Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Ξεκινά 30 Νοεμβρίου 2019, το 22ο Διεθνές Φεστιβάλ κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά & νέους

Ξεκινά 30 Νοεμβρίου 2019, το 22ο Διεθνές...

Με 86 διαγωνιζόμενες ταινίες από 59 χώρες, το φετινό Φεστιβάλ περιέχει και αφιερώματα ενώ θ’ απλωθεί σε 15 ακόμα πόλεις και 4 νησιά

Η μεγαλύτερη νεανική και παιδική γιορτή της χώρας, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, είναι πανέτοιμο να υποδεχθεί και φέτος, από τις 30 Νοεμβρίου έως τις 8 Δεκεμβρίου 2019, το πιο απαιτητικό κοινό όπως είναι τα παιδιά και οι έφηβοι.

Το Φεστιβάλ Ολυμπίας, το πιο χαρούμενο φεστιβάλ της Ελλάδας, όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου, θα διεξαχθεί στον Πύργο, την Αμαλιάδα του ν. Ηλείας καθώς και σε 15 ακόμα πόλεις (για πρώτη φορά και σε 4 νησιά), φιλοδοξώντας να σηκώσει τα παιδιά από τον καναπέ και το PlayStation και να τα «προκαλέσει» να αξιοποιήσουν τα κινητά και τα τάμπλετ τους πολύ πιο δημιουργικά: να γυρίσουν τις δικές τους ταινίες, υιοθετώντας ρόλους μπροστά και πίσω από την κάμερα και μετατρέποντας, όπως κάθε χρόνο, την πόλη του Πύργου, την καρδιά του Φεστιβάλ, σε ένα απέραντο κινηματογραφικό πλατό.

Στην διάρκεια της διοργάνωσης θα διαγωνιστούν 86 ταινίες για όλες τις ηλικίες από 59 χώρες.

Η φετινή διοργάνωση όπως προείπαμε, θα ξεκινήσει το Σάββατο 30 Νοεμβρίου σε Πύργο και Αμαλιάδα  και εξακτινώνεται σε πολλές ακόμα πόλεις της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της Πελοποννήσου και πιο συγκεκριμένα στις πόλεις: Αγρίνιο, Αίγιο, Καλαμάτα, Κόρινθο, Μεσολόγγι, Λεχαινά, Ζαχάρω, Γαστούνη, Σπάρτη, Στυμφαλία, Δημητσάνα καθώς και σε δεκάδες χωριά. Για 1η φορά φέτος, θα προβληθούν ταινίες και σε 4 μεγάλα νησιά της χώρας: Κω, Λέσβο (Πλωμάρι), Σαντορίνη και στη Ζάκυνθο.

Η επίσημη τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30/11/2019, στις 20.30, στον κινηματογράφο Απόλλων, στον Πύργο, όπου και θα προβληθεί η βραβευμένη ταινία animation του Αντώνη Νούσια «Βίαιη Εξίσωση» (2019), καθώς και η πρώτη ταινία του Κώστα Φέρρη, τιμώμενου σκηνοθέτη του φεστιβάλ, με τίτλο «Τα ματόκλαδά σου λάμπουν».

Την Κυριακή 1/12 στις 11 το πρωί η εναρκτήρια προβολή του 22ου Φεστιβάλ Ολυμπίας θα είναι η συγκλονιστική ταινία «Supa Modo», ο περσινός μεγάλος νικητής της διοργάνωσης, που έχει  συγκεντρώσει περισσότερα από 50 διεθνή βραβεία. Την ίδια ώρα, στο  cine Cinema της Αμαλιάδας, εναρκτήρια ταινία θα είναι το πρωτότυπο ντοκιμαντέρ «Όταν ο Βάγκνερ συνάντησε τις ντομάτες» της Μαριάννας Οικονόμου, που είναι και η ελληνική υποψηφιότητα στα Όσκαρ 2020, στην κατηγορία της καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας.

Να σημειωθεί πως το Υπουργείο Παιδείας ενθαρρύνει με έγγραφό του προς όλα τα σχολεία της χώρας, την συμμετοχή των μαθητών απ’ όλη την Ελλάδα στις εκδηλώσεις που διοργανώνονται στον Πύργο.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους κατάφερε στο πέρασμα του χρόνου, χάρη στην επιμονή των τριών βασικών συντελεστών του, των Δημήτρη Σπύρου, Νίκου Θεοδοσίου και Χρήστου Κωνσταντόπουλου, να καθιερωθεί διεθνώς ως ένα από τα σημαντικότερα φεστιβάλ παιδικού και εφηβικού κινηματογράφου, συνδυάζοντας τον ψυχαγωγικό με τον εκπαιδευτικό χαρακτήρα.

Τέλος να πούμε πως το 22ο Φεστιβάλ θα υποδεχθεί φέτος έναν από τους κορυφαίους διεθνώς ευρωπαίους δημιουργούς animation, τον Δανό Γιάννικ Χάστρουπ, παλιό φίλο του Φεστιβάλ Ολυμπίας και δημιουργό του επίσημου σποτ του Φεστιβάλ, που κάθε χρόνο συνεπαίρνει μικρούς και μεγάλους αποτελώντας το σήμα κατατεθέν της διοργάνωσης, με την μαγική μουσική του Νίκου Κυπουργού. Ταινίες του Χάστρουπ έχουν κάνει πολλές φορές την παγκόσμια πρεμιέρα τους στο πρόγραμμα Generation του Φεστιβάλ Βερολίνου. Το Φεστιβάλ, σε ξεχωριστό αφιέρωμά του, θα προβάλλει 5 ταινίες μεγάλου μήκους του «Δανού μάγου του κινουμένου σχεδίου», για παιδιά νηπιαγωγείου και των πρώτων τάξεων του Δημοτικού, μεταγλωττισμένες στα ελληνικά.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture