Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Το 17ο συνέδριο για τις εξελίξεις στην ογκολογία έως & το Σάββατο στην Πάτρα

Το 17ο συνέδριο για τις εξελίξεις στην ο...

Το σαββατοκύριακο διοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Πατρών και Αθλητική διημερίδα πετοσφαίρισης

Πολλές είναι οι δράσεις & εκδηλώσεις του Πανεπιστημίου Πατρών αυτό το διάστημα.

Όπως έχουμε ξαναγράψει το Ινστιτούτο Μοριακής Ιατρικής & Βιοϊατρικής Έρευνας σε συνεργασία με το Ογκολογικό Τμήμα του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών και τον τομέα Κοινοτικής Νοσηλευτικής και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του Εθνικού Συνδέσμου Νοσηλευτών Ελλάδας, διοργανώνει το 17ο Μετεκπαιδευτικό Συνέδριο με θέμα: «Εξελίξεις στην Ογκολογία», το οποίο ξεκίνησε την Παρασκευή 13/12 & συνεχίζεται το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019 στο Συνεδριακό & Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών.

Η σύγχρονη ογκολογία διέρχεται την πιο γόνιμη περίοδο στην ιστορία της, με έναν ιλιγγιώδη όγκο νέας γνώσης να αναδύεται συνεχώς αναδιαμορφώνοντας ριζικά τον τρόπο κατανόησης και αντιμετώπισης του καρκίνου, αναφέρει με αφορμή τη διεξαγωγή του 17ου Μετεκπαιδευτικού συνεδρίου, ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής, Καθηγητής Παθολογίας-Ογκολογίας Χαράλαμπος Καλόφωνος.

Η «επανάσταση» αυτή, όπως προσθέτει ο διακεκριμένος επιστήμων κ. Καλόφωνος, έχει επιτείνει την ανάγκη για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση της επιστημονικής κοινότητας. Την ανάγκη αυτή στοχεύει λοιπόν να ικανοποιήσει και το 17ο Μετεκπαιδευτικό συνέδριο.  

Στόχος  είναι  η επιστημονική αυτή εκδήλωση να συντελέσει στην ενημέρωση της επιστημονικής κοινότητας και της κοινωνίας μας ευρύτερα για τα εντυπωσιακά επιτεύγματα της σύγχρονης έρευνας και συνάμα να δώσει την ευκαιρία για γόνιμη ώσμωση γνώσεων και απόψεων ανθρώπων από διαφορετικά πεδία της επιστημονικής έρευνας.   Επίσης,   το   Συνέδριό   στοχεύει   να   φέρει   τους   νεότερους συναδέλφους ιατρούς  σε  επαφή   με   τη   σύγχρονη   Ογκολογία, να γνωρίσουν τα επιστημονικά επιτεύγματα και να γίνουν κοινωνοί του οράματος για την εκρίζωση του καρκίνου από τις σύγχρονες κοινωνίες.

Ακολουθεί το πρόγραμμα του συνεδρίου στο σύνδεσμο:

https://www.events.gr/programs/2019_12_1314_exelixeis61219_2.pdf

6η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ

Tο Πανεπιστήμιο Πατρών, η Ένωση Σωματείων Πετοσφαίρισης Πελοποννήσου (Ε.Σ.ΠΕ.Π.), και ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Πετοσφαίρισης (Σ.Ε.Π.ΠΕ.), συνδιοργανώνουν την 6η Επιστημονική Αθλητική Διημερίδα με θέμα «Πετοσφαίριση & Αναπτυξιακές Ηλικίες. Τεχνολογία Σύγχρονης Προπόνησης, Οδηγός Σωματικής Ανάπτυξης και πρόληψης τραυματισμών», που θα πραγματοποιηθεί το σαββατοκύριακο 14 & 15 Δεκεμβρίου 2019 στο Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο.

Στη διάρκεια της διημερίδας διακεκριμένοι προσκεκλημένοι εισηγητές θα αναπτύξουν σύγχρονα προπονητικά και παιδαγωγικά ζητήματα που αφορούν στην Πετοσφαίριση.  Η είσοδος στην Διημερίδα είναι ελεύθερη και στους συμμετέχοντες θα δοθούν πιστοποιητικά συμμετοχής.

Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα της διημερίδας στο σύνδεσμο:

http://gym.upatras.gr/node/541

PlantUP: Πρόσκληση σε ενημερωτική εκδήλωση στις 16/12/2019

Η εθνική ερευνητική υποδομή «PlantUP: Αναβάθμιση Φυτικού Πλούτου» θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019 στις 18:00 στην Πάτρα στην αίθουσα του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου, σε εκδήλωση που συνδιοργανώνεται με το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει: «Γνωριμία με την Εθνική Ερευνητική Υποδομή PlantUP και τις δυνατότητες συνεισφοράς της στην προστασία και αξιοποίηση του πλούτου της ελληνικής φυτικής βιοποικιλότητας, με έμφαση στα αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά και τις καλλιεργούμενες παραδοσιακές ποικιλίες». Το PlantUP αποτελεί μια υποδομή αριστείας εθνικής εμβέλειας που βασίζεται σε τεχνολογίες αιχμής και επικεντρώνεται στη συστηματική καταγραφή, διατήρηση, προστασία και αξιοποίηση του πλούτου της ελληνικής φυτικής βιοποικιλότητας. Για περισσότερες πληροφορίες για την υποδομή και το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης, επισκεφτείτε τον ακόλουθο σύνδεσμο.

 ΕΣΠΕΡΙΔΑ ΑΡΧΑΙΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΝΕΡΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ-ΚΙΝΑ

Την Παρασκευή 13.12.2019 από 17.00 έως 19.00 στη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Πατρών παρουσιάστηκαν ενδιαφέρουσες ομιλίες από καθηγητές του Hubei University της Κίνας με θέμα τις αρχαίες τεχνολογίες νερού & αποβλήτων σε Ελλάδα και Κίνα.

Την εκδήλωση συντόνισε η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Πατρών, Χρυσή Καραπαναγιώτη. 

Περισσότερα: https://library.upatras.gr/event/hubei

ΚΥΚΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Την περασμένη Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην Αίθουσα Τελετών «Οδυσσέας Ελύτης» του Πανεπιστημίου Πατρών, ημερίδα με τίτλο: «Κυκλική Οικονομία & Επιχειρηματική Καινοτομία στη Δυτική Ελλάδα». Στην εκδήλωση, η οποία είχε την ηθική υποστήριξη (ethical support) του Πανεπιστημίου του Cambridge, Institute for Sustainability Leadership, συμμετείχαν εκπρόσωποι του Πανεπιστημίου Πατρών, του ΣΕΒ ΠΔΕ, των Επιμελητηρίων Αχαΐας, Ηλείας, Αιτωλοακαρνανίας, της Ομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου & Νοτιοδυτικής Ελλάδας, καθώς και εκπρόσωποι Οργανισμών και Φορέων με αποδεδειγμένη δράση στην Κυκλική Οικονομία. Στόχος της εκδήλωσης ήταν η διασύνδεση του Πανεπιστημίου με την ευρύτερη κοινωνία, η ενημέρωση πολιτών και επιχειρηματιών για τις νέες δυνατότητες επίτευξης βιώσιμης ανάπτυξης καθώς και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Περισσότερα: https://www.facebook.com/career.upatras/

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις