Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Οι νέοι βουλευτές Αχαΐας - Ονόματα, έδρες και τελικά αποτελέσματα

Οι νέοι βουλευτές Αχαΐας - Ονόματα, έδρε...

Ανατροπή αργά τη νύχτα με την έδρα που κέρδισε η ΝΔ

Με καταμετρημένο το 100% των ψήφων στην Αχαϊα προκύπτει οτι ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει πρώτη δύναμη με ποσοστό 40,27 έναντι 32,43 της Νέας Δημοκρατίας. 

Η ανατροπή ωστόσο ήρθε αργά τη νύχτα με την ανακατανομή των εδρών, αφού τελικά η ΝΔ στην Αχαϊα θα εκλέξει τέσσερις βουλευτές έναντι τριών του ΣΥΡΙΖΑ. Από μια έδρα καταλαμβάνουν ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ.

Βουλευτές από τη Νέα Δημοκρατία εκλέγονται - με σειρά εκλογής- ο Άγγελος Τσιγκρής, ο Ανδρέας Κατσανιώτης και ο Ιάσονας Φωτήλας ενώ παραμένει η αγωνία για την Χριστίνα Αλεξοπούλου που θα μπει στη βουλή αν δεν κρατήσει την έδρα στο νομό ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

Στον ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας εκλέγεται αυτοδικαίως ως πρόεδρος του κόμματος, ενώ στην δεύτερη και τρίτη εκλόγιμη θέση βρίσκονται η Σία Αναγνωστοπούλου και ο Κώστας Μάρκου. Ο Ανδρέας Παναγιωτόπουλος θα περιμένει την απόφαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για να δει αν επίσης θα μπει στη βουλή.

 

Στο ΚΙΝΑΛ την μοναδική έδρα στην Αχαΐα, λαμβάνει ο Γιώργος Παπανδρέου ως πρώην πρωθυπουργός, ο οποίος εκλέγεται αυτοδικαίως.

 

Στο ΚΚΕ εκλέγεται ο Νίκος Καραθανασόπουλος.

 

Η άτυχη της χθεσινης βραδιάς, ήταν η Ευαγγελία Αποστολοπούλου του νεοπαγούς κόμματος ΜέΡΑ 25, η οποία εμφανιζόταν να εκλέγεται νέα βουλευτής, όμως στο νήμα το κόμμα της, έχασε την έδρα.

Αχαΐας: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ

Αχαΐας: ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις