Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η αποκάλυψη της Αγυιάς! Το κτίριο που ...αδικήθηκε από την τύχη του

Η αποκάλυψη της Αγυιάς! Το κτίριο που .....
Παπαδάκου Γωγώ
[email protected]

Δείτε ΦΩΤΟ

Πριν λίγες εβδομάδες τα αγριόχορτα καθαρίστηκαν και αποκαλύφθηκε το καλά κρυμμένο επί χρόνια «μυστικό» στη συμβολή των οδών Νοταρά πίσω από το γήπεδο της Παναχαϊκής, στο ύψος της Ισιδώρου.

Η βίλα που άλλοτε δέσποζε στην περιοχή και ήταν περίφημη για την πολυτέλεια της κατασκευής της, χάσκει σήμερα κακοδιατηρημένη, ερειπωμένη και μισογκρεμισμένη.

Πρόκειται για τη βίλα Ηλιόπουλου, που αγοράστηκε επί Βασιλέως Γεωργίου Β’ από τον γνωστό σταφιδέμπορα Φραγκόπουλο (δολοφονήθηκε στην οδό Γεροκωστοπούλου), για ίσως και πάνω από 3.000 λίρες.

Στη Κατοχή επιτάχτηκε από τους Γερμανούς.

Μέχρι τη δεκαετία του ’80 κατοικείτο. Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι κάποια στιγμή εκδηλώθηκε φωτιά στο οίκημα το οποίο είχε εκτεταμένες ζημιές.

Οι παλιότεροι θυμούνται τη σειρά από φοίνικες (επιλογή των πλουσίων της εποχής που έδινε άλλη αίγλη στους κήπους τους) στον εξωτερικό της χώρο, από όπου πολλοί έκοβαν δρόμο για να κατέβουν προς τη θάλασσα της Αγυιάς το καλοκαίρι για μπάνιο.

Πριν από χρόνο ο Σπυρίδων Κούρος, εκ των κληρονόμων, δώρισε το κτίριο σε ίδρυμα και στη συνέχεια βρέθηκε στην κατοχή του Ελληνικού δημοσίου.

Η τύχη του κτιρίου φανερή… Κανείς μέχρι σήμερα, πόσω μάλλον το ελληνικό δημόσιο, δεν έχει μπει στη διαδικασία αναστήλωσης ή αποκατάστασης των ζημιών, ενός κτιρίου το οποίο σε άλλη περίπτωση θα μπορούσε να αποτελεί κόσμημα για την περιοχή της Αγυιάς.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις