Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Οι stars των εθνικών εκλογών που δίνουν τη μάχη της κάλπης τον Ιούλιο

Οι stars των εθνικών εκλογών που δίνουν ...

Από όλα τα κόμματα

Το φαινόμενο των επωνύμων -από τον καλλιτεχνικό, τον αθλητικό και πολλούς άλλους χώρους- που τους προσεγγίζουν τα κόµµατα -είτε τα προσεγγίζουν εκείνοι είτε για να πολιτευτούν είτε απλά για να δείξουν την πολιτική συμπάθεια τους δεν είναι καινούργιο. Ούτε αφορά μόνο συγκεκριμένα κόμματα όπως το ΚΚΕ, αν και αυτό πρωτοστατεί στην αθρόα προσέλευση καλλιτεχνών λόγω του ιδεολογικού του υπόβαθρου.

Νωπό παράδειγμα η συμμετοχή του Θάνου Μικρούτσικου στις προσεχείς εκλογές του Ιουλίου,  στην τιµητική 12η θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΚΚΕ, από το οποίο είχε αποχωρήσει το 1982 για να περάσει στη συνέχεια στο παπανδρεϊκό ΠΑΣΟΚ και µετά τον θάνατο της Μελίνας Μερκούρη να αναλάβει υπουργός Πολιτισµού.

Τα τελευταία χρόνια όµως συνδέθηκε ξανά µε το ΚΚΕ και έδωσε τρεις µεγάλες συναυλίες για τα 100 του χρόνια.

Αντίστοιχα στον ΣΥΡΙΖΑ  η υποψηφιότητα του Αλέξη Γεωργούλη , εκτιµήθηκε από τους ψηφοφόρους που τελικά έστειλαν τον ηθοποιό στην Ευρωβουλή, αντίθετα µε τον συνάδελφό του Κώστα Σόµµερ που δεν κατόρθωσε να εκλεγεί µε την Ενωση Κεντρώων.

Στα νότια της Β’ Αθήνας υποψήφια µε τον ΣΥΡΙΖΑ θα είναι και η τραγουδίστρια Ραλλία Χρηστίδου που ήταν υποψήφια και στις ευρωεκλογές.

Με το ΚΙΝΑΛ ανακοίνωσε προ ηµερών ότι θα πολιτευτεί η ηθοποιός Βάνα Μπάρµπα στα Ιωάννινα.

Η κυρία Μπάρµπα δεν είναι η πρώτη φορά που επιχειρεί να ασχοληθεί µε την πολιτική αφού στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014 είχε εκλεγεί µε τον υποψήφιο της Ν∆ στον ∆ήµο Γλυφάδας, ενώ το 2012 ήταν υποψήφια µε τον ΛΑΟΣ του Γ. Καρατζαφέρη.

Αντίστοιχη επιστηµονική «µεταγραφή» έκανε και η ΝΔ, µε τη γνωστή καθηγήτρια του Πολυτεχνείου Τόνια Μοροπούλου, η οποία υπήρξε µέλος στη Συντονιστική Επιτροπή του Πολυτεχνείου το 1973.

Επίσης µε τη Ν∆ κατεβαίνει ο Τάκης Φύσσας της χρυσής Εθνικής Οµάδας του 2004.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης ενέταξε στο ΜέΡΑ25 τη Νένα Βενετσάνου και τον Ψαραντώνη. Μαζί µε τη Σοφία Σακοράφα, τον (εκ «µεταγραφής» από τη ΛΑΕ) γνωστό σκιτσογράφο Στάθη Σταυρόπουλο, την πανεπιστηµιακό Πέπη Ρηγοπούλου και άλλους συγκρότησε την οµάδα που ελπίζει να τον βάλει στη Βουλή.

Αντίθετα ο έτερος «σταρ» των µικρών κοµµάτων της περιόδου, ο Κυριάκος Βελόπουλος, που ακολουθεί πιο συγκεντρωτική τακτική, κινήθηκε σε αντίθετη κατεύθυνση και... αποµάκρυνε από το ψηφοδέλτιό του το πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και γαµπρό του Ανδρέα Παπανδρέου Θόδωρο Κατσανέβα, επειδή ο τελευταίος είπε ότι θα είναι υποψήφιος µε την Ελληνική Λύση χωρίς να έχει ανακοινωθεί επίσηµα.

Ο Κατσανέβας πάντως αρνείται ότι συνέβη κάτι τέτοιο. 

Ακόµα και η Χρυσή Αυγή προσπαθεί να προσελκύσει ψηφοφόρους από το «σούπερ µάρκετ» των διασηµοτήτων, έστω και από χαµηλότερο ράφι: ο γνωστός µπασκετικός παίκτης και προπονητής Στηβ Γιατζόγλου, ο ηθοποιός Γιώργος Πετρόχειλος, ο παλιός αθλητής-µαραθωνοδρόµος Τάσος Ψαθάς είναι ανάµεσα στους υποψηφίους της.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις