Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Σ. Αναγνωστοπούλου: Η Ν. Κεραμέως επέδειξε άθλιο αυταρχισμό στο θέμα της Νομικής σχολής της Πάτρας

Σ. Αναγνωστοπούλου: Η Ν. Κεραμέως επέδει...

Το ανέφερε μιλώντας στο Κόκκινο Πάτρας 107.7

Στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο Πάτρας 107.7» μίλησε η βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην αναπληρώτρια Υπουργός Εξωτερικών, Σία Αναγνωστοπούλου για το θέμα της κατάργησης της υπό ίδρυση Νομικής Σχολής στην Πάτρα, αλλά και για τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις. Όπως χαρακτηριστικά επισήμανε η κυρία Αναγνωστοπούλου, «η νέα Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως δεν έκανε τίποτε άλλο από το να κάνει επίδειξη άθλιου αυταρχισμού χωρίς να διαβουλευτεί με κανέναν, κατ' αρχάς με το ίδιο το πανεπιστήμιο της Πάτρας».

Τα όσα είπε στη συνέντευξη της στο Κόκκινο Πάτρας 107.7 έχουν αναλυτικά ως εξής:

«Ακούσαμε τις δηλώσεις του κ. Βαρβιτσιώτη (αν. υπ. Εξωτερικών ευρωπαϊκών θεμάτων), του κ. Παναγιωτόπουλου (υπ. Εθνικής Άμυνας) για το πόσο επωφελής είναι η Συμφωνία των Πρεσπών, που έλυσε τα πολιτικά ζητήματα. Ένα σύστημα ολόκληρο έκανε την μεγαλύτερη πατριδοκαπηλία και τυμβωρυχία. Χρησιμοποίησε από την μια μεριά ένα εθνικό θέμα για να ξεσηκώσει το εθνικό αίσθημα της κοινωνίας, να διχάσει τον ελληνικό λαό και να δείξει ότι αυτή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι προδοτική, και από την άλλη μεριά το Μάτι, ένα πραγματικό γεγονός, να το χρησιμοποιήσει για να δείξει ότι η προηγούμενη κυβέρνηση ήταν ανίκανη και αδιάφορη. Τώρα επανέρχονται σε αυτά, για τα οποία, όχι απλώς μας είχαν κατηγορήσει, είχαν ξεσηκώσει τον κόσμο, δημιούργησαν διχασμό».

Η βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι ο κ. Τσουβάλας ήταν τότε αρχηγός της ΕΛ.Α.Σ. στην τραγωδία στο Μάτι, όπου έχασαν την ζωή τους 100 άνθρωποι, έχοντας την διαχείριση εκείνη την περίοδο «και τον υποχρέωσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σε παραίτηση. Τώρα, ενώ τότε φώναζαν η ΝΔ, όλα τα συστημικά Μέσα ενημέρωσης, τον άνθρωπο, που είχε την επιχειρησιακή ευθύνη στο Μάτι, γίνεται γ.γ. του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Από την άλλη μεριά βέβαια ο κ. Μαυρωτάς, ο οποίος ήταν υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών και την ψήφισε προς τιμήν του, τώρα μετά βαϊων και κλάδων γίνεται γ.γ. Αθλητισμού».

Για τις δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ Κ. Κυρανάκη, ο οποίος είπε ότι υπάρχουν σκέψεις για ιδιωτικοποίηση κύριας και επικουρικής σύνταξης, η κ. Αναγνωστοπούλου δήλωσε ότι «η σύνταξη των μελλοντικών συνταξιούχων θα παίζετε στο κατά πόσον μια ιδιωτική επιχείρηση έχει τζογάρει ή δεν έχει τζογάρει τα χρήματα, τα οποία έχει πάρει, αν θα χρεοκοπήσει ή όχι (π.χ. ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ και παραδείγματα σε ΗΠΑ). Εμείς όλα αυτά θα τα παρακολουθούμε στενά, γιατί είναι κατακτήσεις μιας κοινωνίας, δεν θα το αφήσουμε έτσι. Προεκλογικά δεν ακούσαμε το πρόγραμμα της ΝΔ, δεν εξηγήθηκε από κανέναν και όλα καλύπτονταν από την άθλια σκόνη, ότι ήμασταν εθνικοί προδότες και ευθυνόμαστε για το Μάτι».

Για την χάραξη της αντιπολιτευτικής γραμμής του ΣΥΡΙΖΑ, όπου σύμφωνα με την ομιλία του πρόεδρος του κόμματος Αλέξη Τσίπρα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, που έκανε λόγο για εποικοδομητική αντιπολίτευση τεκμηριωμένη και προγραμματική, η κ. Αναγνωστοπούλου ανέφερε ότι «από την πρώτη ημέρα είχαμε δείγματα γραφής από τη νέα κυβέρνηση και η αντιπολίτευσή μας θα είναι πραγματικά στα πεπραγμένα της κυβέρνησης ΝΔ και με τεκμηρίωση».

Αναφορικά με την Νομική Σχολή του Πανεπιστήμιου Πατρών, η κ. Αναγνωστοπούλου υπογράμμισε ότι «εμείς θα κάνουμε τα αδύνατα- δυνατά για να γίνει, διότι δεν ήταν απόφαση του πρώην υπουργού Κ. Γαβρόγλου, ούτε όταν το ξεκίνησα εγώ τον χειμώνα του 2016 μια απόφαση για τοπικιστικούς λόγους, αλλά λήφθηκε από το ίδιο το πανεπιστήμιο (2000) και στηρίζεται από τους τοπικούς φορείς (δικηγορικός σύλλογος Πάτρας- Περιφέρεια Δ.Ε.).

Η κ. Κεραμέως δεν έκανε τίποτε άλλο από το να κάνει επίδειξη άθλιου αυταρχισμού χωρίς να διαβουλευτεί με κανέναν, κατ' αρχάς με το ίδιο το πανεπιστήμιο. Είναι η ίδια, που όταν ήταν στην αξιωματική αντιπολίτευση μας φώναζε αν έχουμε αποφάσεις Συγκλήτων, τοπικών φορέων, κ.α. Έρχεται με μια απόφαση απολύτως αιφνιδιαστική, μονομερή και λέει ότι δεν θα ιδρυθεί τελικά».

Τέλος, ερωτηθείσα για την επιλογή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα να κρατήσει την έδρα στην Αχαΐας, αφήνοντας τελικά εκτός ελληνικού κοινοβουλίου τον Ανδρέα Παναγιωτόπουλο (που ήρθε τρίτος σε σταυρούς στο νομό στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019), η κυρία Σία Αναγνωστοπούλου απήντησε ότι «είναι τιμητικό ότι ο πρόεδρος κατέβηκε στις εκλογές στην Αχαΐα, έχει συμβολικό και πραγματικό νόημα το ότι ήθελε σε αυτό το "κάστρο" , που εκεί είχε κατέβει και ο κ. Μητσοτάκης» θυμίζοντας την δήλωση ότι θα βάψει μπλε τον νομό Αχαΐας.

Μάλιστα η κ. Αναγνωστοπουλού τόνισε ότι «ο Αλέξη Τσίπρας ήθελε να τιμήσει και έμπρακτα την Αχαΐα. Λυπάμαι για τον κ. Παναγιωτόπουλο, διότι έδωσε έναν πολύ ωραίο αγώνα, αλλά νομίζω ότι θα είναι έτσι κι αλλιώς στις επάλξεις και θα βοηθήσει, θα είναι ο σκιώδης βουλευτής στην θέση του Αλ. Τσίπρα. Έχασε την έδρα από τον ίδιο τον πρόεδρο και δεν συνέβη αυτό για κανέναν άλλο λόγο».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις