Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΜΟΥΣΙΚΗ

/

H Mατούλα Ζαμάνη στην τελευταία βραδιά του 7ου Port Festival στο Κατάκολο

H Mατούλα Ζαμάνη στην τελευταία βραδιά τ...

Την Τετάρτη 31/7/2019 - Θα εμφανιστούν και οι Πατρινοί Flamarabenco

Την Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019 είναι η τελευταία ημέρα για το 7ο Port Festival στο Κατάκολο της γειτονικής Ηλείας και το πρόγραμμα περιλαμβάνει τη live εμφάνιση της εναλλακτικής έντεχνης και ιδιαίτερα αγαπητής καλλιτέχνιδας Ματούλας Ζαμάνη και των γοργόνων του γιαλού.

H παρουσία της επί σκηνής του 7ου Port Festival στο Κατάκολο οφείλεται όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου, κατά κύριο λόγο στην ανταπόκριση του Δημοτικού Πολιτιστικού Οργανισμού Πύργου στο κάλεσμα των διοργανωτών για συνδιοργάνωση και οικονομική ενίσχυση, καθώς και στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας. Θα προηγηθούν επί σκηνής οι Όρτσα από την Ηλεία και οι Πατρινοί Flamarabenco, εξαιρετικά σχήματα και τα δύο που αποτελούνται από δεξιοτέχνες του είδους που εκπροσωπεί το καθένα.

Οι πόρτες ανοίγουν στις 19:30 με εργαστήρια και δημιουργικές δράσεις και το live θα ξεκινήσει στις 9 μ.μ.

Ματούλα Ζαμάνη

Η καλοκαιρινή μας βόλτα ξεκίνησε… Με τον καινούργιο δίσκο αγκαλιά (Νuka), τις αισθηματικές εκλάμψεις, τις μελωδίες που τριγυρνάν στο μυαλό, η Ματούλα Ζαμάνη και οι γοργόνες του γιαλού παίρνουν σβάρνα βοσκοτόπια, ραχούλες και ακρωτήρια.

Όνειρο είναι η μοιρασιά, η επικοινωνία, ο χορός, το «μάγκωμα», οι σκέψεις που ταξιδεύουν και τέμνονται…

Στις βουκολικές συναντήσεις μας θα ακουστούν τα νέα άσματα, αλλά και οι ιστορίες ερωτικής καταφρόνιας, φυσιολατρικής ραστώνης, νησιωτικού πεφωτισμού, συγκαθιστά του μόχθου και του ρομαντισμού, δημοτικά darkjapan της περηφάνιας, πονήματα του ποιητή εκ Μεταξοχωρίου και άλλα ηδονικά της καλοσύνης του καιρού.

Πιο απλά θα παίξουμε λαϊκοδημοτικά :) Θα τραγουδήσουμε το ανέφικτο, θα κλείσουμε το μάτι στο ακατέργαστα αληθινό. Θα υμνήσουμε αχαρτογράφητα συναισθήματα και αλλόκοτους μύθους…

Άλλωστε, μόνο τα χάδια και τα φιλιά, ένα χαμόγελο μια αγκαλιά θα μας σώσουν…

“Επειδή η αισθητική, είναι η ηθική του μέλλοντος»

Γοργόνες του γιαλού:

Μένιος Γούναρης: πλήκτρα, synthbass

Θάνος Καζαντζής: τύμπανα, pads

Γιάννης Κονταράτος: βιολί

Κώστας Νικολόπουλος: κιθάρες, bass, tapes

Δημήτρης Δημητριάδης: sound engineer

Νίκος Κόλλιας: Μonitoring

Χρήστος Λαζαρίδης: σχεδιασμός φωτισμού

Φροντίδα και στοργή: Αυτόφωτο

Flamarabenco

“Flamarabenco” είναι ένα ταξίδι στις ρίζες της παράδοσης, δοσμένο μέσα από μία μοντέρνα προσέγγιση, συνδυάζοντας έτσι τη μυσταγωγία της Ανατολής με τη “φλόγα” του Φλαμένκο και το άρωμα της Μεσογείου. Πηγή έμπνευσης είναι ο απέραντος θησαυρός των μουσικών αυτών παραδόσεων, ο οποίος επιτρέπει τον αυτοσχεδιασμό, το βασικότερο στοιχείο της μουσικής Φλαμένκο... Το μουσικό σχήμα “Flamarabenco” ιδρύθηκε το 2011 στην Πάτρα, ως μία ιδέα να συνδυαστούν οι κοινές ρίζες και τα ακούσματα της Αραβικής και της Φλαμένκο μουσικής.

Τα μέλη του, Γιάννης Παναγιωτόπουλος (ούτι, πολίτικη λύρα), Γιώργος Μπαράκος (κρουστά) και Ανδρέας Κίκινας (φλαμένκο κιθάρα), ενώ προέρχονται από διαφορετικές μουσικές καταβολές, μοιράζονται μία κοινή ιδέα: το "πάντρεμα" διαφορετικών μουσικών κόσμων, που έχουν όμως δημιουργηθεί ή επηρεαστεί από τους ήχους της Ανδαλουσίας. Αναμιγνύουν παραδοσιακές φόρμες της ανατολής με φλαμένκο στοιχεία… Το 2018 ηχογράφησαν την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά  με τίτλο: El viaje de los pájaros.

Όρτσα

Το νεοσύστατο μουσικό σχήμα " Όρτσα" εμπνέεται απ’ τις μουσικές της Μ. Ασίας, της Θράκης, της Μακεδονίας και των νησιών του Αιγαίου αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας . Η αγάπη για την μουσική παράδοση, τις δημιουργικές διασκευές και τις σπάνιες μουσικές καταγραφές, ήταν αυτή που οδήγησε στη δημιουργία του συγκεκριμένου σχήματος. Ο Νίκος Μπούζας στο λαούτο, η Μαρία Παπαγεωργίου στο κανονάκι, η Κυριακή Μπούζα στο σαντούρι και η Δήμητρα Παπαγεωργίου στα κρουστά. Όλοι μαζί, σ ένα μουσικό ταξίδι γεμάτο αναμνήσεις και συναισθήματα από τόπους και χρόνους οικείους αλλά μακρινούς.

Μπούζας Νίκος: Λαούτο

Παπαγεωργίου Αναστάσης: Νέυ

Μπούζα Κυριακή: σαντούρι

Παπαγεωργίου Δήμητρα: κρουστά

Παπαγεωργίου Μαρία: κανονάκι.

*Να σημειωθεί πως η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη και αντί εισιτηρίου μπορεί να προσφέρει κάποιος τρόφιμα μακράς διάρκειας & είδη πρώτης ανάγκης για το Χαμόγελο του Παιδιού & τα Κοινωνικά Παντοπωλεία των 4 Λυκείων του Πύργου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture