Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Καρέ καρέ η επιστροφή μιας χελώνας καρέτα καρέτα στη θάλασσα, στην Πλάζ της Πάτρας - ΒΙΝΤΕΟ

Καρέ καρέ η επιστροφή μιας χελώνας καρέτ...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Τις εικόνες παρακολούθησε πλήθος πατρινών

Την απελευθέρωση μιας θαλάσσιας χελώνας Caretta caretta έκανε αργά το απόγευμα της Παρασκευής, στην παραλία πλαζ ΕΟΤ Πατρών, ο Σύλλογος για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας Αρχέλων. Ο ενθουσιασμός των περιβαλλοντολόγων αλλά και πλήθους κόσμου που συγκεντρώθηκαν στο σημείο, ήταν μεγάλος ενώ τη στιγμή που η Μαρίνα έφθασε στη θάλασσα όλοι χειροκρότησαν.

Δείτε σε βίντεο τη στιγμή που η χελώνα καρέτα καρέτα με το όνομα Μαρίνα, ελευθερώνεται στο φυσικό της περιβάλλον. Στη θάλασσα... 

Οι λουόμενοι βιντεοσκοπούσαν και φωτογράφιζαν την απελευθέρωση της χελώνας

Η χελώνα φέρει το όνομα “Μαρίνα” και βρέθηκε εκβρασμένη στις 11 Φεβρουαρίου στην Αγία Μαρίνα Λέρου. Κατά την άφιξη της στο Κέντρο Διάσωσης Περίθαλψης Θαλασσίων Χελωνών του «ΑΡΧΕΛΩΝ» στην Γλυφάδα Αττικής, διαπιστώθηκε ότι ήταν πολύ αδύναμη και ληθαργική. Άμεσα περιθάλφθηκε και δέχθηκε τη φροντίδα του εξειδικευμένου προσωπικού.

Αξίζει να αναφέρουμε πως στην Μαρίνα, τοποθετήθηκε ειδική ετικέτα, ώστε εαν για οποιοδήποτε λόγο βρεθεί ξανά εκτός του φυσικού στοιχείου της, οι επιστήμονες που θα την περιθάλψουν να γνωρίζουν το ιστορικό της.

Η “Μαρίνα» πλέον επέστρεψε στο φυσικό της θαλάσσιο χώρο. Την Παρασκεύη, στην παραλία πλαζ ΕΟΤ της Πάτρας, συγκεντρώθηκε πλήθος κόσμου, εκπρόσωποι του λιμενικού, πρόσκοποι και επίσης λουόμενοι που αδημονούσαν να δουν από κοντά την περίπου 17 ετών χελώνα καρέτα καρέτα.

Η περιβαλλοντική δράση ήταν ανοιχτή για το κοινό και εντάσσεται στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις