Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Η Κίνηση "Πρόταση" προβάλλει την ταινία "Ο Δάσκαλος που άφηνε τα παιδιά να ονειρεύονται"

Η Κίνηση "Πρόταση" προβάλλει τ...

Την Κυριακή 24/11 στις 7 το απόγευμα στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης

Η Ομάδα «Στέκι» της Κίνησης «Πρόταση» για έναν άλλο τρόπο ζωής, διοργανώνει προβολή της ταινίας του Daniel Losset για τον  Celestin Freinet «Ο Δάσκαλος που άφηνε τα παιδιά να ονειρεύονται - Le maitre qui laissait les enfants rever».

Η παιδαγωγική μέθοδος του Φρενέ στοχεύει στη δημιουργία ενός άλλου σχολείου όπου κάθε παιδί αντιμετωπίζεται σαν μια ξεχωριστή προσωπικότητα, μπορεί να εκφράζεται ελεύθερα, όπου η παιδεία δεν είναι αποκομμένη από την κοινωνική πραγματικότητα κι ο ρόλος του εκπαιδευτικού συνίσταται κυρίως στο να βοηθήσει τα παιδιά να βρουν μόνα τους το δρόμο της γνώσης.

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση.

Η εκδήλωση θα γίνει την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019 στις 19.00 στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑ) στην οδό Σαρανταπόρου 20 (τηλ.2610 451790) με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Να προσθέσουμε πως ο Σελεστέν Φρενέ (Celestin Freinet) ήταν ένας από αυτούς τους ανθρώπους-καθηγητές που άλλαξαν το σχολείο, αλλά κυρίως τον τρόπο σκέψης των μαθητών του. Εισήγαγε την τυπογραφία στο σχολείο, δεν εφήρμοσε ποτέ ως τιμωρία το ξύλο, και δεν προήγαγε ποτέ την στείρα γνώση. Όπως συμβαίνει πάντα με αυτούς τους μοναδικούς ανθρώπους, έγινε και ο ίδιος το «μήλο της έριδος».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture