Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Ποιοι ανέλαβαν την επίθεση με μολότοφ στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση

Πάτρα: Ποιοι ανέλαβαν την επίθεση με μολ...

Το κείμενο ανάληψης της ευθύνης

Aναρχικοί ανέλαβαν την ευθύνη για το "χτύπημα" στο κτίριο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου στην Περιοχή του Ρίου. Οπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους :

"τα ξημερώματα της Παρασκευής 15 Νοεμβρίου πραγματοποιήσαμε επίθεση με βαριοπούλες και μπογιές στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης του Ρίου προξενώντας υλικές φθορές στην πρόσοψη του κτιρίου. Επιλέξαμε να βάλουμε στο στόχαστρο τη συγκεκριμένη υπηρεσία γιατί είναι υπεύθυνη για την αδειοδότηση θαλάσσιων οικοπέδων σε πολυεθνικούς πετρελαϊκούς κολοσσούς που δραστηριοποιούνται στον ελλαδικό χώρο, αβαντάρωντας με τις αρμοδιότητές της την καταστροφική δραστηριότητα των εταιρειών αυτών. Για μας λοιπόν δε θα μπορούσε να μείνει στο απυρόβλητο η εν λόγω κρατική υπηρεσία η οποία έχει ουσιαστικό ρόλο στη διαδικασία εξόρυξης υδρογονανθράκων στη Δυτική Πελοπόννησο.

 

Σε μια εποχή βαθειάς δομικής καπιταλιστικής κρίσης το κεφάλαιο πέρα από την υπερεκμετάλλευση της εργατικής μας δύναμης και τη συρρίκνωση των κοινωνικών παροχών ψάχνει νέες διόδους κερδοφορίας και ανάπτυξης. Μέσα στα σχέδια της καπιταλιστικής ανάπτυξης εντάσσονται και οι εξορύξεις υδρογονανθράκων( χερσαίες και θαλάσσιες) σε πολλά σημεία του ελλαδικού χώρου. Εξορύξεις οι οποίες τόσο κατά το στάδιο της έρευνας όσο και κατά το στάδιο της άντλησης έχουν καταστροφικές και μη αναστρέψιμες συνέπειες για το φυσικό κόσμο και τις ίδιες τις τοπικές κοινωνίες. Η διαρροή αργού πετρελαίου και η αντίστοιχη ρύπανση του υδροφόρου ορίζοντα και της ατμόσφαιρας, οι αποψιλώσεις δασικών εκτάσεων και η αύξηση της θνησιμότητας για τους ανθρώπους και τους υπόλοιπους ζωικούς οργανισμούς, τα εργατικά «ατυχήματα»- δολοφονίες για όσους/ες δουλεύουν υπό άθλιες συνθήκες στις εξορυκτικές πλατφόρμες, η ένταση των διακρατικών ανταγωνισμών για τον έλεγχο των πετρελαιοπηγών και το ακόλουθο πύκνωμα των σύννεφων πολέμου στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Ν.Α. Μεσογείου, η αποδιοργάνωση των παραδοσιακών δραστηριοτήτων των κατοίκων και η λεηλασία των τόπων τους, δεν είναι παρά μερικές από τις συνέπειες των εξορυκτικών έργων. Είναι δεδομένο λοιπόν ότι ο μοναδικός κερδισμένος από το «ξεζούμισμα» του φυσικού πλούτου της γης και της θάλασσας είναι οι πολυεθνικές πετρελαϊκές εταιρείες και το ελληνικό Κράτος που είναι διατεθιμένοι να θυσιάσουν τα πάντα στο βωμό της καπιταλιστικής κερδοφορίας.

 

Εμείς ενάντια στην υπερεκμετάλλευση και καταπίεση των ζωών μας και τη λεηλασία της φύσης καλούμαστε να οργανωθούμε και να δράσουμε τοπικά μέσα σε οριζόντιες και αντιθεσμικές-αντιιεραρχικές πρωτοβουλίες αγώνα, σκεπτόμενοι όμως σε πανελλαδική και διεθνή κλίμακα καθότι γνωρίζουμε ότι το Κεφάλαιο έχει διεθνές εκτόπισμα μέσα στην οικονομία της διεθνοποιημένης αγοράς.

 

ΚΑΜΙΑ ΕΞΟΡΥΞΗ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ

 

ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΟΙ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΤΑ ΔΑΣΗ ΤΑ ΒΟΥΝΑ

 

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

 

Υ.Γ. Αλληλεγγύη στον αναρχικό Β.Σταθόπουλο, προφυλακισθέντα έπειτα από κατασταλτική επιχείρηση που πραγματοποίησαν τα καθάρματα της Αντιτρομοκρατικής. Αναρχικοί/ες

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις