Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ο Κυμπουρόπουλος πήρε το ρεκόρ του Γλέζου * «Σφαγή» αρχηγών στην Αχαΐα

Ο Κυμπουρόπουλος πήρε το ρεκόρ του Γλέζο...
Σταθόπουλος Τάσσος
[email protected]

Στον απόηχο των Ευρωεκλογών

Στον απόηχο των πολλαπλών εκλογών του Μαΐου (Ευρωεκλογές, περιφερειακές, δημοτικές, κοινοτικά συμβούλια) έχουμε δύο σημαντικά γεγονότα.

- Πιο συγκεκριμένα, το 2014 οι ευρωεκλογές διεξήχθησαν για πρώτη φορά με σταυροδοσία και όχι λίστα και έτσι είχαμε ένα μοναδικό φαινόμενο: υποψήφιος ευρωβουλευτής μπορούσε να ψηφιστεί σε οποιοδήποτε σημείο της χώρας. Τους περισσότερους ψήφους από κάθε άλλον υποψήφιο είχε πάρει τότε ο Μανόλης Γλέζος του ΣΥΡΙΖΑ, 464.436. Ποτέ άλλοτε, με εξαίρεση ασφαλώς τους αρχηγούς κομμάτων, ένας Έλληνας πολιτικός δεν πήρε τόσους πολλούς ψήφους, στην ιστορία οποιασδήποτε εκλογικής αναμέτρησης, αυτοδιοικητικής, εθνικής κλπ, από την ίδρυση του Ελληνικού κράτους! Τα ρεκόρ όμως είναι για να σπάνε. Και στην προ εβδομάδων αντίστοιχη εκλογική διαδικασία ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος της Ν.Δ. πήρε 577.111 ψήφους. Οι περισσότεροι (σε ένα και μόνο πρόσωπο) στην ιστορία του Ελληνικού Κράτους. Σε επίπεδο βουλευτικών εκλογών, για παρόμοιο λόγο μπορεί να επιχαίρει ο Κώστας Καραμανλής. Το 2004, ως επικεφαλής της Ν.Δ. «πήρε» 3.360.424 ψήφους, που είναι ακόμα το πανελλήνιο ρεκόρ!

- Οι ευρωεκλογές του 2019 είχαν ως αποτέλεσμα την παραίτηση της κυβέρνησης και την προκήρυξη εθνικών εκλογών για τον προσεχή Ιούλιο. Σε αυτές, στο νομό Αχαΐας, θα έχουμε ένα σπάνιο φαινόμενο να είναι υποψήφιοι τρεις αρχηγοί κόμματος, οι δύο εξ’ αυτών μάλιστα (πρώην και νυν) πρωθυπουργοί. Ο λόγος για τους Αλέξη Τσίπρα, Γιώργο Παπανδρέου και Κυριάκο Μητσοτάκη. Και το ρεκόρ θα ήταν μεγαλύτερο αν αποφάσιζε να πολιτευτεί στην γενέτειρά του και ο αρχηγός του χριστιανοδημοκρατικού κόμματος, Νίκος Νικολόπουλος

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις