Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μνημόσυνο στο Αίγιο για τους 26 που σκοτώθηκαν στον σεισμό του ‘95

Μνημόσυνο στο Αίγιο για τους 26 που σκοτ...

Στην Παναγία Φανερωμένη

 

Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των 26 συνανθρώπων μας που έχασαν τη ζωή τους στον σεισμού του Αιγίου, τον Ιούνιο του 1995 τελέστηκε σήμερα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Φανερωμένης.

Σε σχετική ανακοίνωση η Μητρόπολη Πατρών αναφέρει τα εξής:

"Είκοσι τέσσερα χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τη φονική «επίσκεψη» του Εγκέλαδου στο Αίγιο, που είχε ως αποτέλεσμα 26 αδελφοί μας να χάσουν τη ζωή τους αλλά και να προκληθούν σοβαρότατες υλικές ζημιές στην περιοχή… Ο πρώτος σεισμός, έ-ντασης 6,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 3.15 τα ξημερώματα της 15ης Ιουνίου 1995, ενώ ο μεγαλύτερος μετασεισμός σημειώθηκε λίγα λεπτά αργότερα και είχε μέγεθος 5,7 βαθμούς, με τους 26 συνανθρώπους μας να ανασύρονται δυστυχώς νεκροί από τα συντρίμμια τής πολυκατοικίας στην οδό Δεσποτοπούλου και του ξενοδοχείου «Ελίκη» στα Βαλιμίτικα, που κατέρρευσαν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα…

Σήμερα, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Φανερω-μένης Αιγίου τελέσθηκαν Θεία Λειτουργία και Ιερό Μνημόσυνο υ-πέρ αναπαύσεως των ψυχών των θυμάτων της σεισμικής καταστρο-φής, παρουσία εκπροσώπων της δημοτικής αρχής, δημοτικών συμ-βούλων, αλλά και πιστών που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας και της Δημοτικής Κοινότητας Αιγίου για να συμμετάσχουν στην εν λόγω λατρευτική ευκαιρία προσευχής και μνήμης.

Την ανάγκη η σημερινή ημέρα να γίνει για όλους ημέρα προ-βληματισμού ώστε να αναβαπτισθούμε μέσα στην ορθόδοξη πνευ-ματικότητα, εξέφρασε στη σύντομη προσλαλιά του ο προϊστάμενος του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού, π. Αθανάσιος Λιακόπουλος.

«Έχουμε ιερό χρέος να ενθυμούμεθα και να τιμούμε όλους εκείνους τους αδελφούς μας που, μπορεί να… έφυγαν ξαφνικά εκείνο το βράδυ, αλλά είναι βέβαιο ότι βρίσκονται πλέον στην αγκαλιά τού Θεού. Θέλω να σας διαβεβαιώσω πως η Πολιούχος της πόλεώς μας, η Παναγία Τρυπητή, μας προστάτευσε, μας προστατεύει και θα μας προστατεύει από κάθε τι κακό. Όμως, εκφράζω και την ελπίδα η σημερινή ημέρα να γίνει ευκαιρία αυτοκριτικής, ώστε να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι, προσπαθώντας να μείνουμε μακριά από την αμαρτία. Μόνο η μετάνοια μπορεί να φέρει τα δώρα του Θεού, αλλά προπάντων είναι αυτή που δίνει στον άνθρωπο την αιώνια ζωή και τη μακαριότητα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο π. Αθανάσιος. 

Αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία ιερείς και πιστοί μετέβησαν στον χώρο της μοιραίας πολυκατοικίας στην οδό Δεσποτοπούλου, όπου εψάλη τρισάγιο στη μνήμη των αδελφών μας που τόσο ξαφνικά και άδικα έφυγαν από τη ζωή το ξημέρωμα της 15ης Ιουνίου 1995…"

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις