Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Το ύποπτο για απόπειρες αρπαγής ανηλίκων λευκό ΒΑΝ ξαναεμφανίστηκε στο Αίγιο

Το ύποπτο για απόπειρες αρπαγής ανηλίκων...

Νέα καταγγελία για ύποπτες κινήσεις έξω από δημοτικό σχολείο

Το φάντασμα του λευκού ΒΑΝ με τις ύποπτες κινήσεις γύρω από σχολεία και στόχο ανυπεράσπιστους μαθητές, επέστρεψε χθες στην Αχαϊα. Σύμφωνα με καταγγελία που έγινε το πρωί της Πέμπτης στις αστυνομικές αρχές ένα λευκο φορτηγάκι κινούνταν ύποπτα γύρω από το 2ο δημοτικο σχολείο Αιγίου. Ανάστατοι γονείς μαθητών του σχολείου ενημέρωσαν την αστυνομία που διεξήγαγε έρευνες για τα περαιτέρω στην περιοχή.

 

Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται σχετική καταγγελία στην αστυνομία. Τελευταίες φορές που οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. κλήθηκαν να διερευνήσουν καταγγελίες σχετικά με απόπειρες αρπαγής ανηλίκων από τους επιβαίνοντες σε ένα λευκό βαν ήταν τον περασμένο Φεβρουάριο

Στις αρχές του περασμένου Φλεβάρη, γονέας κάλεσε στο κέντρο της Άμεσης Δράσης της Πάτρας και κατήγγειλε ότι άνδρες που επέβαιναν σε ένα λευκό βάν αποπειράθηκαν να αρπάξουν το ανήλικο παιδί του. Το παιδί, σύμφωνα με πληροφορίες, βρισκόταν στο προαύλιο σχολείου στην περιοχή των Μποζαϊτίκων.

Η δράση των ανδρών έγινε αντιληπτή με τους δράστες να τρέπονται σε φυγή.

Το βασικά χαρακτηριστικά αυτού του περιστατικού ταίριαζαν απόλυτα με το συμβάν είχε σημειωθεί λίγες μέρες νωρίτερα στο Κουκούλι της Πάτρας, όπου παρολίγο να πέσει θύμα δύο μελαμψών ανδρών που επέβαιναν σε λευκό βάν μία 15χρονη κωφή.

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε ο επίσης κωφός πατέρας της ανήλικης είχε πάει στο περίπτερο, την πλησίασε ένα άσπρο βαν στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα, που ήταν μελαμψά και όπως είπε η κοπέλα έμοιαζαν με αλλοδαπούς . Προσπάθησαν να την πείσουν να μπει στο βαν αλλά η κοπέλα κατάφερε να ξεφύγει και άρχισε έντρομη να τρέχει.

Τι στ’ αλήθεια συμβαίνει;

Κατά καιρούς γράφονται ειδήσεις για ένα λευκό βαν, χωρίς πινακίδες και χωρίς παράθυρα στο πίσω μέρος του, οι επιβάτες του οποίου φέρονται να επιχειρούν να απαγάγουν παιδιά. Άλλοτε, επιβαίνοντες του οχήματος είναι δυο άνδρες (σ.σ. κατά προτίμηση μελαμψοί…), άλλοτε μαζί τους βρίσκεται μια γιαγιά που προσεγγίζει τα παιδιά ως «δόλωμα» κ.τ.λ. Η ιστορία αυτή δεν είναι σημερινή και σε διάφορες παραλλαγές της εμφανίζεται στην Ελλάδα από το 2009 και «φωλιάζει» κυρίως σε ποστ στο facebook και σε blogs.

Μάλιστα, η ιστορία με το λευκό βαν είναι ευρέως διαδεδομένη στον κόσμο του διαδικτύου, όπου υπάρχουν χιλιάδες αναφορές στις σελίδες αναζήτησης για τις φράσεις όπως: «άσπρο βαν που παίρνει παιδιά 2018», «κλέβουν παιδιά στην αττική 2018», «λευκό βαν απαγωγές», «άσπρο βαν Θεσσαλονίκη», «λευκό βαν κλέβει παιδιά εμπόριο όργανα», «κλέβουν παιδιά για τα όργανα τους», «άσπρο βαν που παίρνει παιδιά 2018 Αγρίνιο», «άσπρο βανάκι που κλέβει παιδιά Χολαργός» κτλ.

Το βαν κατά καιρούς… εμφανίζεται σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, από τη Θεσσαλονίκη μέχρι την Κρήτη και από τα Γιάννενα μέχρι την Αθήνα. Σε όλες, πάντως, τις εκδοχές του, το νόημα είναι ότι άγνωστοι προσπαθούν να αρπάξουν παιδιά.

Η πληροφορία για ένα ύποπτο λευκό βαν είχε παρουσιαστεί και πριν από καιρό για την  περιοχή της Εγλυκάδας, επίσης στην Πάτρα, αλλά και παλιότερα για το Ακταίο, αλλά και το Αγρίνιο, ωστόσο ούτε αυτές αποδείχθηκαν και φυσικά κανένα παιδί δεν απήχθη.

Το thebest.gr, είχε απευθύνθεί και παλαιότερα στο Γραφείο Τύπου της τοπικής Αστυνομίας για το θέμα, από το οποίο μας ενημέρωσαν πως οι αστυνομικοί στις περιπτώσεις που βρέθηκαν στο σημείο, μετά από τηλεφώνημα που έγινε στην Άμεση Δράση. Ωστόσο, οι γονείς των παιδιών αυτών, δεν προχώρησαν σε επώνυμη καταγγελία προς την Αστυνομία, που να αφορά σε αρπαγή ανηλίκου από άσπρο βαν που περιοδεύει στην Ελλάδα.

Βέβαια και στις περιπτώσεις της Πάτρας, δεν είχαμε να κάνουμε με αρπαγή ανηλίκων, αλλά με καταγγελίες περί απόπειρας αρπαγής, βασισμένες στις διηγήσεις των ίδιων των παιδιών.

Σε κάθε περίπτωση, όπως συνιστούν οι ψυχολόγοι, οι γονείς ως υπεύθυνοι για την ασφάλεια των παιδιών τους θα πρέπει να επικοινωνήσουν στα παιδιά τους κάποιους βασικούς κανόνες ασφαλείας, χωρίς να τρομοκρατηθούν. Ο φόβος μπορεί μάλιστα να επιφέρει αντίθετα αποτελέσματα από το μήνυμα που θέλετε να περάσετε, καθώς ο φόβος μπορεί να παραλύσει ένα παιδί.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις