Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στο Δρέπανο το δημοτικό κτηνιατρείο για τα αδέσποτα ζώα της Πάτρας

Στο Δρέπανο το δημοτικό κτηνιατρείο για ...

Βρέθηκε ο κατάλληλος χώρος

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι διαδικασίες ώστε η Πάτρα να αποκτήσει, επιτέλους, δημοτικό κτηνιατρείο. Ο χώρος που θα στεγαστεί η δομή, βρέθηκε στην περιοχή του Δρεπάνου, και τώρα ο Δήμος Πατρέων «τρέχει» τις διαδικασίες για μίσθωσή του, κάτι που αναμένεται να ολοκληρωθεί το αμέσως επόμενο διάστημα.

Όπως δήλωσε στο thebest.gr ο γενικός γραμματέας του Δήμου Πατρέων, Νίκος Τσιμογιάννης, ο στόχος είναι να λειτουργήσει το δημοτικό κτηνιατρείο, εντός του πρώτου εξαμήνου του 2020, εφόσον δεν προκύψουν γραφειοκρατικές δυσκολίες.

Μετά τη μίσθωση του ακινήτου, ο Δήμος Πατρέων θα υποβάλει φάκελο στη διεύθυνση κτηνιατρικής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την αδειοδότηση της δομής. Στον φάκελο θα περιλαμβάνονται οι προμήθειες εξοπλισμού (π.χ. τραπεζιών εξετάσεως κ.ά.), τα αναλώσιμα, η συνεργασία με κτηνίατρο μέσω διαδικασίας που επιτρέπει ο νομοθέτης καθώς η παρουσία επιστημονικού υπεύθυνου, που είναι προϋπόθεση για να λάβει την άδεια.

Παράλληλα, έχει παραγγελθεί ειδικό όχημα περισυλλογής για τα αδέσποτα. Στη νέα δομή θα παρέχεται κτηνιατρική περίθαλψη για τα τραυματισμένα ζώα, με στόχο να περάσει ο μεγαλύτερος δυνατός αριθμός αδέσποτων για στείρωση, σήμανση και εμβολιασμό. Τα ζώα θα φωτογραφίζονται και τα στοιχεία τους θα αναρτώνται σε ιστοσελίδα που θα δημιουργήσει ο Δήμος για πιθανή υιοθέτηση από πολίτες.

 Στη δομή που θα δημιουργηθεί οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνούν και να δηλώνουν ότι βρήκαν ένα αδέσποτο που χρειάζεται ιατρική φροντίδα.

Επίσης, θα υπάρχει συνεργασία με φιλοζωϊκά σωματεία και συλλόγους της περιοχής, που καθημερινά ενημερώνονται για ανάλογα περιστατικά.

Παράλληλα, ο Δήμος Πατρέων «τρέχει» και το πρόγραμμα για τα αδέσποτα ζώα σε συνεργασία με ιδιώτη κτηνίατρο. Σε ένα μήνα έχουν υποβληθεί σε στείρωση 60 αδέσποτα ζώα, τα οποία έχουν επιστραφεί στο περιβάλλον τους, ενώ τις επόμενες ημέρες τοποθετούνται ταΐστρες και ποτίστρες για τα αδέσποτα στα πρώην δημαρχεία και σε δεύτερη φάση σε 30 σημεία στο κέντρο της Πάτρας.  

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις