Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

"Έπεσαν" οι μπάρες του Προαστιακού που δεν λειτουργεί! Ταλαιπωρία για οδηγούς από Βραχνέικα έως Ιτιές

"Έπεσαν" οι μπάρες του Προαστι...

Πολλοί οδηγοί είτε σήκωναν μόνοι τους τις μπάρες είτε κάλεσαν την αστυνομία - Έως την Κ. Αχαία υπάρχουν 32 αφύλακτες διαβάσεις

Η επέκταση του Προαστιακού σιδηρόδρομου έως την Κάτω Αχαΐα είναι ένα έργο που θα χαροποιήσει και θα εξυπηρετήσει τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει ολοκληρωθεί και μπορεί λοιπόν ο Προαστιακός να μην έχει λειτουργήσει ακόμα προς Βραχνέικα, Τσουκαλέικα, κ.α., ωστόσο οι μπάρες έπεσαν σε μεγάλο τμήμα του δικτύου με συνέπεια να προκληθεί σοβαρό κυκλοφοριακό πρόβλημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο τμήμα του Προαστιακού έως την Κάτω Αχαΐα υπάρχουν 32 ισόπεδες διαβάσεις και οι μπάρες του δικτύου καθώς και οι σηματοδότες άρχισαν να λειτουργούν απότομα, στο τμήμα από τα Βραχνέικα μέχρι τις Ιτιές, με αποτέλεσμα δεκάδες οδηγοί στην κυριολεξία να εγκλωβιστούν.

Υπήρξαν μάλιστα και περιπτώσεις όπου οδηγοί βγήκαν εκνευρισμένοι και απορημένοι από τα αυτοκίνητά τους και σήκωσαν οι ίδιοι τις προστατευτικές μπάρες προκειμένου να διευκολυνθεί η κυκλοφορία.

Όπως ήταν επόμενο, αρκετοί από τους οδηγούς που εγκλωβίστηκαν σε σημεία όπου έπεσαν οι μπάρες του τρένου, κάλεσαν την Αστυνομία και την τροχαία.

Να θυμίσουμε ότι το έργο της επέκτασης του Προαστιακού είχε ξεκινήσει στα τέλη Αυγούστου 2016 με αρχικό ορίζοντα ολοκλήρωσης τα τέλη Σεπτεμβρίου του 2017, κάτι που φυσικά δεν έγινε.

Ένας από τους λόγους της καθυστέρησης ήταν ότι μέλημα του ΟΣΕ ήταν να μπορέσει να ολοκληρωθεί και η εργολαβία των 32 ΑΣΙΔ, των αφύλακτων διαβάσεων δηλαδή. Πρόκειται για τη 2η εργολαβία που αφορούσε στην προμήθεια, εγκατάσταση και λειτουργία αυτόματων μηχανημάτων που θα κατεβάζουν μπάρες κατά την έλευση του τρένου και θα επιτρέπουν την ασφαλή κίνηση του τραίνου και των επιβατών και φυσικά των οχημάτων.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις