Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πέρασαν 55 χρόνια από την επιστροφή στην Πάτρα της Τιμίας Κάρας του Αποστόλου Ανδρέου

Πέρασαν 55 χρόνια από την επιστροφή στην...

Το σαββατοκύριακο 28 και 29/9/2019 θα λάβουν χώρα οι λατρευτικές εκδηλώσεις για την σημαντική αυτή επέτειο

Η Πάτρα έχει ταυτιστεί με τον Πολιούχο της Απόστολο Ανδρέα & το όνομα του Πρωτοκλήτου της έχει προσδώσει τον μοναδικό, ξεχωριστό, ιερότατο, τιμητικότατο τίτλο «Αποστολική», με τον οποίο και είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο. Αυτό ανέφερε σε εγκύκλιο του που διαβάστηκε στο τέλος της Κυριακάτικης Θείας λειτουργίας στους ιερούς ναούς, στις 22/9/2019, ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών προσθέτοντας πως ο Άγιος Ανδρέας είναι η ταυτότητα μας, το καύχημα μας και το κέντρο της ζωής της Πάτρας είναι το ιερό Αποστολείο του Αγίου, όπου βρίσκονται ο Τάφος του, η Αγία Κάρα του και ο Σταυρός του Μαρτυρίου του.  

Μέσω της εγκυκλίου, ο κ.κ. Χρυσόστομος κάλεσε τον κόσμο να προσέλθει και πάλι για να τιμήσουμε και να εορτάσουμε τον Άγιο Ανδρέα, να προσκυνήσουμε τήν Ἁγία του Κάρα, να λειτουργηθοῦμε στόν Ναό του, να τον λιτανεύσουμε στήν πόλη μας & να τον παρακαλέσουμε να μας ενισχύει στον πνευματικό μας ἀγῶνα, να μᾶς εὐλογεί, να μας διατηρεί σέ ὑγεία ψυχοσωματική και να πρεσβεύει πρός Κύριον γιά τόν ἁγιασμό καί τήν σωτηρία μας.

Φέτος συμπληρώνονται 55 χρόνια από τις 26 Σεπτεμβρίου του 1964 όταν επί ημερών του μακαριστού Μητροπολίτη πρώην Πατρών κυρού Κωνσταντίνου, η Τιμία Κάρα του Αγίου, Αποστόλου Ανδρέα επεστράφη στην Πάτρα από την Καθολική Ρώμη όπου βρισκόταν επί σχεδόν 500 χρόνια.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο και το πρόγραμμα που έχει εκδοθεί από την Ιερά Μητρόπολη Πατρών, οἱ φετινές ἐκδηλώσεις γιά τήν ἐπέτειο τῆς Ἐπανακομιδῆς τῆς Τιμίας Κάρας τοῦ Ἁγίου Ἀποστόλου Ἀνδρέου στήν Πάτρα, θά πραγματοποιηθοῦν στις 28 καί 29 Σεπτεμβρίου 2019, Σάββατο καί Κυριακή, στόν περικαλλῆ καί περίλαμπρο Ναό του στην πόλη των Πατρών.

Τήν παραμονή, καί ὣρα 7μ.μ. θά τελεστεί μέγας Πολυαρχιερατικός Ἑσπερινός. Τήν ἂλλην ἡμέρα, Κυριακή 29.9.2019, θά τελεστεί ἡ πρωινή Θεία Λειτουργία ἀπό πολλούς Ἀρχιερεῖς καί τό ἀπόγευμα τῆς ἰδίας ἡμέρας καί ἀπό ὣρας 5:45μ.μ. και μετά, θά ἀκολουθήσουν οἱ τελετές στήν Ἰχθυόσκαλα, στήν πλατεία Τριῶν Συμμάχων (ώρα 7 το απόγευμα όπου θα ψαλεί Θεία Δοξολογία) και θά καταλήξουμε λιτανευτικά διά τῆς ὁδοῦ Ἁγίου Ἀνδρέου, στον Ἱερό Ναό τοῦ Πολιούχου μας.

*Να προσθέσουμε πως την Τετάρτη 25/9 στις 20.00 θα λάβει χώρα η μουσικοχορευτική εκδήλωση "Στα Βήματα του Πρωτοκλήτου" με θέμα "Πόντος και Σμύρνη", με ελεύθερη είσοδο για τον κόσμο, στο προαύλιο του ιερού ναού του Αγ. Ανδρέου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις