καθένας χωριστά έχει να επιδείξει μια καλλιτεχνική διαδρομή ήθους και υπέροχης επικοινωνίας με το κοινό. 

Το μικρό οργανικό σύνολο  αποτελείται από πολύ καλούς μουσικούς-σολίστες (τσέλο, κλαρινέτο, πιάνο, κρουστά, με εναλλαγές και φλάουτου-μαντολίνου).

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ  

Άννη Ονουφρίου:  τραγούδι

Κώστας Τριανταφυλλίδης: τραγούδι

Σταύρος Παργινός: τσέλο, μαντολίνο

Ευγενία Πανταζοπούλου: φλάουτο-κλαρινέτο

Σωκράτης Γανιαρης:  κρουστά

Σοφία Καμαγιάννη: πιάνο, ενορχήστρωση.

*Περισσότερες πληροφορίες αναμένονται & με ανακοίνωση από τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου.

Η Σοφία Καμαγιάννη έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ενώ για αρκετά χρόνια ήταν εκ των μουσικών της Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων Θανάσης Τσιπινάκης του Δήμου Πατρέων.         

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture