Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΜΟΥΣΙΚΗ

/

Τη Δευτέρα το αφιέρωμα στον εκλιπόντα τενόρο Γιάννη Χριστόπουλο

Τη Δευτέρα το αφιέρωμα στον εκλιπόντα τε...

Στο Αρχαίο Ωδείο στο 38ο Φεστιβάλ Πάτρας του ΟΚΠΕ - Συμμετέχουν οι χορωδίες Ορφέας, Αντηχώ και Μυρτουντίων από τα Λεχαινά

Ξεχωριστή αναμένεται η μουσική βραδιά που θα είναι αφιερωμένη στον αξέχαστο Πατρινό τενόρο Ιωάννη Χριστόπουλο, η οποία προγραμματίζεται να γίνει τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου στις 9 το βράδυ στο Αρχαίο Ρωμαϊκό Ωδείο στο πλαίσιο του 38ου Φεστιβάλ Πάτρας – Θεσμός Αρχαίου Δράματος του Οργανισμού Καλλιτεχνικών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων όπου επικεφαλής είναι ο Ανδρέας Α. Ανδριόπουλος.

Την μουσική αφιερωματική βραδιά στον Ιωάννη Χριστόπουλο που έφυγε πέρυσι από τη ζωή, διοργανώνει η ιστορική χορωδία του Ορφέα Πατρών σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτιστικών Καλλιτεχνικών Εκδηλώσεων. Ο συμπολίτης τενόρος υπήρξε και πρόεδρος του μουσικού σωματείου του Ορφέα.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν οι χορωδίες Αντηχώ από την Πάτρα υπό τη μουσική διεύθυνση της Μέλπως Βικάτου, Μυρτουντίων από τα γειτονικά Λεχαινά υπό τη διεύθυνση της Λένας Σουρμελή και η ανδρική χορωδία Ορφέας Πατρών υπό τη διεύθυνση του Φίλιππου Παπαδόπουλου καθώς και οι λυρικοί σολίστες Αγγελική Ζωή Καραγκούνη, Λίνα Γερονίκου, Λένα Σουρμελή, Νίκος Παπακώστας και ο Αντώνης Χριστόπουλος που είναι και υιός του εκλιπόντος, οι οποίοι θα ερμηνεύσουν λυρικά κομμάτια που αγαπούσε και του άρεσε να τραγουδά ο αείμνηστος καλλιτέχνης.

Στο πιάνο θα συνοδεύει η πιανίστα Olena Fedko.

Η είσοδος θα είναι δωρεάν για το κοινό.

Ο Γιάννης Χριστόπουλος ως σολίστ άφησε το ξεχωριστό μελωδικό του στίγμα και σφραγίδα στο χώρο του λυρικού τραγουδιού της Πάτρας και ευρύτερα.

Η εκδήλωση έχει ως γενικό τίτλο «1Η Φθινοπωρινή Συνάντηση Λυρικού & Χορωδιακού Τραγουδιού». Ο «Ορφέας» τέλος που πάντα δίνει και το παρών στις εκδηλώσεις της Πατρινής αποκριάς, κουβαλά μία μεγάλη ιστορία 96 ετών, καθώς ιδρύθηκε το μακρινό 1923.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture