Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ART

/

«Το τέλος του κόσμου σε αγγλικό κήπο»: Στη Σώτη Τριανταφύλλου το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος

«Το τέλος του κόσμου σε αγγλικό κήπο»: Σ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Οι ήρωές της είναι αλήτες του Λονδίνου της φτώχειας και της απόγνωσης. Είστε έτοιμοι για διάβασμα;

Στη γνωστή συγγραφέα, αρθρογράφο και μεταφράστρια Σώτη Τριανταφύλλου, η οποία ειδικεύεται σε ανθρωποκεντρικά έργα με αφετηρία ιστορικά γεγονότα και φαινόμενα, απονεμήθηκε το Κρατικό Βραβείο  Μυθιστορήματος 2018 (για τις εκδόσεις του 2017) από τη Διεύθυνση Γραμμάτων του Υπουργείου Πολιτισμού. Το βιβλίο της «Το τέλος του κόσμου σε αγγλικό κήπο» των εκδόσεων Πατάκη συγκίνησε την πλειοψηφία της επιτροπής ειδημόνων με κεντρικό ήρωα το Λούσιους Πρέσκοτ, ράφτη και στρατιώτη στον αγγλικό εμφύλιο πόλεμο, που πέθανε δυο φορές.

 

Η Σώτη Τριανταφύλλου, που έχει σπουδάσει ιστορία και πολιτισμό σε Παρίσι και Νέα Υόρκη είναι πραγματικά πολυγραφότατη και κοσμοπολίτισσα. Δηλώνει μάλιστα αγγλόφιλη από τα παιδικά της χρόνια και θεωρεί τη Βρετανία τον πυρήνα του δυτικού πολιτισμού, οπότε και την επιλέγει ως ολοζώντανα επιδραστικό σκηνικό στο μυθιστόρημά της. Το βιβλίο μιλάει για τη νιότη, το πέρασμα του χρόνου, τη φτώχεια, το θρησκευτικό, ταξικό και πολιτικό μίσος.

Τα πρόσωπα είναι νεαροί αλήτες που κινούνται πλάι στο βρωμιάρη Τάμεση και μέσα σε κακόφημα καφενεία μαζί με ζητιάνους, πόρνες, μέθυσους. Ο Λούσιους, η Σουζάνα κι ο Βενέδικτος αντιμετωπίζουν τη δυστυχία, το φανατισμό, ατενίζοντας την ιστορία να συνθλίβει κάθε ελπίδα, ουτοπία και υποψία ρομαντικού εαυτού. Μπορεί η νιότη και η φιλία να νικήσουν τη μοίρα;

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View