Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η Τήνος είπε βροντερό «όχι» στις ανεμογεννήτριες

Η Τήνος είπε βροντερό «όχι» στις ανεμογεννήτριες

Συλλαλητήριο και κλειστά καταστήματα και υπηρεσίες

Η τοπική κοινωνία της Τήνου είπε το πρωί της Παρασκευής «όχι» στην επένδυση μαμούθ με τις ανεμογεννήτριες που ήδη ξεκίνησε στο νησί. Όλοι οι κάτοικοι κατέβηκαν σε συλλαλητήριο και τα καταστήματα και υπηρεσίες έμειναν κλειστά.

Όπως γράφει το cyclades24.gr, εκατοντάδες κόσμος με μπροστάρηδες τις τοπικές αρχές συμμετείχαν στη μεγάλη και ειρηνική κινητοποίηση. Σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο, ο δήμαρχος Γιάννης Σιώτος, η Έπαρχος Τήνου Νατάσσα Δεληγιάννη – Άσπρου, ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης, Τοπικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων του νησιού και απλοί πολίτες, έδειξαν για ακόμα μια φορά την πλήρη αντίθεσή τους στα αιολικά πάρκα και τη γιγαντιαία παρέμβαση που επιχειρείται στο νησί τους.

Κατά τη σημερινή ημέρα, οι επιχειρήσεις και υπηρεσίες της Τήνου παρέμειναν κλειστές, προκειμένου οι εργαζόμενοι να λάβουν μέρος στο Συλλαλητήριο και να διαδηλώσουν την εναντίωσή τους στο σχέδιο με τα αιολικά πάρκα.

Οι Τηνιακοί θεωρούν ότι η επένδυση με τις ανεμογεννήτριες που πραγματοποιείται στο νησί τους, θα προκαλέσει αλλοίωση και καταστροφή του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος και δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα μέχρι τελικής δικαίωσης.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις