Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Μία χαρά τα πήγε η σύγχρονη ταινία μυστηρίου "Στα Μαχαίρια" - Ξεκίνησε με 30.000 εισιτήρια

Μία χαρά τα πήγε η σύγχρονη ταινία μυστη...

Συμπαθητικά κινήθηκε και το αστυνομικό φιλμ "21 Γέφυρες" σε παραγωγή των αδελφών Ρούσσο

Αρκετά καλά τα πήγε η ταινία μυστηρίου με σύγχρονο αέρα, ελκυστικό καστ και ένα πανέξυπνο γρίφο για το ποιος έκανε το έγκλημα, «Στα Μαχαίρια – Knives Out» σε σκηνοθεσία Ριάν Τζόνσον στο ξεκίνημα της στις Ελληνικές αίθουσες (παίζεται και στην Πάτρα στη 2η αίθουσα του Πάνθεον και στα Odeon Veso Mare). Το φιλμ όπου ξεχωρίζουν οι παρουσίες της Τζέιμι Λι Κέρτις, του Ντάνιελ Κρεγκ και της Άνα Ντε Άρμας που έχει πάρει και καλές κριτικές (τρεισήμιση αστέρια από το Αθηνόραμα») τράβηξε στις 88 αίθουσες όπου παίζεται από την περασμένη Πέμπτη 5/12/2019 κοντά 26.000 θεατές και κατέλαβε τη 2η θέση στο εγχώριο box office (το συνολικό νούμερο μαζί με τα εισιτήρια των preview προβολών είναι 30.275 σύμφωνα με το flix.gr), πίσω από το παιδικό ανιμέισον της Ντίσνει «Ψυχρά και Ανάποδα ΙΙ» που πρόσθεσε άλλα 55.000 εισιτήρια και έχει φτάσει σε περίπου δύο εβδομάδες προβολής τα 145.000.

Όπως γράφει το flix.gr το φιλμ «Στα Μαχαίρα» που είχε κάνει την πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ του Τορόντο και μάλιστα στην αρχή της προβολής εμφανίζεται ο σκηνοθέτης ζητώντας από τους θεατές να μην αποκαλύψουμε το πρόσωπο που ευθύνεται τελικά για το φόνο του μεγιστάνα της ιστορίας που γιορτάζει τα 85α γενέθλια του (στο ρόλο ο βετεράνος Κρίστοφερ Πλάμερ) απέδειξε για μια ακόμη φορά πόσο αγαπητό είναι το all star αστυνομικό μυστήριο στον Έλληνα θεατή, ανεξαρτήτως ηλικίας ή φύλου.

Η «μαύρη» και πολύ μοντέρνα και σύγχρονη κωμωδία του Ρίαν Τζόνσον είναι μεγάλο σουξέ και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, όπου έχει φτάσει σε εισπράξεις τα 63,5 εκατομμύρια δολάρια σε δέκα μέρες προβολής της ενώ συνολικά οι παγκόσμιες εισπράξεις της φθάνουν  τα 124 εκατομμύρια δολάρια. Βέβαια για να δείτε την ταινία καλό είναι να είστε ξεκούραστοι και συγκεντρωμένοι γιατί η εξήγηση ίσως λιγάκι σας μπερδέψει!

Από τα άλλα καινούρια φιλμ της εβδομάδας, συμπαθητικά πήγε η αστυνομική περιπέτεια σε σκηνοθεσία Μπράιν Κερκ και παραγωγή των αδελφών Άντονι και Τζο Ρούσσο  «21 Γέφυρες» που στις ΗΠΑ έχει φτάσει σε εισπράξεις τα 24 εκατ. δολάρια ενώ εδώ συγκέντρωσε στο 4ήμερο της πρεμιέρας της σε 44 αίθουσες (παίζεται και στην Πάτρα στ Βέσο Μάρε) περίπου 8.500 εισιτήρια. Πρόκειται για καλογυρισμένο φιλμ με αρεκτές καταδιώξεις με φόντο το νησί του Μανχάταν στη Ν. Υόρκη που ενώνεται με την πόλη μέσα από 21 γέφυρες, όπως μας μαθαίνει η ταινία. Στον κεντρικό ρόλο του αδιάφθορου αστυνομικού ο Τσάντγουικ Μπόζμαν, ο γνωστός μας «Μαύρος Πάνθηρας» της Μάρβελ. Αντίθετα χαμηλά κινήθηκε το «Δίκτυο Κατασκόπων» με τους Μπεν Κίνγκσλεϊ και Μόνικα Μπελούτσι (παίζεται και στην Πάτρα στη Βέσο Μάρε) προσελκύοντας 1.275 θεατές σε 18 αίθουσες και η οικογενειακή κωμωδία «Παίζοντας με τη Φωτιά» με τον Τζον Σίνα που σε 18 αίθουσες πανελλαδικά, έκοψε περίπου 1.500 εισιτήρια. Όσο για το «Joker» αποσύρεται σιγά-σιγά φτάνοντας το ιλιγγιώδες νούμερο των 901.449 εισιτήρια σε 10 εβδομάδες ενώ το «Last Christmas» με την Εμίλια Κλαρκ συνεχίζει να τραβά θεατές και έχει φτάσει στην 4η του εβδομάδα τα σχεδόν 90.000 εισιτήρια (παίζεται και εδώ στην Πάτρα στη Βέσο Μάρε).

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture