Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Tην Τρίτη η κηδεία του Ροβέρτου Σπυρόπουλου - Την θλίψη της εκφράζει η ΓΣΕΕ

Tην Τρίτη η κηδεία του Ροβέρτου Σπυρόπου...

Όπως αναφέρει, υπηρέτησε με συνέπεια και ευθύνη για χρόνια το συνδικαλιστικό κίνημα

Η ΓΣΕΕ εκφράζει τη θλίψη της για το θάνατο του πρώην Υπουργού και επί σειρά ετών Διοικητή Οργανισμών Ροβέρτου Σπυρόπουλου σε ηλικία 72 ετών.

Ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος όπως αναφέρει η ανακοίνωση, «υπηρέτησε για χρόνια και το συνδικαλιστικό κίνημα με συνέπεια και ευθύνη, αφήνοντας το δικό του στίγμα στον αγώνα για την προάσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Όσοι συνεργάστηκαν μαζί του γνώρισαν τη μαχητικότητα, την ευθύτητα αλλά και την αποτελεσματικότητά του.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του. Απεβίωσε σήμερα αιφνιδίως, σε ηλικία 72 ετών, ο πρώην διοικητής του ΙΚΑ και πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος».

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Ροβέρτος Απυρόπουλος ένιωσε αδιαθεσία ενώ βρισκόταν σε παραλία της Εύβοιας μαζί με τη σύζυγο του και έσβησε το περασμένο Σάββατο 22 Ιουνίου 2019.

Είχε γεννηθεί το 1947 στην Τρίπολη και είχε κάνει σπουδές στο Τμήμα Τεχνολόγων Μηχανικών ΤΕΙ. Στην τελευταία κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου (1993-1996) ήταν διοικητής του ΟΑΕΔ και πρόεδρος του Πειραματικού Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης.

Εκλέχθηκε βουλευτής Αρκαδίας με το ΠΑΣΟΚ το 1996 και το 2000, και διετέλεσε υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων από το 2001 ως το 2004 στην κυβέρνηση του Κώστα Σημίτη.

Το 2006 έγινε γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ. Στην κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου έγινε αρχικά γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης από το 2009 ως το 2010, ενώ από τον Αύγουστο του 2010 μέχρι τις 29 Ιουνίου 2015 ήταν διοικητής του ΙΚΑ.

*Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί την Τρίτη 25/6/2019 στις 12 το μεσημέρι στη Νέα Κηφισιά, στον ιερό ναό της Αγ. Τριάδας και θα ακολουθήσει η ταφή του σε οικογενειακό κύκλο στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Αρκαδία.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις