Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Τρένο και Πατρών - Πύργου στη σημερινή συνάντηση Καραμανλή - Πελετίδη

Τρένο και Πατρών - Πύργου στη σημερινή σ...

Στις 12 το μεσημέρι στο Υπουργείο

Στις 12  το μεσημέρι στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών θα συναντηθούν σήμερα ο Κώστας Καραμανλής και ο δήμαρχος Πατρέων για τα κρίσιμα ζητήματα της Πατρών Πύργου και της διέλευσης του τρένου από την Πάτρα.

Στη συνάντηση θα συζητηθεί ποιες λύσεις προτείνει το Υπουργείο ΥΠΟΜΕ προκειμένου να μπορέσουν να υλοποιηθούν αυτά τα έργα. Ωστόσο, δεν αναμένονται σημαντικά αποτελέσματα δεδομένης της θέσης του Δήμου, στο θέμα του τρένου για πλήρη υπογειοποίηση και του Υπουργείου για κατά τόπους υπογειοποίηση.

Το Υπουργείο έχει δεσμευτεί, πως μέχρι τις αρχές του έτους θα παρουσιαστεί η λύση στην τοπική κοινωνία και θα γίνει προσπάθεια να βρεθεί κοινός τόπος συζήτησης με τους φορείς για να πειστούν και να προχωρήσει η χρηματοδότηση και υλοποίηση του σπουδαίου αυτού έργου.

 «O Αυτοκινητόδρομος Πάτρα-Πύργος, αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα για την κυβέρνησή μας και θα κατασκευαστεί», είχε δηλώσει την περασμένη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής σε συνάντηση που είχε με έξι Δημάρχους της Ηλείας.

«Το έργο μπορεί να ενσωματωθεί στην Ολυμπία Οδό, γιατί «Ολυμπία Οδός χωρίς την Ολύμπια» δεν νοείται» πρόσθεσε ο Υπουργός.

Όπως είπε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών «ο αυτοκινητόδρομος Πάτρα – Πύργος αποτελεί έργο πρώτης προτεραιότητας για την Κυβέρνησή . « Ήδη είμαστε σε επαφή με την Ευρωπαία Επίτροπο για να μπορέσουμε να επαναφέρουμε το έργο στις παραχωρήσεις. Με αυτό τον τρόπο ο αυτοκινητόδρομος θα κατασκευαστεί σωστά και θα παραδοθεί ακόμα και ένα χρόνο νωρίτερα από τα χρονοδιαγράμματα» τόνισε ο  κ. Καραμανλής.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις