Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ομιλία του Άγγελου Τσιγκρή στη Βουλή για τη βία στα γήπεδα - ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Ομιλία του Άγγελου Τσιγκρή στη Βουλή για...

ΔΕΙΤΕ τι είπε ο βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ

Με αφορμή την ψήφιση του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Αθλητισμού για την καταπολέμηση της βίας στα γήπεδα και τη χειραγώγηση των αγώνων, ο βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Άγγελος Τσιγκρής μίλησε στην Ολομέλεια της Βουλής και -μεταξύ άλλων- ανέφερε τα ακόλουθα:

“H βία στα γήπεδα είναι ένα κομμάτι της συνολικής βίας. Αποτελεί ένα κοινωνικό φαινόμενο το οποίο χρειάζεται σφαιρική αντιμετώπιση. Ιδιαίτερα στην εποχή μας όπου η κοινωνία αλλάζει πρόσωπο, όπως και η βία που είναι απότοκος της”.

Στην συνέχεια της ομιλίας του, ο Αχαιός βουλευτής επικαλέστηκε το παράδειγμα της Αγγλίας, η οποία, υιοθετώντας τα κατάλληλα νομοθετικά μέτρα, κατόρθωσε τελικά να απαλλαγεί οριστικά από τα επανειλημμένα συμπτώματα βίας στα γήπεδα της:

“Δεν άλλαξε η αγγλική κοινωνία αλλά η αγγλική πολιτεία. Ψηφίζοντας έναν ρεαλιστικό, κοινωνικά αποδεκτό και εφαρμόσιμο αθλητικό νόμο. Αυτό κάνει και η κυβέρνηση σήμερα”.

Στη συνέχεια, επικαλέστηκε τα αδιάψευστα ερευνητικά πορίσματα και τα επιστημονικά δεδομένα, τα οποία πηγάζουν από το επιστημονικό πεδίο της ειδικότητας του, αυτό της Εγκληματολογίας:

“Η συντριπτική πλειοψηφία των φιλάθλων πιστεύει ότι η ατιμωρησία οδηγεί στη διαιώνιση του προβλήματος. Η χρήση αλκοολούχων ποτών και ναρκωτικών ουσιών ενισχύουν την τέλεση βιαιοπραγιών στα γήπεδα”.

Τέλος ο Άγγελος Τσιγκρής τόνισε ότι:

“Η βία στα γήπεδα είναι ένα πολυσύνθετο φαινόμενο, τόσο ως προς τις αιτίες που την παράγουν, όσο και ως προς τις μορφές με τις οποίες εκδηλώνεται.

Για το λόγο αυτό η αντιμετώπισή της απαιτεί συνδυασμένη στόχευση και συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων: της κοινωνίας, της πολιτείας, του ποδοσφαίρου.

Η βελτίωση των γηπεδικών εγκαταστάσεων, η εφαρμογή του ονομαστικού ηλεκτρονικού εισιτηρίου, μα πάνω απ' όλα η αμετακίνητη βούληση και η συνεπής πρακτική των διοικήσεων των ομάδων να αποβάλουν το φαινόμενο από τις κερκίδες, αποτελούν βασικά προαπαιτούμενα για να είμαστε άμεσα αποτελεσματικοί.

Η Κυβέρνηση απέδειξε τη βούλησή της για την αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα με τη μεταρρύθμιση του θεσμικού πλαισίου αντιμετώπισης του φαινομένου, ψηφίζοντας ένα νόμο σύγχρονο, ρεαλιστικό, εφαρμόσιμο, αλλά κυρίως και πάνω απ’ όλα κοινωνικά αποδεκτό”.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις