Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η «Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών» για την εκλογή Αϊβαλή στο ΤΕΕ Δυτική Ελλάδας

Η «Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών» για την...

Εξηγεί τη στάση της

Τη στάση της στην διαδικασία συγκρότησης προεδρείου στο ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας εξηγεί με ανακοίνωσή της η παράταξη «Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών». Όπως αναφέρει:

«Η Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών τοποθετήθηκε δημόσια μετά τις εκλογές του ΤΕΕ με ξεκάθαρο τρόπο, υποστηρίζοντας την συγκρότηση αναλογικού προεδρείου. Οι θέσεις μας, όμως, δεν εισακούστηκαν και δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε από τις εξελίξεις.

Σε δηλώσεις που έκανε ο κ. Αϊβαλής μετά την συγκρότηση των προεδρείων για την Αντιπροσωπεία και την Διοικούσα υποστήριξε ότι η ΔΗΣΥΜ δεν συνεργάστηκε (και) με την ΔΚΜ, γιατί δεν ήθελαν οι άλλες παρατάξεις. Κοντολογίς, μας είπε ότι δεν έγινε δεκτή η συμμετοχή της ΔΚΜ στο αναλογικό προεδρείο και του υποδείχθηκε (;)  να αποκλείσει την  παράταξη που έλαβε 30%, δηλαδή, την παράταξη που ψηφίστηκε σχεδόν από το 1/3 των συναδέλφων μας, αλλοιώνοντας την βούληση του τεχνικού κόσμου που κατέταξε την ΔΚΜ στη δεύτερη θέση.

Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ποιο ήταν τελικά το περιεχόμενο των συμφωνιών που έγιναν. Καλούμε όμως τις παρατάξεις που εκπροσωπούνται στη νέα Διοικούσα Επιτροπή (Ενωτική Αριστερή Κίνηση, Κοινότητα Μηχανικών, ΕλΕΜ) να τοποθετηθούν δημόσια αν απαίτησαν τον αποκλεισμό μας, όπως ισχυρίστηκε ο κ. Αϊβαλής. Περιμένουμε τις επίσημες δηλώσεις τους για να βγάλουν και οι συνάδελφοι τα συμπεράσματά τους. Είναι δικαίωμα τους να συμπράττουν, αλλά δεν δικαιούται κανείς να παραπλανά ή ακόμα χειρότερα να υποτιμά τη νοημοσύνη των συναδέλφων. 

Επίσης, θα ήταν χρήσιμο να μας εξηγήσει ο κ. Αϊβαλής εάν ο  αποκλεισμός της ΔΚΜ υπαγορεύτηκε ή όχι από ορισμένα στελέχη της παράταξής του, τα οποία είναι συνηθισμένα να πατούν σε περισσότερες από δύο βάρκες. 

Δυστυχώς, δεν αισθανόμαστε αισιόδοξοι ότι ο κ. Αϊβαλής θα καταφέρει στη διάρκεια της θητείας του να αποδεσμευτεί από τις εντός και εκτός εξαρτήσεις της παράταξής του, που τον κρατούν δέσμιο. Θα κρατούσαμε αυτές τις εκτιμήσεις για τον εαυτό μας εάν οι συγκεκριμένες επιρροές ήταν αδιάφορες για το μέλλον του ΤΕΕ/ΤΔΕ. Φαίνεται όμως ότι δεν είναι, και ο κ. Αϊβαλής επέλεξε να  παραμείνει σε «ομηρία», προκειμένου να διατηρήσει τη θέση του.

Επιλογή του κ. Αϊβαλή είναι να συνδιοικήσει με την παράταξη που υποστήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ και την ΕλΕΜ, η οποία είχε υποψήφιο στο κοινοπρακτικό ψηφοδέλτιο της Δ.Ε.Σ.Μη (συμπαράταξη ΕλΕΜ με την Περιφερειακή Συνεργασία Μηχανικών) τον τ. πρόεδρο του ΤΕΕ/ΤΔΕ και ιδρυτικό μέλος της ΔΗΣΥΜ. Διερωτόμαστε, όμως, γιατί ο τ. πρόεδρος και ιδρυτικό μέλος της επέλεξε να είναι υποψήφιος για το Τμήμα Δυτικής Ελλάδας με την ΔΗΣΥΜ και για το πανελλήνιο με τη Δ.Ε.Σ.Μη. Θα το καταλαβαίναμε αν η ΔΗΣΥΜ δεν μετείχε στις εκλογές για το πανελλήνιο όργανο. Για εμάς είναι ξεκάθαρο ότι η συμμετοχή του επιβεβαιώνει ότι έγιναν προεκλογικές συμφωνίες. Αυτό άλλωστε φανέρωσε και η εκλογή προεδρείου για την Αντιπροσωπεία.

Το παρασκήνιο της συγκρότησης των προεδρείων για την Διοικούσα και την Αντιπροσωπεία μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ο κ. Αϊβαλής και η παράταξή του στις εκλογές του ΤΕΕ/ΤΔΕ μιμήθηκαν το αποτυχημένο πείραμα που επιχειρήθηκε στις πρόσφατες περιφερειακές εκλογές, όταν προσπάθησαν με τον «μανδύα» του ΚΙΝΑΛ να παραδώσουν την Δυτική Ελλάδα στο ΣΥΡΙΖΑ.

Όσο για τον τ. πρόεδρο που αρέσκεται να μιλάει για δήθεν απόντες και κατηγορεί την ΔΚΜ για τις πολιτικές θέσεις της, λες και ο ίδιος προέρχεται από πολιτική παρθενογένεση, καλά θα κάνει να μας δηλώσει με ποια από όλες τις ιδιότητές του παρεμβαίνει (μέλος ΔΗΣΥΜ, υποψήφιος παράταξης Δ.Ε.Σ.Μη;). Ο, δε, ισχυρισμός του ότι κάποιοι από την ΔΚΜ κυνηγούν θέσεις καταρρίπτεται από το γεγονός ότι όλα τα μέλη μας συμφώνησαν με την διαδικασία της κλήρωσης.

Η ΔΚΜ ήταν ανέκαθεν υπέρ του αναλογικού προεδρείου και όσοι αναφέρονται στο 2013, όταν αρνηθήκαμε θέση στο προεδρείο, να θυμίσουμε ότι το κάναμε επειδή αυτή που μας προτάθηκε ήταν υψηλότερη αναλογικά από την εκλογική μας συγκομιδή και για ηθικούς λόγους κρίναμε ότι δεν μπορούσαμε να την αποδεχθούμε.

Σε αντίθεση με άλλους, στην ΔΚΜ πιστεύουμε ότι τα σοβαρά προβλήματα του κλάδου αντιμετωπίζονται με ενότητα και διεκδικητικό πνεύμα, και όχι με μικροπολιτικά προξενιά. Μπορεί, πλέον, ο τ. πρόεδρος να διεκδικήσει τα εύσημα από τους πολιτικούς χώρους που παρεπιδημεί (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ).»

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις