Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Αθηνά Τραχήλη: Η Πάτρα και η Αχαΐα χρειάζονται ένα νέο Παιδιατρικό Νοσοκομείο

Αθηνά Τραχήλη: Η Πάτρα και η Αχαΐα  χρει...

Επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών Άγιος Ανδρέας

"Η Νέα Δημοκρατία θέτει ψηλά στην ατζέντα της το ζήτημα της ποιοτικής δημόσιας Υγείας ώστε με πρόσθετο προσωπικό και βελτιωμένες δομές να σταματήσει η ταλαιπωρία των ασθενών και των οικογενειών τους. Στο πλαίσιο αυτό δρομολογείται άμεσα η ενίσχυση των Νοσοκομείων με 1.500 ειδικευόμενους νοσηλευτές τον χρόνο και η πρόσληψη 2.000 νοσηλευτών ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των νοσηλευτικών δομών στα μεγάλα αστικά κέντρα".

Αυτό επεσήμανε η υποψήφια βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Αθηνά Τραχήλη κατά την διάρκεια επίσκεψης της στο Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» της Πάτρας. Η κ. Τραχήλη είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με γιατρούς του Νοσοκομείου, με το νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό αλλά και με ασθενείς και συνοδούς τους.

«Τα ελληνικά Νοσοκομεία κρατήθηκαν όρθια τα τελευταία χρόνια χάρη στην αυταπάρνηση και την ευσυνειδησία των επιστημόνων και του προσωπικού που τα στελεχώνει. Αλλά αυτό δεν αρκεί. Το κράτος έχει ευθύνη, έχει χρέος να διαμορφώνει ένα περιβάλλον εύρυθμης λειτουργίας των Νοσοκομείων μας και ν’ ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις που τού αναλογούν», είπε η κ. Τραχήλη μετά το τέλος της επίσκεψης της.

Στο μεταξύ, πολλές συζητήσεις προκάλεσε την Παρασκευή η συνέντευξη της κ. Τραχήλη για την ανάγκη δημιουργίας ενός νέου, σύγχρονου Παιδιατρικού Νοσοκομείου στην Πάτρα που να καλύπτει το σύνολο των αναγκών στην Αχαΐα και σε όλη την Δυτική Ελλάδα, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

«Έχουμε στην Πάτρα το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων που καλύπτει τις ανάγκες όλης της Αχαΐας και της Δυτικής Ελλάδας. Στελεχωμένο με εξαιρετικούς γιατρούς και ευσυνείδητο νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό. Δεν πρέπει κάποιος να μιλήσει να για την ανάγκη να δημιουργηθεί ένα νέο Παιδιατρικό Νοσοκομείο στην Πάτρα; Ένα νέο κτίριο που να καλύπτει το σύνολο των αναγκών; Που να ομογενοποιεί τις υπηρεσίες. Αυτό, λοιπόν, λέω εγώ. Ότι έχουμε ανάγκη από νέες δομές, από ένα περιβάλλον του 2019 και όχι της δεκαετίας του ’70. Αυτή είναι η φιλοσοφία της Νέας Δημοκρατίας. Να βγάλει απ’ τα συρτάρια τις ξεχασμένες προτάσεις», ανέφερε, μεταξύ άλλων, η κ. Τραχήλη.     

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις