Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πανηγυρίζει η ενορία του Αγίου Δημητρίου στην Πάτρα

Πανηγυρίζει η ενορία του Αγίου Δημητρίου...

Το πρωί του Σαββάτου στην πανηγυρική Θεία λειτουργία χοροστατεί ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος

Από τους πιο δημοφιλείς αγίους της εκκλησίας μας είναι ο Μεγαλομάρτυρας Άγιος Δημήτριος ο Μυροβλήτης και στην περιοχή της Πάτρας επίκεντρο του εορτασμού αποτελεί ο ιερός ναός στην άνω πόλη επί της οδού Αγ. Δημητρίου μεταξύ Ρούφου και Γούναρη.

Μεγαλειώδης αναμένεται και φέτος ο τριήμερος εορτασμός, ο οποίος και ξεκίνησε το απόγευμα της Παρασκευής 25 Οκτωβρίου 2019. 

Το πρωί του Σαββάτου 26/10/2019 στην πανηγυρική, αρχιερατική Θεία λειτουργία θα προεξάρχει ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ο οποίος επέστρεψε από το μακρινό Σικάγο των ΗΠΑ όπου και είχε μεταβεί τις τελευταίες ημέρες.

Στις 6 το απόγευμα του Σαββάτου θα τελεστεί εσπερινός και θ’ ακολουθήσει στις 7.30 το απόγευμα η λιτάνευση της εικόνας και των ιερών λειψάνων του Αγίου Δημητρίου. Στον εσπερινό θα είναι ο αρχιμανδρίτης π. Θεόκλητος Παντελίδης, προιστάμενος του ναού της Αναλήψεως.

Την Κυριακή 27/10/2019 όπως κάθε χρόνο τέτοια μέρα στο ναό του Αγίου Δημητρίου θα τιμηθεί η μνήμη του Αγίου Μάρτυρος Νέστορος, εικόνα του οποίου φυλάσσεται στο ναό. Στην πανηγυρική Θεία λειτουργία θα ιερουργήσει ο πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως, αρχιμανδρίτης  Αρτέμιος Αργυρόπουλος που θα κηρύξει και το Θείο λόγο.

Να προσθέσουμε πως στο ναό του Αγ. Δημητρίου την Κυριακή στις 18.30 το απόγευμα θα γίνει και μία μουσική εκδήλωση αφιερωμένη στο Έπος του ’40, στην οποία η μικτή χορωδία του ναού υπό τη διεύθυνση του ιεροψάλτη και μελωδού Φωτίου Μπαρούτα θα παρουσιάσει το επίκαιρο ορατόριο του Δημ. Γ. Παναγιωτόπουλου «Επινίκιος Παιάν».

Στην διάρκεια της εκδήλωσης θα κάνει εισήγηση ο αρχιμανδρίτης Ιωσήφ Μήλας.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις