Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Ο Προμηθέας χτίζει το σύγχρονο μύθο του

Ο Προμηθέας χτίζει το σύγχρονο μύθο του

του Γιώργου Τελώνη

Ηταν η πρώτη φορά, μετά από 20 χρόνια, που ένιωσα ένα σχεδόν ίδιο σκίρτημα με τότε…

Ηταν η πρώτη φορά, μετά από εκείνη την αλησμόνητη για μένα, για τον ΝΟΠ, για την Πάτρα δεκαετία που έπιασα τον εαυτό μου να νιώθει τόσο γεμάτος.

Ηταν τόσο όμορφο αυτό που έβλεπα την Παρασκευή το βράδυ, από την τηλεόραση! Γιατί κάτι μου θύμιζε…

Από τα βάθη της καρδιάς μου, ένα μεγάλο μπράβο σ’ αυτή την ομάδα. Στον Βαγγέλη Λιόλιο, στον Χρήστο Μήλα, στον Μάκη Γιατρά, στους συνεργάτες του, στους παίκτες, σε όσους εργάζονται στο κλαμπ.

Εχω δει πολλές φορές, τηλεοπτικά, στη φετινή σεζόν τον Προμηθέα. Και σε ευρωπαϊκούς και σε εγχώριους αγώνες. Πιστέψτε με, είναι κάτι που μπορώ να το αισθανθώ αμέσως: αυτή η ομάδα είναι πραγματικά μια παρέα. Το βλέπεις και το εισπράττεις.

Από τον τρόπο επικοινωνίας πάγκου και παικτών.

Από το πώς πανηγυρίζουν οι παίκτες.

Από το πώς πανηγυρίζουν αυτοί που κάθονται στον πάγκο.

Από τα πρόσωπά τους…

Από το πώς μιλάνε στις κάμερες, στα μικρόφωνα.

Καταλαβαίνεις σχεδόν με την πρώτη ματιά, με το πρώτη λέξη τους ότι δεν έχεις να κάνεις με μια τυπική επαγγελματική ομάδα. Εχεις να κάνεις με μια παρέα που λειτουργεί σαν την καλύτερη επαγγελματική ομάδα.

Βλέπω κάτι που πραγματικά με γοητεύει. Μια ομάδα-παρέα που κάθε τόσο υπερβαίνει το ταβάνι της.

Χαίρομαι πολύ γι’ αυτό που βλέπω. Γιατί μου θυμίζει πολύ κάτι εξίσου μεγάλο και όμορφο που είχαμε φτιάξει τη δεκαετία του ’90. Κι εκείνο μια παρέα ήταν, μια οικογένεια, και μετά ομάδα.

Η Πάτρα έχει πλέον τον καλύτερο τελάλη. Τον καλύτερο πρεσβευτή. Τον Προμηθέα. Μια ομάδα που σίγουρα δεν είναι κομήτης, δεν είναι πυροτέχνημα. Γιατί έχει ανθρώπους που την αγαπούν παθολογικά. Ανθρώπους που την νοιάζονται σαν οικογένειά τους. Ανθρώπους που παίρνουν ζωή απ’ αυτήν. Ανθρώπους που έχουν όραμα γι’ αυτήν. Ανθρώπους που ξεκίνησαν να χτίζουν το οικοδόμημα από τα θεμέλια.

Ένα γήπεδο κόσμημα, ένα υπερσύγχρονο προπονητικό κέντρο, αξιοζήλευτες ακαδημίες.

Ανυπομονώ, πραγματικά, να δω στο προσεχές μέλλον τι άλλο έχουν σκαρφιστεί! Ποιους άλλους τρόπους θα βρουν για να τρυπήσουν ξανά το ταβάνι τους.

Παρόλα αυτά, εγώ θα σταθώ κυρίως σε τούτο: το αθλητικό κέντρο που έφτιαξε ο Προμηθέας στον Καστελλόκαμπο είναι πιο πάνω από τελικούς, από προκρίσεις, από κύπελλα, απ’ όλα. Γιατί στο τέλος αυτό μένει για πάντα. Αυτό είναι η πιο πολύτιμη, γοητευτική και διαχρονική παρακαταθήκη που θα αφήσει ο Βαγγέλης Λιόλιος στον πατραϊκό αθλητισμό.

Από εκείνη την χρυσή δεκαετία που ζήσαμε στον ΝΟΠ, αυτό που βάζω στην κορυφή της πυραμίδας είναι το ναυταθλητικό κέντρο του Ομίλου. Το βάζω πάνω απ όλα. Στην ίδια θέση είμαι σίγουρος ότι θα βάλει μια μέρα μετά από πολλά χρόνια ο φίλος Βαγγέλης το προπονητικό κέντρο του Προμηθέα. 

 
*Ο Γιώργος Τελώνης  ήταν  Πρόεδρος  του ΝΟΠ την περίοδο 1992-2005.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις