Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Σία αναγνωστοπούλου: Δεν ξέρω αν ο κ. Μητσοτάκης έχει ενδιαφερθεί ποτέ για την Αχαΐα

Σία αναγνωστοπούλου: Δεν ξέρω αν ο κ. Μη...

Συνέντευξη στο τοπικό τηλεοπτικό σταθμό

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Εξωτερικών και υποψήφια βουλευτής Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ, Σία Αναγνωστοπούλου παραχώρησε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Ionian TV και τον Νίκο Γιαπρακά. Αναφερόμενη στην επιλογή του πρωθυπουργού να είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ στην Αχαΐα, είπε ότι ο κ. Τσίπρας ήταν υποψήφιος και το 2012 ενώ τόνισε ότι η Αχαΐα είναι σημαντική για τη μεγάλη δημοκρατική, προοδευτική παράδοση που έχει αυτός ο τόπος.

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε να είναι υποψήφιος στην Αχαΐα, η Σία Αναγνωστοπούλου είπε «δεν ξέρω αν ο κ.Μητσοτάκης είχε καμία σχέση ή είχε ενδιαφερθεί ποτέ για την Αχαΐα, μάλλον δεν είδαμε πολύ καλά πράγματα επί των ημερών της Νέας Δημοκρατίας, αρχής γενομένης από το ’90 επί κυβερνήσεως πατρός Μητσοτάκη μέχρι των άλλων κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας. Ξαφνικά αποφάσισε να έρθει εδώ για να διεμβολίσει χώρο και για να πάρει ψηφοφόρους. Κατεβαίνει εδώ γιατί θεωρεί ότι μπορεί να διεμβολίσει και αυτή την περιοχή και να πάρει ψηφοφόρους. Γνωρίζοντας την παράδοση της περιοχής θεωρώ απολύτως βέβαιο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ανεβάσει ποσοστό στην Αχαΐα και δεν πρόκειται να χάσει».

«Θέλω να υπενθυμίσω ποιος είναι ο κ.Μητσοτάκης, τι είχε γίνει και επί των ημερών του, όταν ήταν υπουργός κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, τι σηματοδοτεί αυτό πολιτικά και για την περιοχή μας και για όλη την Ελλάδα, αλλά κυρίως για την περιοχή μας.

Όταν λέει ότι ενδιαφέρεται για τη μεσαία τάξη, θυμόμαστε ότι ήταν ο άνθρωπος που ήταν υπουργός κυβέρνησης Σαμαρά- Βενιζέλου όταν η μικρομεσαία τάξη καταρρακώθηκε από τις απολύσεις, από τις διαθεσιμότητες, από το ότι έβαλαν λουκέτο τα περισσότερα μαγαζιά. Εδώ στην Πάτρα το ζήσαμε πάρα πολύ έντονα.

Να θυμηθούμε πότε μπήκαν τα λουκέτα στη Γούναρη και την Κορίνθου, για να μην πάω πιο πίσω στην αποβιομηχάνιση της περιοχής. Μιλάει ο κ.Μητσοτάκης για ανάπτυξη, επενδύσεις, για τη μεσαία τάξη για την οποία υπάρχει αυτός ο μεγάλος μύθος ότι εμείς την καταρρακώσαμε.

Μπορεί να υπάρχει πουθενά στον πολιτισμένο κόσμο μεσαία τάξη χωρίς να υπάρχει κράτος πρόνοιας; Απολύτως πουθενά. Σε όλες τις χώρες όπου έχουμε τεράστιες κοινωνικές ανισότητες, κυρίως της Λατινικής Αμερικής και της Ασίας, δεν υπάρχει μεσαία τάξη γιατί δεν υπάρχει κράτος πρόνοιας. Φωνάζουν για την επιδοματική πολιτική που είναι όμως η ραχοκοκαλιά της μεσαίας τάξης κι η ραχοκοκαλιά της Δημοκρατίας. Εμείς εδώ στην Αχαΐα γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά από Δημοκρατία. Οι Αχαιοί δεν πρόκειται να το επιτρέψουν».

Για το ποιο είναι το διακύβευμα των εκλογών είπε πως μετά από «ό,τι κερδίσαμε με τη μεταπολίτευση έρχεται τώρα ο κ.Μητσοτάκης να το ισοπεδώσει, με ένα αυστηρά νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα πίσω από κάθε λέξη του οποίου κρύβεται μια λέξη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, που το γνωρίσαμε και ξέρουμε τη γλώσσα του και τη ρητορική του.

Έρχεται ο κ. Μητσοτάκης σε αυτή την περιοχή που έχει τόσο μεγάλη δημοκρατική παράδοση, όπου εκτός από τα λαϊκά στρώματα που είναι πάρα πολύ ισχυρά, είχαμε μια μικρομεσαία τάξη πάρα πολύ συγκροτημένη στην οποία βασίστηκε το δημοκρατικό και προοδευτικό πνεύμα, κι από αυτό αναπαράχθηκε. Όλα όσα ευαγγελίζεται ο κ.Μητσοτάκης, επενδύσεις, ανάπτυξη, καινοτομία, είναι απολύτως στον αέρα και υποκρύπτουν ξεπούλημα των πάντων».

Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα του τι υποκρύπτεται στα όσα προεκλογικά λέει η Νέα Δημοκρατία, η Σία Αναγνωστοπούλου ανέφερε ότι όταν «ανακοινώθηκε η ίδρυση Νομικής Σχολής στην Πάτρα, ποιος αντέδρασε πρώτος; Υπάρχει ζήτηση για Νομικές σχολές, μόνο που ο κ.Μητσοτάκης και το κόμμα του θέλουν να κάνουν ιδιωτικές σχολές και ιδιωτικά πανεπιστήμια».

«Στην Αχαΐα θα συσπειρωθεί ο δημοκρατικός, προοδευτικός κόσμος και δεν θα επιτρέψει σε μια πολιτική δύναμη, που εκφράζεται με τον αρχηγό της τον κ.Μητσοτάκη, να κάνει αυτά τα οποία, παρά το γενικευμένο κλίμα των ημερών να μην μιλάνε τα στελέχη της ΝΔ, αποκαλύπτονται όλη αυτή την περίοδο», κατέληξε η Σία Αναγνωστοπούλου.  

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις