Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αύριο στον Εισαγγελέα Πατρών οι πέντε συλληφθέντες για τα επεισόδια της Παρασκευής

Αύριο στον Εισαγγελέα Πατρών οι πέντε συ...

Σε επιφυλακή η ΕΛ.ΑΣ.

 

Προθεσμία για να απολογηθούν την Τρίτη πήραν οι πέντε κατηγορούμενοι που συνελήφθησαν για τα επεισόδια της Παρασκευής κατά τις εκδηλώσεις μνήμης για τη δολοφονία Γρηγορόπουλου στην Πάτρα.

Οι πέντε αντιμετωπίζουν ένα κακούργημα και τέσσερα πλημμελήματα.  Δυο ανήλικα κορίτσια που είχαν συλληφθεί αφέθησαν ελεύθερα καθώς αντιμετωπίζουν κατηγορίες πλημμελημματικού χαρακτήρα.

Οι συλληφθέντες, προσήχθησαν το μεσημέρι του Σαββάτουστον εισαγγελέα για να απολογηθούν και έξω από το Δικαστικό Μέγαρο παρέμεναν, δεκάδες αντιεξουσιαστές και στους γύρω δρόμους, βρίσκονταν σε επιφυλακή αστυνομικές δυνάμεις και διμοιρία ΜΑΤ.

Οι ομάδες των αντιεξουσιαστών, με ανακοίνωσή τους, σε site του αναρχικού χώρου, τονίζουν ότι, πέντε από τους συλληφθέντες, αντιμετωπίζουν αναβαθμισμένες κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα, με βάση την τελευταία τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα, που αντιμετωπίζει πολύ αυστηρά την ρίψη βόμβας μολότοφ.

«Είναι η κατασταλτική μανία του κράτους που ξεσπά πάνω σε όσες επιλέγουν να βρεθούν στο δρόμο, σε όσους δεν σκύβουν το κεφάλι, σε όσες αγωνίζονται. Απέναντι στην κρατική καταστολή, να υψώσουμε αναχώματα αγώνα και αλληλεγγύης» αναφέρεται στην ανακοίνωση των αντιεξουσιαστών.

Η αστυνομία στην Πάτρα, θα βρίσκεται σε συνεχή επιφυλακή, μέχρι οι πέντε συλληφθέντες να επιστρέψουν αύριο Τρίτη στον εισαγγελέα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις