Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΒΙΒΛΙΟ

/

Ο συγγραφέας Βασίλης Χριστόπουλος μιλά στον Μορφωτικό Σύλλογο Κυριών Πατρών

Ο συγγραφέας Βασίλης Χριστόπουλος μιλά σ...

Τη Δευτέρα 11/11 στις 19.00 το απόγευμα

Στην τακτική συνάντηση στο Μορφωτικό Σύλλογο Κυριών Πατρών στην Όθωνος Αμαλίας 74 & Βότση, τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου  2019 στις 19.00 έχει προσκληθεί να παραστεί και να μιλήσει ο συμπολίτης πολιτικός μηχανικός και συγγραφέας Βασίλειος Χριστόπουλος.

Ο κ. Χριστόπουλος με αφορμή το τελευταίο του βιβλίο, «Γιατί σε εμένα;» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κέδρος, θα μιλήσει για την Πάτρα και τα βιβλία του. Στα 32 διηγήματα του βιβλίου, ο συγγραφέας επιδιώκει να αποτυπώσει τα αθέατα αντανακλαστικά μιας κοινωνίας σε κρίση. Καταστάσεις και κυρίως πρόσωπα, θύματα και θύτες.

- Τράπεζα και κυβέρνηση με κατέστρεψαν. Όπως έχουν καταστρέψει τη μισή αγορά. Όχι, όχι, μην τους δικαιολογείς. Με αυτούς έγινε η καταστροφή. Με την αριστερή κυβέρνηση. Ώρες ώρες, ρε Κοσμά, νιώθω τελειωμένος. Πεθαμένος από τώρα.

- Μα τι μου λες «Σύνελθε, Νίκο, βρες κάποια δουλειά να περάσει η κρίση»; Έχεις επίγνωση τι μου λες; Δεν υπάρχει τίποτα να βρω. Κι αν βρω κάτι, θα παίρνω τριακόσια ευρώ. Δεν θέλω να βρω. Καλύτερα να πεθάνω της πείνας. Τα σημερινά μεροκάματα δεν είναι να δουλεύεις ο ίδιος. Είναι να στήνεις επιχειρήσεις. Να δουλεύουν οι άλλοι.

Πώς αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες όσοι έχουν πληγεί από την κρίση;

Τι τρόπους μηχανεύονται

για να αντισταθούν, να αποδράσουν, να επιβιώσουν

και τι δικαιολογίες εφευρίσκουν όταν υποκύπτουν;

*Ο Βασίλειος Χριστόπουλος γεννήθηκε στην Πάτρα το 1951. Σπούδασε πολιτικός μηχανικός στο Πολυτεχνείο της Αθήνας (1969-1975) και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές σε Χωροταξία και Περιφερειακή Ανάπτυξη στο Πανεπιστήμιο της Γλασκόβης (1989-1990). Ζει και εργάζεται μόνιμα στην Πάτρα.

Έχει δημοσιεύσει κείμενα για την παραδοσιακή αρχιτεκτονική, την τέχνη και το θέατρο σκιών.

Έχει εκδώσει τέσσερα μυθιστορήματα, νουβέλες, διηγήματα και ένα δοκίμιο για την τέχνη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture