Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΜΟΥΣΙΚΗ

/

Ψηφιοποιούν 100.000 βινύλια, 78άρια και άλλα, για να ακούμε online

Ψηφιοποιούν 100.000 βινύλια, 78άρια και ...

Το Internet Archive ανασκάπτει και φέρνει στην επιφάνεια παλιούς δίσκους

Είναι γεγονός πως το βινύλιο έχει ξανακερδίσει την εκτίμηση των φιλόμουσων. Οι μαύροι στρογγυλοί δίσκοι κερδίζουν αναγνώριση και για την ποιότητα του ήχου τους και ως αντικείμενα τέχνης. Με όλο και περισσότερους να συρρέουν στα δισκοπωλεία για να αγοράσουν τα καινούργια άλμπουμ σε βινύλιο, το Internet Archive ανασκάπτει και φέρνει στην επιφάνεια παλιούς δίσκους με στόχο να διαφυλάξει, για πρώτη φορά, αυτές τις παλιές ηχογραφήσεις.

 Αυτή η μη κερδοσκοπική ψηφιακή βιβλιοθήκη -γιατί περί αυτού πρόκειται- επιθυμεί να προσθέσει LPs στη συλλογή της. Και γι' αυτόν τον λόγο ξεκίνησε, νωρίτερα φέτος, συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη της Βοστώνης για να ψηφιοποιήσουν περισσότερα από 100.000 ηχητικά ντοκουμέντα που διαθέτει η βιβλιοθήκη: κυλίνδρους, δίσκους 78 στροφών και LPs. Προς το παρόν, το πρότζεκτ εστιάζει στα LPs. Στο Unlocked Recordings του Internet Archive, μπορεί ήδη κάποιος να ακούσει 750 άλμπουμ σε LP.

«Για περισσότερο από μία γενιά, το LP ήταν το κύριο μέσο μας για μουσική. Από τον Elvis στους Beatles και, στη συνέχεια, στους Clash, το LP ήταν μάρτυρας στη γέννηση και του Rock & Roll και του Punk Rock. Ήταν αναπόσπαστο κομμάτι της κουλτούρας μας από τη δεκαετία του 1950 έως τη δεκαετία του 1980, και είναι σημαντικό για εμάς να το διαφυλάξουμε για τις επόμενες γενιές» τόνισε, στο My Modern Met, ο CR Saikley, διευθυντής ειδικών πρότζεκτ στο Internet Archive.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture